Daniel 0 Napisano 17 Czerwiec 2004 Ile megabajtów zajmuje Wasz Windows? Ja korzystam z XP i zajmuje mi on 710 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
tygrysek 0 Napisano 17 Czerwiec 2004 e? a po co Ci to? 1,5 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Daniel 0 Napisano 18 Czerwiec 2004 Po to, że kiedy wreszcie ukaże się mój artykuł nt. optymalizacji XP, żeby porównać ile zajmował przed i ile po optymalizacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 18 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 18 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 21 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Shift nie działał :wink: A co Ty michasiek na 98 jedziesz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 21 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Shift nie działał :wink: A co Ty michasiek na 98 jedziesz?? owszem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 21 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Shift nie działał :wink: A co Ty michasiek na 98 jedziesz?? owszem eeeeeeee...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 21 Czerwiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Shift nie działał :wink: A co Ty michasiek na 98 jedziesz?? owszem eeeeeeee...... małe dzieci tak robią jak potrzebują skorzystać z wc ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 21 Czerwiec 2004 daniel zrobiłeś partycję która ma prawie 4gb i trzymasz na niej tylko system??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 21 Czerwiec 2004 daniel zrobiłeś partycję która ma prawie 4gb i trzymasz na niej tylko system??? Nie czepiaj się Znam ludzi którzy uważają robienie partycji w ogóle za "mieszanie i bałagan na dysku" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 1 Lipiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Napiszę coś teraz dot. elektroniki(mam nadzieje że Iwan jesteś trochę bardziej ambitnie zainteresowany niż tylko kompy) My piszemy np kHz, kV, km, a Amekrykanie piszą Khz, KV, Km. Nasi inform,atycy piszą podobnie. Spotyka się zapisy pojemności sarych nośników wyrażane w KB zamiast w kB KA-PE-WU :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 1 Lipiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Napiszę coś teraz dot. elektroniki(mam nadzieje że Iwan jesteś trochę bardziej ambitnie zainteresowany niż tylko kompy) My piszemy np kHz, kV, km, a Amekrykanie piszą Khz, KV, Km. Nasi inform,atycy piszą podobnie. Spotyka się zapisy pojemności sarych nośników wyrażane w KB zamiast w kB KA-PE-WU :?: :!: wupeka człeku ;]ale "k" lub "K" nic nie zmienia a "b" i "B" wprowadzają ośmiokrotną różnicę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 1 Lipiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Napiszę coś teraz dot. elektroniki(mam nadzieje że Iwan jesteś trochę bardziej ambitnie zainteresowany niż tylko kompy) My piszemy np kHz, kV, km, a Amekrykanie piszą Khz, KV, Km. Nasi inform,atycy piszą podobnie. Spotyka się zapisy pojemności sarych nośników wyrażane w KB zamiast w kB KA-PE-WU :?: :!: wupeka człeku ;]ale "k" lub "K" nic nie zmienia a "b" i "B" wprowadzają ośmiokrotną różnicę... czyli jednak nie zajarzyłeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 1 Lipiec 2004 1,5 Gb Tematy rodem z centrum: Najpierw pokaż pulpit, teraz win w Mb Pomogę Ci załóż jeszcze: dowcipy, ile masz lat i wiele, wiele innych :wink: Ja propunuję temat "jak odróżnić bit od bajta" (analogicznie Mb od MB i Gb od GB) 310MB Napiszę coś teraz dot. elektroniki(mam nadzieje że Iwan jesteś trochę bardziej ambitnie zainteresowany niż tylko kompy) My piszemy np kHz, kV, km, a Amekrykanie piszą Khz, KV, Km. Nasi inform,atycy piszą podobnie. Spotyka się zapisy pojemności sarych nośników wyrażane w KB zamiast w kB KA-PE-WU :?: :!: wupeka człeku ;]ale "k" lub "K" nic nie zmienia a "b" i "B" wprowadzają ośmiokrotną różnicę... czyli jednak nie zajarzyłeś tak ogólnie to ja nie wiem co chciałeś w ogóle powiedzieć... celem bylo wytlumacznie sie z blednego zapisu jednostki ale argumentacji nie rozumiem/nie przemawia do mnie... ps - oto przyklad czegos czego sie robic nie powinno - wielokronego piętrowego cytowania ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
NeGeDoC 0 Napisano 2 Lipiec 2004 Napiszę coś teraz dot. elektroniki(mam nadzieje że Iwan jesteś trochę bardziej ambitnie zainteresowany niż tylko kompy)My piszemy np kHz, kV, km, a Amekrykanie piszą Khz, KV, Km. Nasi inform,atycy piszą podobnie. Spotyka się zapisy pojemności sarych nośników wyrażane w KB zamiast w kB KA-PE-WU :?: :!: po 1 - nie od wczoraj wiadomo ze Amerykanie dziela sie na 2 grupy: -tych co sa za gupi zeby znac standardy takie jak uklad SI itp (chociaz u nich pewnie jest inny bo u nich kilometr jest dluzszy i sie inaczej nazywa (sic), ale bajty raczej mają takie same ) -tych co znaja jednostki itp, ale sie buntuja, bo kca miec swoje po 2 - chciales napisac chyba "informatycy" (cudzyslow) :| po 3 - stare nosniki: moj kumpel pracowal kiedys w drukarni, nie mogli drukowac duzych liter, bo cos tam cos tam .. (nie pamietam) - moze to wlasnie przez drukarnie [edit] zapomnialem: moja winda zajmuje tylko 1.47 GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 14 Lipiec 2004 Nie będę cytował bo scroll będzie za mały :wink: ALe do rzeczy: Chodzi oto iż piszą małe "b" chodzi o Bajt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi