wojtzuch 0 Napisano 20 Październik 2004 Windows XP w trybie emulacji DOSu (systemowej), dosowy emulator c64 (css64 1.09) i oryginalne pliki gier. Swoja droga szkoda, ze nie mam juz zadnych kaset i magnetofonu, ani stacji, ani kartridzy... bo sam komp jeszcze sprawny Znajomy widok... Magiczny moment, kiedy jeszcze nie wiadomo bylo, czy dosc dobrze ustawilo sie glowice w magnetogonie Legendarna (takze z salonow gier) Commando 1 i 2. Jesli jestesmy juz przy filmowych inspiracjach... Platoon: I Nietoperz... Tylko dla Orlow (to byl klimat!): Swietna seria Ikari Warriors, najpierw jedynka... 1986 rok, grafika fatalna nawet jak na c64: Co innego Dwojka (mozna bylo grac we dwoch): Absolutna legenda, gralem to jeszcze u kolegi na czarno-bialym monitorku i Spectrum powered by Grundig mono w pierwszej połowie lat 80. Pewnie sobie nagral z audycji rozglosni harcerskiej (emitowali sygnał z programem do nagrania na kasetę)... Panie i Panowie, Moon Patroooooool! I na koniec Tomahawk czyli NAJLEPSZY SYMULATOR! Ogroooomny! Na oko 2 fps... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 20 Październik 2004 moon patrol to i ja pamiętam, choć nigdy nie miałem ani amigi ani comodore itd. Moje boje z komputerami zaczęły się od 386ZX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtzuch 0 Napisano 20 Październik 2004 moon patrol to i ja pamiętam, choć nigdy nie miałem ani amigi ani comodore itd. Moje boje z komputerami zaczęły się od 386ZX Chyba SX? Tak w ogóle, 386SX to mój pierwszy pecet - czarno-biały notebook z chyba 8 MB RAM-u (a dostała mama używanego) :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 0 Napisano 20 Październik 2004 moon patrol to i ja pamiętam, choć nigdy nie miałem ani amigi ani comodore itd. Moje boje z komputerami zaczęły się od 386ZX Chyba SX? Tak w ogóle, 386SX to mój pierwszy pecet - czarno-biały notebook z chyba 8 MB RAM-u (a dostała mama używanego) :] Moją pierwszą maszyną byl 386DX z 1MB RAMu, kartą VGA, dźwiekiem a'la SB, i 162MB HDD ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 20 Październik 2004 moon patrol to i ja pamiętam, choć nigdy nie miałem ani amigi ani comodore itd. Moje boje z komputerami zaczęły się od 386ZX ups pomyłka miało być DX oczywiście ile miałem ramu to nie pamiętam, wiem tylko że karta graficzna byla chyba niezla jak na tamte czasy. S3 trio 1mb :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PUMAzPILY 0 Napisano 21 Październik 2004 Jee Comanndos. A graliście w Microproces Soccer (czy jakos tak). Od razu przypomina mi się język BASIC. Takl c64 było OK te F3 i F12 czy RUN jak przypomnę sobie te sprawy to łezka w oku się kręci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtzuch 0 Napisano 21 Październik 2004 Podkreślam, że obrazki są w oryginalnej rozdziałce 320x200! Na ekranie wygląda to mniej więcej tak (Test Drive - niesamowita adrenalina, gdy gliny Cię goniły ): To oczywiście fragment. Cały obrazek, powiększony do rzeczywistych rozmiarów ekranu, znajduje się tu: http://www.republika.pl/athanathos/images/...4/TestDrive.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PUMAzPILY 0 Napisano 21 Październik 2004 Niesamowita grafika jak na swoje czasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach