Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
PUMAzPILY

TECHNOHOLIZM

Czy jeste¶ [b]technoholikiem[/b] :?:  

1. 1. Czy jeste¶ [b]technoholikiem[/b] :?:

• 10
      1
    • 9
      0
    • 8
      0
    • 7
      3
    • 6
      1
    • 5
      1
    • 4
      1
    • 3
      1
    • 2
      2
    • 1
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Po czym poznać technoholika?

1.Ma oczy czerwone od niewyspania i patrzenia w monitor komputera.

2.Na pytania odpowiada krótkimi, urywanymi zdaniami, które przypominają rozmowę na czacie lub korespondencję prowadzoną za pomocą SMS-ów.

3.Rzadko nosi komórkę w kieszeni. Zwykle ma ją w ręce i bez przerwy coś wystukuje na jej klawiaturze.

W pracy zza jego biurka stale słychać odgłos pisania na klawiaturze. 4.Sprawia wrażenie zajętego, ale zawsze spóźnia się z wykonywaniem obowiązków.

5.Gdy chce przekazać coś koledze z sąsiedniego biurka, pisze e-maile lub wysyła SMS-y.

6.Co chwila sprawdza skrzynkę poczty elektronicznej i spogląda na wyświetlacz telefonu komórkowego, by się upewnić, czy nie otrzymał nowej wiadomości.

7.Świętem jest dla niego pojawienie się w pracy nowej drukarki lub skanera. Zostaje na noc, by przetestować te urządzenia.

8.Kiedy pokazuje zdjęcia z wakacji, opowiada o tym, jakim zrobił je aparatem, a zapomina wspomnieć, kto na nich jest i gdzie zostały wykonane.

9.Kupując płyty z muzyką, nie zwraca uwagi na wykonawcę. Interesuje go tylko nazwisko reżysera dźwięku.

10.Nigdy nie pojawia się na spotkaniach towarzyskich, gdyż woli się zachwycać brzmieniem nowego amplitunera lub przesiadywać w wirtualnych kawiarenkach.

ZAZNACZ ODPOWIED¬ TAK· JAK ILOŚć TWIEDZ·CYCH POWYŻSZYCH FAKTÓW O TOBIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam 5 lub 6 tylko zaglosowalem niechcacy na 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mnie, to skromna czwóreczka..i duze brawa dla Cobry za podpis;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie najlepiej wyszła ta ankieta. Co do mnie, to nic z powyższych a i tak walczę z uzależnieniem od technologii...

Ja bym proponował uzupełnienie:

- woli pisać na klawiaturze niż ręcznie i dużo lepiej mu to idzie

- woli wirtualne światy (gier), niż rzeczywisty (nawet jeśli mało gra)

- ma obsesję na punkcie bezpieczeństwa systemu (dopieszczony firewall plus własny NAT, 2xAV + AT, trzy konta - każde z róznymi uprawnieniami do różnych celów i odpowiednio skonfigurowane, nagrzebane we wnętrzu systemu, kanały RSS od większości wydawców biuletynów bezpieczeństwa i wiele innych)

- bawi go zabawa z napięciami, pastami termoprzewodzącymi itp, żeby uzyskać kilkanaście procent wydajności więcej

Bo widzisz, wszystko z tych rzeczy, a mimo to nie mam komórki, komunikatorów używam od paru tygodni bo zostałem niejako zmuszony od strony "zawodowej". A chociaż cierpię na audiofilię, chociaż bawię się w kolce, wypełnienie standów, granit pod kolumnami czy tłumienie ścian, to i tak w życiu nie kupiłbym płyty dla dźwięku.

0 punktów, a mimo to raczej poważny przypadek technofilii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i duze brawa dla Cobry za podpis;)

Dzięki, dzięki (ten podpis to chyba nie o Tobie :) )

Fajna ankietka co nie???? Zapraszam do głosowania - limit to 15 typów na dzień -P

pozdrówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wojtzuch: technofilią osobiście nazwałbym umiłowanie techniki jako takiej, a nie jej wtykorzystanie do konkretnych celów.

Twoje zabiegi dotyczące akustyki - robisz to nie dlatego że miłujesz się w matach wygłuszających ale po to aby zbliżyć reprodukcję dźwięku (nagranie) do naturalnego brzmienia i zapewne nie czyniłbyś tego gybyśmiał możliwość kiedy tylko zechcesz posłuchać we własnym domu porządnej orkiestry...

"woli wirtualne światy" - to cecha ludzi o mocno rozwiniętej wyobraźni. Jedni szukają tych światów w ksiażkach, inni w grach...

To tak jakby stwierdzić że fotograf kocha soczewki i filtry bo ma ich pełne mieszkanie. A w rzeczywistości są one tylko narzędziami. Dopóki technika jest narzędziem - można nie martwić się o swoją normalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze powiem Wam, że jest to ankieta z tygodnika WPROST i to sprzed dwóch lat!!! A jak chcesz wojtek to stwórz własną, zmodernizowaną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze powiem Wam, że jest to ankieta z tygodnika WPROST i to sprzed dwóch lat!!! A jak chcesz wojtek to stwórz własną, zmodernizowaną

OK, OK :wink:

Po prostu od kompa prawie nie wstaję (chyba że na rower czy biegać, albo jeszcze trening no i do kobiety), nagrzebałem w nim sporo, nie wychodzę niemal ze stron o komputerach, jednak faktycznie to chyba nie jest uzależnienie, choć w dużym stopniu namiętność. Ale potrafię przerwać i regularnie dać odpocząć oczom ;)

Nie bierz tego do siebie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie najlepiej wyszła ta ankieta (...)

- woli pisać na klawiaturze niż ręcznie i dużo lepiej mu to idzie

- woli wirtualne światy (gier), niż rzeczywisty (nawet jeśli mało gra)(...)

Mi też nie... dostałem pałę!! :-P Wojtq... dwa cytowane punkty przypadły mi do gustu... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha... zapomniałem dodać... Cobra... ten pomysł Ci wyszedł :piwko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aha... zapomniałem dodać... Cobra... ten pomysł Ci wyszedł :piwko:

Dzięki - może kiedyś pójdziemy na browca (jak skończymy 18 lat :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dacik od dzisiaj zapraszam Cię na browca i to nawet 7 ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdza transfer w emule i liczbe punktow w UD :D ciekawey pomysl :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...