Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Adam_np

Jaki hosting pod sklep Prestashop

Rekomendowane odpowiedzi

Ja swój sklep mam postawiony na hostingu firmy Cal.pl , sklep dość duży i rozbudowany o wiele kategorii ale hosting działa bez zarzutu i daję rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy to sobie nie dacie spokoju? Presta normalnie może stać na koncie dzielonym, wymaga tylko solidnego dopasowania pod parametry sklepu i oczekiwania. Dopiero przy potężnym sklepie konieczny okazuje się być własny vps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował home.pl mają bardzo dobry hosting pod sklepy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierzę, że w temacie sharedów znajdziecie coś solidniejszego od firehosta. A jeśli sklep nie będzie bardzo wymagający, nie bedzie bardzo duży, to na spokojnie będzie śmigało. Ewentualnie jeszcze VPS, ale to dopiero wtedy, jeśli faktycznie będzie mowa o potężnym sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie tak przyznaje Ci 98% racje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... ciekawa ta racja. Shared pod większość sklepów jest wystarczający, tylko to musi być wysoki pakiet, chociaż wszystko zależy od wielkości sklepu.

Potężny sklep wymaga konkretnych parametrów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pytanie autora nie da się odpowiedzieć, wszystko zależy od obciążenia jakie generuje sklep. Jak w sklepie jest 100-300 artykułów i odwiedza go 50 osób dziennie to hosting współdzielony bez problemu to wytrzyma. Jeżeli jest 5000 produktów i setki osób wtedy przydałoby się już rozwiązanie dedykowane.

Zależy też z jakich modułów dodatkowych korzystamy, niektóre potrafią solidnie dociążyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda - shared da darę wielu sklepom, ale wiadomo przecież że jeśli sklep będzie coraz większy, to musi mieć vpsa pod siebie.Nie wytrzyma będąc rozwijany na dzielonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VPS w Firehost nie jest drogi i jak najbardziej daje możliwość darmowego testowania. Generalnie jednak vpsa potrzebujecie tylko wtedy, gdy faktycznie wasz sklep jest duży, mocno obciąża serwer. Pod małą stronkę to jest zbędne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam sklep w cal.pl i dziala jak na razie bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokażesz nam? Chętnie coś kupię ;-) I sprawdzę jak działa ten sklep. Stawiam dużą flaszkę, że żadnego sklepu tam nie masz, zgadza się? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VPS na Firehost - masz opcję darmowego testowania, więc za darmo sprawdzisz czy ma wystarczające parametry. Ogólnie - kawał dobrego serwera. Konto dzielone będzie wystarrczające wyłącznie wtedy, gdy będzie to bardzo mały sklepik, bez większego ruchu. A zakładam, że nie taki jest Twój cel, zgadza się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz jeszcze rozważyć Atthost. Niedrogi i solidny hosting. Trzymam na nim stronę firmową. Duża powierzchnia względem ceny. Dla sklepu może być to atutem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te parametry nic nie dają. Pokaż konkretny serwis - tutaj już można w miarę łatwo ocenić jakość działania. A na podstawie opinii... Gdyby jeszcze chodziło o jakiś znany serwer to jeszcze, ale... nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim przypadku Firehost dziala ok - normalnie konto dzielone, ale nie mam dużego sklepu. Jeśli sklep jest spory, to lepiej uderzyć po prostu w vpsa - u nich również masz możliwość jego testowania za darmo, więc akurat sprawdzenie tego specjalnie kosztowne nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co oznacza spory sklep? To widać dopiero w momencie kiedy sklep stoi na koncie. Widzisz, że dzielone już ledwo co wystarcza, to wtedy decydujesz się ewentualnie na vpsa. Ale wcale nie twierdzę, że od razu każdy musi posiadać vpsa. Warto jeszcze sprawdzić w Hekko dedyki. Dużą promocję zrobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firehost robi różnicę i powinien sensownie śmigać - było już. U nich macie normalnie za darmo testy VPSa, więc można postawić co tam chcecie i robić sobie porównania. Ale zakładam, że średniej wielkości sklep można na spokojnie postawić na dzielonym i powinien śmigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam darmowych hostingów. Sam miałem do czynienia z kilkoma. Myślałem,żę zaoszczędzę. Ostatecznie straciłem kasę... .Często się zawieszają, zdarzają się godziny a nawet dni kiedy strona nie chodzi. Jeśli jest to zwykła zapleczówka to nie ma problemu. Niemniej gdy chodzi o sklep internetowy to każda godzina, w której sklep nie działa to strata kasy...

Obecnie trzymam strony na ich hostingu:

https://www.kylos.pl/

Jest solidnie, oferują tam duże wsparcie techniczne. Hosting jest tani i szybki. Nie jestem w stanie napisać czy jest najlepszy bo aby to stwierdzić trzeba byłoby sprawdzić wszystkie hostingi. Aczkolwiek z tych, z którymi miałem do czynienia jest najbardziej solidny,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wygląda źle, ale obawiałabym się, że firma zniknie jak bańska mydlana. Lepiej zainteresuj się hostingiem w firmie, która działa już ładnych parę lat na rynku i prężnie się rozwija. Ja ci polecić mogę dhosting.pl - intuicyjny panel zarządzania, fajne parametry i fachowa pomoc telefoniczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma potrzeby stawiania od razu na vpsa - najpierw przetestujcie sobie normalne konto dzielone w Firehost, oceńcie jakość działania i na tej podstawie podejmijcie decyzje. Aby tylko usługa nie była byle jaka, niech ten serwer będzie w miarę rozsądnie dobrany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli vpsa na poziomie tego - https://mintshost.pl/ to nie ma co się bawić w dzielone. Mam na myśli stawkę jaką się tam płaci.

Wiadomo, że z vpsa więcej można wyciągnąć i każdy rozwijający się sklep z czasem i tak go będzie potrzebował.

No chyba, że mówimy o małej skali, małym sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bardzo dobrych warunkach macie dzielone w Firehost, naprawdę fajnie, szybko i sensownie działające, bez żadnych problemów.

U mnie nic złego się nie działo, serwer działa w porządku, robi dużą różnicę - jestem zadowolony. A jak będzie dalej to zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie się u mnie sprawdziło konto w Firehost i przez te lata w dalszym ciągu działa to tak samo porządnie.

U mnie serwer spisuje się jak powinien, jest stabilny, jakościowy, ma dobre parametry.

Tylko wiadomo - tak czy siak to trzeba najpierw testować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 lat jestem na Hekko, tanie konto dzielone i niczego w tym temacie zmieniać nie będę.

Najważniejsze, że serwer działa stabilnie, nie sprawia żadnych problemów. Support genialny, wiele stron na pojedynczych kontach, a mimo wszystko nic złego się nie dzieje. Tak więc zdecydowanie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...