Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

Jaka piosenka??:)

Rekomendowane odpowiedzi

No wiem, że ta "klasyka" to za mocne słowo... nie cziepiaj się :P... To jak już ma być prawdziwa klasyka to rzecz jasna Eric Clapton - Layla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Klasyką? Poranek z Peer Gynt Griega ;]

Grieg jest całkiem fajny :D. A z bardziej wspołczesnych piosenkarzy-klasyków lubie Franka Sinatre, Roda Stewarda, Erica Claptona i innych. No i oczywiście króla (w sensie Elvisa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roda Stewarda słuchałem jak byłem mały. Skakałem z gitarą (rakietą do tenisa), grałem i śpiewałem :) A teraz ze spokojniejszych wokalistów lubię leonarda cohena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cohen.. może i niezły, ale puszczają go wszędzie i za często... już mi się "przesłuchał"... Moja kolejna propozycja to ogólnie rzecz biorąc zespół Ira. Lubię ich czasami posłuchać, w szczególności "Nie od razu raj"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słucham radia, ani nie ogladam mtv i pochodnych (no chyba że jakiś koncert puszczą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie słucham radia, ani nie ogladam mtv i pochodnych (no chyba że jakiś koncert puszczą)
Dobrze, że podzieliłeś się z nami tą informacją :P <joke>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o przekazaniu informacji, a bardziej uzasadnienie tego że lubie cohena i mi sie nie nudzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byłem mniejszy to słuchałem cały czas zespołu Queen. Teraz juz slucham co innego ale chętnie wracam do piosenek tego zespołu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbe. Mam tekst piosenki "Straciłaś cnote nocą bo sama tego chciałaś, stracilas cnote nocą..." - moze ktos zna tą piosenke. Jesli tak to prosze o podanie tytułu i wykonawcy. To ważne!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straciłaś cnotę - Krzysztof Cieciuch

bezczelne discopolo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak... może discopolo, ja wogóle nie kojarzę (ani autora, ani tytułu, ani tym bardziej piosenki)... Darek się "kręci" w tych "sferach" to zna :P

A tak poważnie.. kto wogóle słucha discopolo... przecież to nie jest muzyka... to jakaś uzurpacja dźwięków... istny dysonans... nie rozumiem ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no tak... może discopolo, ja wogóle nie kojarzę (ani autora, ani tytułu, ani tym bardziej piosenki)... Darek się "kręci" w tych "sferach" to zna :P

A tak poważnie.. kto wogóle słucha discopolo... przecież to nie jest muzyka... to jakaś uzurpacja dźwięków... istny dysonans... nie rozumiem ludzi...

Nie kręce się w sferach tylko umiem korzystac z googli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dacik ja nie slucham disco polo no co ty :) . P o prostu uslyszalem przez przypadek tą piosenke i nie mogłem wytrzymać ze śmiechu dlatego chciałem ją mieć. Zeby sie pośmiać. I Darek pomogl mi w poszukiwaniach eheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Wy? Przecież żartowałem... spoko... wiem, że nie słuchacie discopolo...

Wiecie kto jedzie na Eurowizje reprezentować Polskę? Wiecie z jaką piosenką... pożal się Boże... ale z drugiej strony właśnie takie discopolowate utworki mają szansę na zaszczytne laury zwycięzców w tym komicznym już konkursie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Roda Stewarda słuchałem jak byłem mały. Skakałem z gitarą (rakietą do tenisa), grałem i śpiewałem :) A teraz ze spokojniejszych wokalistów lubię leonarda cohena.

Stewarta szczerze nie znoszę maksymalnie możliwą w takich wypadkach nienawiścią. Dlaczego? Nie wiem - nigdy nie trawiłem gościa (ten pedalski głos, wygląd, zachowanie - błeee).

Cohen.. może i niezły, ale puszczają go wszędzie i za często... już mi się "przesłuchał"... Moja kolejna propozycja to ogólnie rzecz biorąc zespół Ira. Lubię ich czasami posłuchać, w szczególności "Nie od razu raj"...
Nie chodziło mi o przekazaniu informacji, a bardziej uzasadnienie tego że lubie cohena i mi sie nie nudzi :)

Podobnież nie lubię Cohena - nie wiem dlaczego, ale kilkanaście sekund każdego jego utworu kończy się niekontrolowanym odruchem ziewania i rozpoczęciem procesu zapadania w głęboki sen. Nudziarz jakich mało - coś nie trafiacie w moje gusta :D.

No co Wy? Przecież żartowałem... spoko... wiem, że nie słuchacie discopolo...

Kto nie słucha ten nie słucha :P. Osobiście uwielbiam Białego misia i Mydełko Fa (ośmieliłbym się nazwać ten utwór prekursorem gatunku, który niestety później troszeńkę podupadł :twisted: ).

Wiecie kto jedzie na Eurowizje reprezentować Polskę? Wiecie z jaką piosenką... pożal się Boże... ale z drugiej strony właśnie takie discopolowate utworki mają szansę na zaszczytne laury zwycięzców w tym komicznym już konkursie...

Zespól Delfin i cośtam z ich niezapomnianym hiciorem, którego tytułu niestety nie pamiętam, a piosenki kompletnie nie kojarze.

Spytacie więc co leci z moich głośników właśnie w tym momencie. Leci Europe - Wake Up Call, przed chwilą leciało Europe - Spirit of Underdog, a za chwilę poleci Procol Harum - Whiter Shade Of Pale ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nie jest hicior Samuelu... "Czarna dziewczyna" to nie to samo co "Czarne oczy"... ale zapewniam... nie warte tak wybitnych słuchaczy jak my :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie - piosenka musi być nowa na Eurowizję - nie zmienia to jednak faktu, że na pewno bym ich od siebie nie odróżnił, w związku z czym nie mam nawet zamiaru próbować je odsłuchiwać - w ramach protestu przestałem słuchać radia na wypadek, gdyby zachciało im się ten "Czarny" hicor nadać :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przestałem słuchać radia

Ha, to ja zacznę :D. I nie dla popradnięcia w zachyt nad cudownym charakterem czerni, ale dlatego, bo tak :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe przesluchałem sobie po raz n-ty plyty Linkin Park-Hibrid Theory i aż mnie roznosi :P chce sie życ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesłuchuję sobie własnie utwory The Mammas and the Pappas i jestem w siódmym niebie :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ostatnio wpadła mi w łapki plyta Kukiza. Slyszeliscie moze piosnke "virus sld"?? ale hardcore :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Collision Course-fajna plytka, ciekaw jestem kiedy Metallica nagra S$M2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hehe przesluchałem sobie po raz n-ty plyty Linkin Park-Hibrid Theory i aż mnie roznosi :P chce sie życ :)
Posłuchaj utworów w wersjach koncertowych (płyta 'Live in Texas')... jak publika spiewa... wymiot!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszałem:) Słyszeliście może płyte Proletaryatu- "4" z 94 roku? fajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...