Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
AndrzejSnk

Serial Skazany na śmierć (Prison Break)

Rekomendowane odpowiedzi

No po dzisiejszym to ja już niewiem co się stanie. Może Majkela wypuszczą wolno :D Napewno!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszego odcinka wprawdzie jeszcze nie oglądałem z braku czasu, ale leży już gdzieś na dysku ;) Losy PB mogą jednak potoczyć się różnie, ze względu na strajk scenarzystów in da USA ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki strajkom scenarzystów zamiast planowanych 4 miesięcy przerwy będą tylko 2.Odcinek 3×09 “Boxed In” zostanie wyemitowany w połowie stycznia.

Harmonogram emisji kolejnych odcinków:

3×09 - “Boxed In” - 14 styczeń 2008

3×10 - “Dirt Nap” - 21 styczeń 2008

3×11 - “Under and Out” - 28 styczeń 2008

3×12 - “Hell Or High Water” - 5 luty 2008

3×13 - “The Art of the Deal” - 12 luty 2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny 8 odcinek, oni to potrafią namieszać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra...pamiętacie co wczoraj pisałem? :D Cofam to wszystko ;]

Narobili niezłego bajzlu...ale jak pomyślę, że na kontynuację trzeba do stycznia czekać....argghmm krew zalewa :/

Nie wiem skąd wzięli scenarzystów, ale nobla to im trzeba by dać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Havoc, nawróciłem Cie, podziękuj :)

Zaraz k**** to następny odcinek dopiero w styczniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzisz Havoc, nawróciłem Cie, podziękuj :)

1. E...goń się :P ;)

2. TAAAK! :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak ;/

3×09 - “Boxed In” - 14 styczeń 2008

3×10 - “Dirt Nap” - 21 styczeń 2008

3×11 - “Under and Out” - 28 styczeń 2008

3×12 - “Hell Or High Water” - 5 luty 2008

3×13 - “The Art of the Deal” - 12 luty 2008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia? Ostatni odcinek jeden z lepszych w 3 sezonie imho ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrazanie,

8, 9 i 10 odcinek sa najlepszymi w 3 serii, bo te poczatkowe strasznie przynudzaly. Zobaczymy co bedzie dalej, mam nadzieje ze nie beda tego ciagnac w nieskonczonosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 nie byl specjalny i do tego nieco naciągany... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądalność 3 sezonu

Odcinek 1: “Orientación” 7.5 millionów widzów (Wrz 17, 2007)

Odcinek 2: “Fire/Water” 7.28 millionów widzów(Wrz 24, 2007)

Odcinek 3: “Call Waiting” 7.22 millionów widzów (Paź 1, 2007)

Odcinek 4: “Good Fences” 7.21 millionów widzów(Paź 8, 2007)

Odcinek 5: “Interference” 7.52 millionów widzów (Paź 22, 2007)

Odcinek 6: “Photo Finish” 7.80 millionów widzów (Lis 5, 2007)

Odcinek 7: “Vamonos” 7.80 millionów widzów. (Lis 5, 2007)

Odcinek 8: “Bang & Burn” 7.20 millionów widzów (Lis 12, 2007)

Odcinek 9 oraz 10 - 7,89 oraz 7,81 mln.

FOX TV.

Stracili 2 mln. ludzi przez dwa sezony.. martwi mnie to, że będą tylko III sezony przez to. Chyba, że odbudują oglądalność od stycznia. Event PB miał sporą oglądalność... to o czymś mówi. Myślę, że jak poprawią jakość odcinków to będzie spora publika. I nie mówcie, że 7,8 mln fanów to mało :)

Moje recenzje każdego odcinka: SPOILERY!!!

3x01

Szybki, emocjonujący odcinek z świetnym zakończeniem. Mam chrapkę na 2 odcinek ;) Gdzie te czasy gdy oglądałem 10 odcinków pod rząd? :P W tym przypadku nie możliwe. Wracając do odcinka - nie spodziewałem się takiego nagłego ataku ze strony Scofielda. Serio myślałem, że nie chce walczyć - ale na tym polegała ta scena ;)

3x02

Odcinek oczywiście dobry...ale to nie to samo co w poprzednich sezonach, mało napięcia. Na szczęście to przedsmak tego co ujrzymy w następnych odcineczkach :) Takie wprowadzenie musi być, choćby w I sezonie. II sezon to rozwinięcie pierwszego. III sezon to nowe postacie, nowy klimat, trzeba się z wszystkim zapoznać, później to już czysty fun xD

Ocena odcinka 4/6 ;)

3x03

Powoli "wchodzimy" w klimat SONY więc spokojnie, take it easy :) Pierwszy sezon też się rozwijał po kilku odcinkach. Emocje zaczęły się pojawiać w czasie oglądania, jest Ok. Owszem nie jest to to samo co w poprzednich sezonach, ale ma "to coś". Klimat Sony trzeba poczuć i zaakceptować, że nie ma 8 z Fox River, są nowi bohaterowie. Będzie lepiej (mam nadzieje).

3x04

Zgadzam się z wszystkimi - jeżeli następny odcinek będzie jeszcze lepszy... to III sezon będzie najlepszym z wszystkich serii! Tak jak to mówił Linc w wywiadach ;) Jak zobaczyłem, że znowu Sucre pomaga Michaelowi to sie popłakałem ze szczęścia :) Tego było trzeba, starych dobrych znajomych z poprzednich serii :) Znowu stara paczka ;) Współczuje niezmiernie Mahone'owi (choć sobie jakoś radzi bidny), Bellicowi mniej bo chciał Scofielda zdradzić. Teraz Bellick u Lechero nie ma żadnych szans, nie powie nikomu o ucieczce bo nikt nie uwierzy, a Michael nie zaufa. Zobaczymy co będzie dalej, zapowiada się genialnie!

3x05

Bardzo fajny odcinek, jednak nie dorównuje 3x04. Trochę nuda jedynie akcja ze strażnikiem świetna, ale już wymówka Whistlera mi nie przypadła do gustu. Mało Mahone, Susan, jedynie głupie zagrywki z Sucre by wydłużyć czas odcinka. Mimo, wszystko jako wstęp przed kolejnymi odcinkami daje radę xD Co ja gadam, świetny odcinek jak zawsze ;D

3x06

Akcja jest kapitalna a już wątek z bójką rewelacyjny. Szkoda trochę Mahone'a.. jak Michael mógł chcieć go wsypać z morderstwem Tyge'a...

Dobry odcinek: 5+/6

3x07

Wielkie poświęcenie Sucre, walka, nieudana ucieczka... czego to nie było :-)

Ocena: 6-/6

3x08

Rewelacyjny odcinek ;)

Kapitalne sceny...

Mimo wszystko III sezon staje się coraz lepszy i warto było rozwinąć historię braci :)

Tylko ta cholerna przerwa.. czekam...

3x09

Hmm, odcinek zaje*isty, tylko wkurza mnie takie szybkie pokazywania akcji. Krótka, szybko scena potem zmiana miejsca, znowu krótka scena i tak wszystko trochę chaotycznie i za szybko ;] Ale pewnie chcieli wzbudzić emocje, bo już "starymi" nie umieją...

Ale i tak jeden z najlepszych 3 sezonu, bo najlepszy był 3x04 :>

Ogólnie im plus, nieźle się oglądało, a nawet świetnie :D

Male porównanie z LOST:

W loście wszystko dzieje sie wolniej, mniej emocji, ale jednak spójniej... w PB wszystko tak szybko, przeskakiwanie ze sceny na scenę... chyba nie umieją "starymi" metodami wzbudzić emocji więc posiłkują się szybką akcją, która nie zwalnia ani na chwilkę.. ale są ta krótkie ujęcia, później następne i za szybko to się dzieje. z kolei LOST potrafi wzbudzić mieszane emocje zwykłymi problemami jak to, że nikt nie będzie lubił Harleya za to, że pilnuje jedzenia w Dharmie. Trochę za mało się dzieje...

lost jest dobry i nigdy nie zawodzi bo od losta po prostu człowiek niczego ponad przeciętnego sie nie oczekuje a od pb tak :)

3x10

WOW, najlepszy odcinek 3 sezonu!! Świeeeetna akcja, a oglądałem tylko trailer :)

Teraz kiedy kolejne odcinki:

1 Orientación 17 września 2007

2 Fire/Water 24 września 2007

3 Call Waiting 1 października 2007

4 Good Fences 8 października 2007

5 Interference 22 października 2007

6 Photo Finish 5 listopada 2007

7 Vamonos 5 listopada 2007

8 Bung and Burn 12 listopada 2007

9 Boxed In 14 stycznia 2008

10 Dirt Nap 21 stycznia 2008

11 Under and Out 28 stycznia 2008

12 Hell or High Water 5 lutego 2008

13 The Art of the Deal 12 lutego 2008

Prison Break Behind The Scenes

http://www.youtube.com/watch?v=PTEVXqG_Yw8...hread.php?tid=5

http://www.fox.com/prisonbreak/toyota/

http://www.dailymotion.com/video/x34nux_pb1mov_news

http://www.dailymotion.com/video/x3gv4y_di...burn_shortfilms

Polecam, świetne filmiki :)

Filmy dodatkowe "Visitation"

Na stronie Foxa pojawiają się dodatkowe filmiki z nowymi bohaterami 3 sezonu. Nie są one puszczane w serialu, przedstawiają nam tylko bardziej daną postać, w rozmowie z kimś bliskim. Na razie wyszło pięć:

http://www.dailymotion.com/video/x36vsk_mc...seas_shortfilms

http://www.dailymotion.com/video/x36vrs_pr...n-sa_shortfilms

http://www.dailymotion.com/video/x42enr_vi...-lechreo_street

http://www.dailymotion.com/video/x42n2o_vi...llick-pl_street

Ciesze się że autorzy serialu robią coś dla wielkich fanów serialu ;) Dodatkowa wiedza się przyda, a zwykłych widzów nudziłyby takie fragmenty, więc rozwiązanie idealne.

Danay i Jodi w samej bieliźnie !

Video dla Maxim. Danay Garcia [sofia] i Jodi Lynn O'Keefe [susan] grają razem w karty prawie nago ! Chyba nie trzeba zachęty do obejrzenia.

http://www.dailymotion.com/video/x38yoq_pr...photoshoot_news

Nowe sceny z francuskiej TV

Francuska telewizja w swoim magazynie pokazała jak wygląda praca na planie 3 sezonu Prison Break. Były też wzmianki o strajku scenarzystów, np. Went Miller powiedział, że kibicuje scenarzystom. Jednak to co nas najbardziej interesuje - kilka scen z nadchodzących odcinków. Prawdopodobnie od 3x09 do 3x11. Np. T-bag bity przez strażnika czy strażnicy wbiegający nocą do Sony. Zapraszam do oglądania.

http://www.dailymotion.com/video/x3i3re_pr...-sce_shortfilms

i angielska wersja video, bez francuskiego lektora.

http://www.dailymotion.com/video/x3ib10_pr...-spo_shortfilms

zapowiada się przykry koniec Prison Break... już są plany show które ma zastąpić serial, a jeżeli dobrze rozumuję William Fichtner powiedział, że jeśli strajk scenarzystów się nie zakończy 13 odc będzie ostatnim... sceny ciekawe.. Sucre zakuty w pokoju strażników (?), T-bag bity.. i fajnie Sona nocą wygląda, no i Michael zmienił koszulkę :D

SONA

Tutaj dyskutujemy o Sonie. Postanowiłem też zrobić "małe" podsumowanie tego co wiemy o więzieniu, w którym będzie działa się akcja w 3 sezonie - miłej lektury.

Tekst może zawierać spoilery.

4qzzm4mhym2zmgzduymtjk7yd2.jpg

Penitenciń¡ria Federal De Sona, czyli więzienie federalne SONA, znajdujące się w Panamie. Typowe więzienie w ameryce łacińskiej - bezprawie, chaos, brud... Jak w 17 minutowym urywku mówił prawnik lądują tam najgorsi z najgorszych przestępców, ludzie których żadne inne więzienie nie przyjmie. Rząd nie zajmuje się obiektem. Kto znajdzie się w SONIE nie ma szans na wydostanie się z piekła. Na terenie więzienia organizowane są walki, strażnicy strzegą je tylko z wież.

78090285eu1.jpg

Po tym jak pewnego razu więźniowie wszczęli bunt strażnicy wycofali się. Zostawili więźniów samych sobie. Nie oznacza to, że wcale ich nie ma. Wszystko obserwują z wież, uzbrojeni w karabiny. Czasem wchodzą by wydostać ciała, lub zaprowadził nowego więzienia, ale jak w 2x22 powiedział jeden ze strażników dalej nie idą

65148613nd0.jpg

"Tysiące morderców, gwałcicieli, złodziei." Lęgowisko międzynarodowych przestępców, "27 różnych nacji". Więźniów nikt nie kontroluje. Najwyżej postawiony jest czarnoskóry Lechero. Dzieli i rządzi w więzieniu, ma własne pomieszczenie i luksusy typu plazmowy telewizor, których nie jeden nie-więzień mógłby pozazdrościć. Nowi więźniowie stawiają się u niego na "orientacji", gdzie zadawane są im pytania. W więzieniu znajdują się zarówno mężczyźni jak i kobiety oraz transwestyci. Starzy, młodzi, dzieci.. np. 'McGrady', który zaczepił Michaela.

14234517uv0.jpg

Na terenie więzienia organizowane są walki. Już w pierwszych scenach 3 sezonu widzimy jedną z nich. Zakończyła się ona śmiercią jednego z więźniów. Prawdopodobnie jest to sposób rozwiązywania sporów więźniów, swoista rozrywka. W promo widzimy, że do walki na śmierć i życie stanie i Michael, Alex chyba nieźle sobie radzi.

40983244ke8.jpg

Każdego nurtowało pytanie czego PadMan chce od Michaela w Sonie, dlaczego w ostatnim odcinku został pokazany w ośrodku badawczym ? Na jedno pytanie znamy odpowiedź - Scofield będzie musiał z więzienia wydostać Whistlera - człowieka na którym zależy firmie. Co do oA›rodka badawczego, moim zdaniem nie ma on powiązania z więzieniem, są w nim przeprowadzane eksperymenty tych alternatywnych źródeł energii, o których była mała wzmianka w 1 sezonie. Niemniej jednak dziwne poruszenie wywołała na PadManie informacja o tym, że Michael w końcu trafił do SONY..

95979494pm3.jpg

Główny budynek kształtem przypomina kwadrat. W środku jest coś w stylu dziedzińca, gdzie więźniowie mogą wyjść przewietrzyć się, powalczyć. widzimy też tam jakieś stoiska pod parasolkami i, że prawdopodobnie gotowane są tam obiady. Najwyraźniej nie ma zadbanych jak w FoxRiver cel podzielonych na sektory, a więźniowie śpią gdzie popadnie lub w zwykłych obskurnych pomieszczeniach jedynie przypominających cele.

11965000085158oa0.png

Jestem wielkim fanem oczywiście :D

TRAILER 3x11 PL!!! http://www.dailymotion.com/video/x44xe5_pr...-tra_shortfilms

Za kulisami 3x11 i 3x12 !

Materiał z Williamem Fichtnerem (Mahone) -

moment ucieczki. http://www.dailymotion.com/video/x45ynp_pb...nes-wifi_street

Materiał z Robertem Knepperem (T-bag) -

Bagwell i Sucre przetrzymywani przez strażników. http://www.megavideo.com/?v=70S457F0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cikawe texty, jak będę miał więcej czasu poprzeglądam wszystkie linki, thx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam 3x11? Dla mnie najlepszy odcinek 3 sezonu razem z 3x04 :) Fajne teksty T-Baga, kapitalny cliffhanger.. jest dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak tam 3x11? Dla mnie najlepszy odcinek 3 sezonu razem z 3x04 :) Fajne teksty T-Baga, kapitalny cliffhanger.. jest dobrze :)
Ano, dobry odcinek. Ale myślisz, że zwieją? Nie za szybko trochę? Choć ciężko byłoby to dalej odwlekać. Btw w 4 sezonie będą Sucre wyciągać? :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3x12 PRZEWYCZERZASTE! Nawet IGN dał temu odcinkowi 9.3/10.. WSZYSTKO połączyło się w zgrabną całość... łódka, Sucre... Jeszcze jakie emocje!

Najlepszy odcinek III sezonu. Za tydzień odcinek finałowy, ale jazda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3x12 PRZEWYCZERZASTE! Nawet IGN dał temu odcinkowi 9.3/10.. WSZYSTKO połączyło się w zgrabną całość... łódka, Sucre... Jeszcze jakie emocje!

Najprawdopodobniej dopiero dziś zobaczę B)

Najlepszy odcinek III sezonu. Za tydzień odcinek finałowy, ale jazda..
Tzn. co? Koniec już? Bo nie wiem ile odcinków serii ma być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tzn. co? Koniec już? Bo nie wiem ile odcinków serii ma być.

Tak to już ostatni odcinek III sezonu - możliwe, że będzie IV. Jak zobaczyłem trailer szczęka mi odpadła.

http://www.youtube.com/watch?v=WqmabMIYW-g&

OMG! OMG! OMG!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak to już ostatni odcinek III sezonu - możliwe, że będzie IV. Jak zobaczyłem trailer szczęka mi odpadła.

http://www.youtube.com/watch?v=WqmabMIYW-g&

OMG! OMG! OMG!

Jednak dopiero dziś było mi dane zobaczyć 12 ;) Fakt, jeden z lepszych, ale... dlaczego Whistler tak sprawnie ucieka ze skręconą kostką, dlaczego Lincoln z Sucre wcześniej nagrywali strzały, skoro nie wiedzieli że będą ścigani (nadajnik)? No i T-Bag tę książeczkę też w bardzo naciągany sposób zagarnął (oczywiście w trakcie tortur nikt mu jej pewnie nie zabierze :P ). A odnośnie trailerka - Lechero z bronią, T-Bag wzbudza jakiś bunt (?), Michael strzela? Będzie ciekawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Sucre.. A Whistler symulował akcję z kostką już wcześniej chciał uciec :) Nagrywali strzały na wszelki wypadek.. nie wiem...

Akcja z T-Bagiem niezła.. "Gdybym wiedział, że u Was takie imprezki to bym nie chciał nawiać" - przy ściąganiu gaci xD

Będzie ciekawie, o!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko ten odcinek i koniec... :( A ja uwielbiam Prison Break. Krążą informacje na kilku forach, że maja do 3 serii dodać jeszcze 6 odcinków. Na razie nie ma nic o 4 serii, ale chciałabym, żeby była :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, jeszcze kilka godzin i wszystko się wyjaśni (bynajmniej odnośnie 3 sezonu...) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiedź Bretta Ratnera reżysera i producenta wykonawczego:

Pracuję przy Prison Breaku,ponieważ Gail Berman z Foxa zadzwonił i powiedział: "Mam scenariusz.Musisz go przeczytać. Chcę abyś to zrobił." Powiedziałem coś jak "ok." Rzadko proponuje mi się pracę przy serialu. Wziąłem go, zacząłem czytać i nie mogłem się oderwać. Musiałem odpowiedzieć sobie na dwa pytania aby poprowadzić odpowiednio historię. Po pierwsze musi być jakiś konkretny sposób w jaki gość to zrobi. Stawka musi być bardzo wysoka, bez szansy powrotu. Taki jest pomysł na pojawienie się skazanego brata. Po przeczytaniu powiedziałem: "Podoba mi się, ale nie wiem co jest dalej." Powiedziała: "Musisz pogadać z Paulem Scheuringem, który ma zaplanowane pięć sezonów."

Źródło: The Making of Prison Break (2006)

Najnowsze info od Nicka, scenarzysty:

Decyzja co do czwartego sezonu Prison Break nie została jeszcze podjęta. Ale decyzji co do kolejnych sezonów nigdy nie podejmowaliśmy tak wcześnie w roku, więc zbyt wiele to nie znaczy. Nie zgadzam się z Ausiello. Wierze, że czwarty sezon zostanie nakręcony. Nie mogę tego jednak zagwarantować. Po prostu czuję, że to się wydarzy. Więc nie przejmujcie się plotkami od reporterów.. jeśli serial zostanie zakończony, tak szybko jak się o tym dowiem, powiem Wam o tym. Ale tak jak mówiłem, nie sądzę, że tak się stanie. Mam wiarę.

Pracujemy nad próbą wymyślenia historii dla 4 sezonu, jak to będzie wszystko grało na zewnątrz itp., tak żeby nie zostawić wątków z 3 sezonu nad przepaścią. Jestem pewien, że dostaniemy kolejny sezon. Nie ma gwarancji, ale byłbym wstrząśnięty gdyby tak się nie stało.

źródło: PBreakfans

tłumaczenie: vague (www.pbelite.org)

Premiera III sezonu Prison Break nastąpi 6 kwietnia w Polsacie :)

Już niebawem... winter finale :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na IV sezon :D Nie pozostawili sobie innej możliwości... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finał III sezonu genialny... kapitalne wątki... najlepszy z Mahon'em :) Zakończenie ewidentnie podchodzi pod kontynuację.

Poza tym w wypowiedziach Nick Santora mówi "W następnym sezonie wyjaśni się to i to...".

Czekam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...