Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Igrzyska Olimpijskie 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Za kilka minut przy dźwiękach fanfar i gromkich brawach milionów kibiców rozpoczną się Igrzyska Olimpijskie. Sertki sportowców z niemal wszystkich narodów na Ziemi ruszą do boju o złoto :!: Ach... zapowiada się ciekawie...

Niestety, ciałem nie możemy być w Atenach. Za to możemy przenieść się tam duchem i myślami :) .

Serdecznie zapraszam do komentowania zmagań olimpijskich na łamach naszego forum :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geo powrócił :]

Zanim zaczną skakać, kopać, klupać i pływać proponuję trochę poobstawiać ;]

Typuję medal siatkarzy (naszych oczywiscie)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wierze w to że Polska zdobędzie medal w siatkówce. Podejrzewam że z Serbią już dostanie w pupe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakłady - muszę się przygotować :) Choć w sumie nie - jestem pewien, że we wszystkich konkurencjach, w których startujemy zdobędziemy złoto :D

Warto skomentować co nieco ceromonię otwarcia. Całkiem przyjemna. Do minusów zaliczyłbym:

- techno w tle

- zbyt długą defiladę reprezentacji poszczególnych państw (tyłek mnie rozbolał :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem akurat od korowodu rzezb. Robilo wrazenie, chociaz od Barcelony 92 i Lillehamer 94 nic mnie juz chyba nie ruszy.

Zawsze sie pasjonowalem igrzyskami, zeby od jakiegos czasu niemal zupelnie stracic zainteresowanie wiekszoscia dyscyplin. Powod? Albo doping, albo sedziowie, albo uklady, albo wszystko naraz.

Nie ma to wiele wspolnego ze sportem.

W starozytnosci tez nie mialo i faktycznie bylo jeszcze gorzej, mimo calej propagandowej otoczki. I wcale nie mowie o smiertelnych ofiarach zapasow.

Dziesiatkuja ich za doping chemiczny, wejdzie (wszedl?) genetyczny i bedzie po rywalizacji.

Ogladam jeszcze tylko tenis na trawie i ew. US Open. Zwlaszcza na trawie w Londynie nikt nikogo nie zabiega dzieki wspomaganiu, liczy sie artyzm, w ogole sedziowie nie przesadza generalnie o wyniku w sposob nieodwracalny, ajk rowniez nie da sie za bardzo kalkulowac. Ale juz korty ziemne omijam szerokim lukiem.

Choc prawde mowiac w tym roku bylo w TV kodowanej, wiec w ogole nie mialem sie nad czym zastanawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie sport nie jest moją największą pasją, jednak postanowiłem sobie, że poświęce co nieco czasu na przyglądanie się zmaganiom... Doping, układy itp. mi w tym nie przeszkodzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że właśnie trwająca Olimpiada nie odbije się na PCC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda Danielu, bo ja mam wprost przeciwne nadzieje... Że odbije się pozytywnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozytywnie, o ile coś wygramy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... uważasz, że powinniśmy bawić się w bukmacherów... Nie wiem, czy to dobry pomysł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wygraliśmy z Serbią (w siate)... po prostu ich zniszczyli!! Cudownie było patrzeć... a ten komentarz... Sebastian Świderski klonuje nam się na boisku... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom... ciekawie zapowiadają się kolejne zmagania naszej reprezentacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na razie wygraliśmy z Serbią (w siate)... po prostu ich zniszczyli!! Cudownie było patrzeć... a ten komentarz... Sebastian Świderski klonuje nam się na boisku... :D
Nie wspomne o tym jaki wynik obstawiałeś przed meczem ;]

Ja wiedziałem, że tak bedzie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co... myślałem, że to Serbia zmiecie nas... na szczęście się pomyliłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa srebra Otylii - i na tym koniec polskich medali na tych igrzyskach :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie koniec... jeszcze będzie złoto (również Otylii) w konkurencji 200m motylkiem... a może powinienem napisać "Otylkiem" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o komentatorach? ;] Ten od kolarstwa (któremu "siadła butelka") jest genialny.

To ja mam coś z odbiornikiem czy przy prezentacji pływaków/plywaczek obraz nie nadąża za naszym komentatorem? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie wierze w to że Polska zdobędzie medal w siatkówce. Podejrzewam że z Serbią już dostanie w pupe

ME to dobrze typowałeś , ale IO to już gorzej

Liczysz na swój złoty medal :?: :lol: A w jaiej dziedzinie ??

dwa srebra Otylii - i na tym koniec polskich medali na tych igrzyskach

Ale pesymista :(

A co powiecie o komentatorach? ;]

Na sitace to komentator powedział coś taiego:

Dawid i Murek dwoją się jak mogą - boki zrywać. Lubie słuchać babiarza - to znaczy Przemysława Babiarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczysz na swój złoty medal :?: :lol: A w jaiej dziedzinie ??

Jescze nie wiem;] Czy 45 s. na 300 m to dobry wynik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłany: 16.08.2004, 19:42 Temat postu: Precz z Olimpiadą !

--------------------------------------------------------------------------------

Igrzyska olimpijskie w obecnej formie są targowiskiem międzynarodowych koncernów (sponsorzy, spoty reklamowe), obiektem politycznej manipulacji i licytacją bezideowości. Nieustająca pogoń za szmalem zabiła sens sportowej rywalizacji, doprowadziła do wynaturzeń i wszechobecnego dopingu. Może juz pora przywrócić Olimpiadę sportowcom a odebrać gladiatorom? Nie mają oni moralnego prawa nazywać swych zawodów Igrzyskami Olimpijskimi! A ci pożal się boże kibice przed telewizorami, karmieni reklamami podpasek i proszków do prania w przerwie zawodów swoich ulubionych zwyrodnialców nafaszerowanych coraz to nowymi chemikaliami i udrapowawanych w narodowy szowinizm? Ci komentatorzy telewizyjni zapluci i bulgoczący radośnie o 17nastej lokacie NASZEGO REPREZENTANTA i nie dostrzegający niczego innego na arenach? O tempera o mores......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny tekst... Ciekawy światopogląd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja całkowicie popieram Hakatę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hekatę popieram, ale nie w 100%...

Ważne jest teraz co innego - złoto Otylii Jędrzejczak :!: Brawo :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniel: czas dobry, ale trudno bedzoe rywali dobrać :lol:

Geo: Otylia ma już co prawda 3 medale, ale Phelps 5

Ogółem Polska chyba 4 a USA 30 medali -P

Szkoda mi judoki - taki pech :cry: 3 sekundy zabrakły do medalu - chyba się powiesi i znowu podniesie statystykę :( , o której pisał już Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Daniel: czas dobry, ale trudno bedzoe rywali dobrać :lol:

To mój czas... Te 45 s. na 300 m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...