Geo 9 Napisano 20 Luty 2004 Oto rozpoczynamy wybory miss PHP. Proszę o wysyłanie zgłoszeń instrukcji, które będą pretendować o miano miss PHP... Ja proponuję include! <? include "geo"; ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrysek 0 Napisano 20 Luty 2004 hmmm... geo? Co Ty kombinujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 20 Luty 2004 Trzeba coś wymyśleć - to forum nie może wyróżniać się pustką. Dawaj propozycję na ulubioną instrukcję w PHP i nie marudź! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sammy-s 0 Napisano 21 Luty 2004 buahahaha - getdate :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrysek 0 Napisano 21 Luty 2004 <? echo"to ja chcę echo!"; ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 21 Luty 2004 A jednak się znacie - tylko z tego co się orientuje to pisze się getdate(); chociaż nie jestem pewien... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 21 Luty 2004 <? ????? że co ????? ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaughter 0 Napisano 2 Maj 2004 <?php if ($slau) ?> Ja jestem za 'if' a co.Małe, zwięzłe i na temat :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 0 Napisano 31 Maj 2004 Kiedy bedą znanwe wyniki konkursu?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 5 Lipiec 2004 Hmmm... trzeba by było pomyśleć o tym. Ale z drugiej strony trochę mało tych zgłoszeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dbbodzio 0 Napisano 19 Październik 2006 Hmmm... trzeba by było pomyśleć o tym. Ale z drugiej strony trochę mało tych zgłoszeń a ja zgłaszam include i else to najbardziej występujące instrukcje w skryptach php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Napisano 19 Październik 2006 Ja zgłaszam <?php $cwaniak=30; $najwiekszy_cwaniak=1; $$kolesie= $cwaniak + $najwiekszy_cwaniak; echo "Licza cwaniaczków na forum:", $$kolesie; ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Napisano 25 Październik 2006 <?php exit(0); ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 25 Październik 2006 <?php echo("2+2="); echo(2+2); ?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 26 Październik 2006 Propozycja ode mnie nr1: <?php header("Content-type: image/png"); function coss($kat){ return round(cos(deg2rad($kat)), 20); } function sinn($kat){ return round(sin(deg2rad($kat)), 20); } $img = imagecreatetruecolor(1000, 1000); for($b=0;$b<=535;$b++){ $punkty=NULL; $punkty[]=array('x'=>255, 'y'=>$b); for($a=1;$a<=6;$a++){ $punkty[$a]['x']=$punkty[$a-1]['x']*coss(360/7)-$punkty[$a-1]['y']*sinn(360/7); $punkty[$a]['y']=$punkty[$a-1]['x']*sinn(360/7)+$punkty[$a-1]['y']*coss(360/7); } for($a=0;$a<=6;$a++){ $punkty[$a]['x']+=500; $punkty[$a]['y']+=500; } $red = imagecolorallocate($img, 0,$b/225,$b/4); if ($b>=523){$red = imagecolorallocate($img, 0,0,0);} imageline($img, $punkty[0]['x'], $punkty[0]['y'], $punkty[3]['x'], $punkty[3]['y'], $red); imageline($img, $punkty[3]['x'], $punkty[3]['y'], $punkty[6]['x'], $punkty[6]['y'], $red); imageline($img, $punkty[6]['x'], $punkty[6]['y'], $punkty[2]['x'], $punkty[2]['y'], $red); imageline($img, $punkty[2]['x'], $punkty[2]['y'], $punkty[5]['x'], $punkty[5]['y'], $red); imageline($img, $punkty[5]['x'], $punkty[5]['y'], $punkty[1]['x'], $punkty[1]['y'], $red); imageline($img, $punkty[1]['x'], $punkty[1]['y'], $punkty[4]['x'], $punkty[4]['y'], $red); imageline($img, $punkty[4]['x'], $punkty[4]['y'], $punkty[0]['x'], $punkty[0]['y'], $red); } imagepng($img); imagedestroy($img); ?> Efekt: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach