Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Orzi

Czy taki pc starczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, czy ten komputer będze wystarczający przez najblisze 6 miesięcy ?

Procek: Athlon XP2500

Płyta główna: Abit NF7

Pamięć: Kingston 2x512 MB DDR400

Grafika: Radeon 9700 128 MB

Dysk: Segate 40 GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie, czy ten komputer będze wystarczający przez najblisze 6 miesięcy ?

Procek: Athlon XP2500

Płyta główna: Abit NF7

Pamięć: Kingston 2x512 MB DDR400

Grafika: Radeon 9700 128 MB

Dysk: Segate 40 GB

o ile ram procesor i k.graf. pozwolą na "więcej" - absolutnie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten komputer starczy na przynajmniej 12 miesięcy. Nawet na 2 lata. Myśle ze ni będzie przez najbliższe kilka lat gry która zajmować na dysku będzie ponad 30gb :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym se twardziela na Twoim miejscu zmienił na 80 Gb zamiast tyle RAMu (styknie 512)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaa - zapomniałem. 99% egzemplarzy abit nf7 v.2 nie działa dobrze z dwoma kościami 512MB w dualu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az serce mi podskoczylo jak przeczytalem ostatniego posta ja mam nf7 s v2 i 2x512 w dualu i mam resety kompa ....niedlugo wybieram sie do serwisu ...jest jakis sposob zeby temu problemowi zapobiec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory nie doczytalem dokladnie kolega mowil ze jest problem przy plycie nf7 v2 a ja mam nf7 S2 ..wie ktos moze czy z ta moja plyta glowna tez tak sie dzieje w wiekszosci przypadkach (resety itp) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja to bym se twardziela na Twoim miejscu zmienił na 80 Gb zamiast tyle RAMu (styknie 512)

Nie wiem co robisz na swoim kompie, ze nie odczuwasz braku ramu przy 512... Bo chyba nic z powazniejszych rzeczy.

Juz teraz gry zyskuja na wiekszej ilosci, a otworzenie kilku aplikacji naraz, np. dokument Worda 70 stron z rysunkami plus Acrobat (nie Reader) i iles tam stron w przegladarce z transferem w tle (do tego firewall, AV i np. program limitujący łącze, ew. także PeerGuardian itp)... Nie wymyslam sobie, ostatnio bylem do tego zmuszony, pisalem cos wiekszego i zuzycie pamieci przekraczalo 700 mega.

Nie potrzeba żadnej grafiki, żeby już cierpieć. A ja musialem robic jeszcze to - rysunki w Corelu do wielkiego tekstu w Wordzie wg dlugasnych dokumentow w Acrobacie.

A o możliwości wyłączenia swapa, co dla mniej jest wystarczającym powodem samo w sobie, nawet nie ma co wspominać.

Starczy na pół roku, chociaż karta w takim Doomie wymaga jakichś kompromisów, prockowi przydałoby się mimo wszystko kręcenie. Pamięć koniecznie 1024, zakładając, że nie będzie komp służył do obróbki grafiki (bo wtedy w ogóle nie ten procek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buehehehe

Jak bym miał do wyboru to faktycznie im więcej pamięci tym lepiej i przy np. 2 GB to cały system + PF + D&S wsadził bym do RAM drive'a i pozostałoby 512 i stykło

PTR - opcja "ZMIEń"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam problem z dual chanel. mam epoxa 8rda+ i 2 kosci ramu 512kingston 400mhz i 256 twinmos 400mhz. Gdy daje je na dual to po pewnym czasie jest ziecha. Dlaczego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja tez mam problem z dual chanel. mam epoxa 8rda+ i 2 kosci ramu 512kingston 400mhz i 256 twinmos 400mhz. Gdy daje je na dual to po pewnym czasie jest ziecha. Dlaczego??
tryb dual channel wymaga zastosowania kości o identycznej pojemności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego??
tryb dual channel wymaga zastosowania kości o identycznej pojemności.

Nie tylko pojemności. W ogóle im mniej się różnią, tym lepiej. Niekoneicznie ta sama seria, ale konstrukcyjnie - na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...