Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zgadnijkimjestem

Co sądzicie...?

Rekomendowane odpowiedzi

Uczę sie od paru miesięcy JAVY i Delphi (wraz ze srekalem nawet...)... i powiem jedno... Delphi jeszcze przeżyję... ale JAVA... to jedna wielka pomyłka!! :] Szkoda tylko...że moją ambicją i mażeniem jest zostać profesjonalnym webmasterem... i niestety bez javy będzie kłopot... ale w ogóle z tą moją ambicją będzie kłopot! :D

Ale wracając do tematu... to co sądzicie o Javie? Czy to w ogóle komuś potrzebne?:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak. Uczę się z toba Javy, bo jest bardzo podobna do C++, bez którego ani rusz w świecie programistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się nie uczę... Przyczyna zupełnie prozaiczna - brak czasu :(. Swoją drogą, może przez wakacje wezmę się za C++, ale to może - taki zamiar mam od 2 lat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od roku... chcę się zabraż za PHP...itp... ale nie mam czasu... i nie chce mi się też... a jak mi się chce... to nie mam czasu...etc... ech... ciężkie jest życie nastolatka zapasjowanego informatyką :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PHP jest dość fajny. Ja uczę się go w dość ciekawy sposób - studiuję kod gotowych skryptów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi przy jakiejkolwiek próbie instalacji PHP wszystko się je***... Brakuje mi już sił do tego złomu... Ja chcę nowego kompa!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tja, syndrom nastolatka-programisty obecnym wśród nas coraz częściej dzieje się.

JA rónież , ambitny jak młoda stułbia, jednak zanim dojdzie do realizacji.. zaczynałem od pascala, potem zaczątki c++, jednakże sytuacja wymnusiłą start w delphii.. teraz kółko informat oraz olimpiady wymusił pracę na najbardziej mi opanowanym pascalu :D. A zamierzam zabrać się za OpenGl'a... zapewne jako podchodząca pod kilka dekad osoba. Pozdro, Młodzi Codemasterzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o PHP ja ucze się go w ten sam sposób który przedstawił Geo czyli biore script i rozkładam go na czynniki pierwsze a następnie powoli przysfajam sobie każdą jego funkcje:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś książkę PHP i MySQL (najlepiej wydanie z 2004 roku)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam... ale nie to najnowsze wydanie, tylko "o oczko" wcześniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam... ale nie to najnowsze wydanie, tylko "o oczko" wcześniejsze

Co za różnica, które wydanie... php to php i raczej wewnętrzynych rewolucji w języku nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek co do tego można się niekiedy przejechać, ale w tej chwili się nie orientuje jak to w przypadku PHP i MySQL wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ello ... jestem tu nowy ... narazie ... ale widze ze "handlujecie" ;) ksiązkami :) - to i ja się dołącze ... otóż poszukuję od dawna elektronicznych wydań książek heliona o C++ ... :) ... no miło by było :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeGeDoC raczej nikt tu takich rzeczy nie posiada, a nawet jakby miał to nie powinien ich tu publikować (punkt 3.1 regulaminu), także linki do tych materiałów są niemile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa Mac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

Istnieje tak dziwna część społeczeństwa, która wie że kiążki służą do czytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

Hmm... książki służą raczej do czytania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

Istnieje tak dziwna część społeczeństwa, która wie że kiążki służą do czytania...

A normalna społecznośc korzytsa z neta :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

a co to ma do czytania książek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

NIC a co?

Czytasz na necie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci???

NIC a co?

Czytasz na necie

Ahaaaaaa.... widzisz Iwanie (vel Michasiek'u) w ten oto wspaniały sposób zostaliśmy wszyscy uświadomieni o możliwości czytania na necie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale ewentualność polegająca na szukaniu i czytaniu informacji w internecie, które to mieszczą się na pięciuset stronach w książce, nie wydaje mi się pasjonujące :wink: Ale to prywatne zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przepraszam, ale ewentualność polegająca na szukaniu i czytaniu informacji w internecie, które to mieszczą się na pięciuset stronach w książce, nie wydaje mi się pasjonujące :wink: Ale to prywatne zdanie :)

Wystaczy php.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miłej zabawy na php.net :lol: Chyba każdy (oczywiście poza Cobrą) kto kiedykolwiek brał się za naukę jakiegoś obszerniejszego języka korzystał z książek. No chyba, że tam w jakiś skrajnych przypadkach. Jednak dla mnie osobiście prawdziwa nauka c++ zaczęła się wtedy, gdy stałem się posiadaczem pożądniejszej książki na ten temat. Szukania kursów poradników etc. dla ludzi którzy zaczynają jest moim zdaniem bezcelowe, gdyż z takich serwisów korzystają najczęściej zaawansowani programiści, by poszerzyć swoją znajomość tego języka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...