Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
biurowiecki120

Która konsola najlepsza

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie do tej pory najbardziej wydajny jest Playstation 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze Playstation była o wiele wydajniejsza od Xboxa. Dzięki temu gry na Playstation wyglądają lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać na pokazach, że nowy Xbox zmienił stylistykę, teraz jest bardziej podobny do Playstation.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno ten nowy Xbox ma mieć wi-fi i zwiększony dysk. Może dzięki nowej stylistyce będzie bardziej konkurencyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze Playstation była o wiele wydajniejsza od Xboxa. Dzięki temu gry na Playstation wyglądają lepiej.

Posiadam obie konsole i jakoś przewagi wydajności PS nad Xboxem nie zauważyłem. Jakościowo wszystko zależy od konkretnej gry. Najświeższy przykład ? Nowy AC który wygląda znacznie lepiej na zabawce Microsoftu a widać to bardzo dobrze choćby poprzez same tekstury. Zresztą gdybanie na ten temat chyba nie ma większego sensu, bo różnice w większości przypadków nie są zauważalne podczas standardowej rozgrywki- tylko przy głębszej analizie grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać po pojawieniu się kolejnej generacji konsol - np. MS Xbox 720

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeszcze tylko 4 lata i się dowiemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróćcie uwagę na pewien fenomen - nowe konsole wypuszczane są na rynek stosunkowo rzadko, rzadziej niż systemy operacyjne. To najlepszy dowód na to, że ich producenci nie zarabiają na nich (wiele), wobec czego wolą więcej wysiłku włożyć w ich dopracowanie. Zyski natomiast generuje produkcja gier - i tu sytuacja wygląda zgoła inaczej...

Tak czy siak po każdym boomie mamy kilka lat na dywagowanie o tym, która konsola rządzi :P

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 długo dokładało, ale Xbox dość szybko zaczął się zwracać. Wszystkiemu winien głównie napęd BD. Inna sprawa, że żeby wydać grę na konsole MS i Sony trzeba oddawać dość dużą część zysków (mniej więcej tyle, ile jest różnicy w cenie między wersją gry na PC a PS3/X360). Na X360 żeby pograć po sieci trzeba opłacać Live, co już w ogóle jest tragedią według mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ba, przecież dodatkowe wpływy z gier to opłaty wyłącznie za dostęp do trybu single player :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście polecam PS3, Xbox też jest fajny ale te opłaty za live....:/

Kupił bym xboxa żeby przejść Gears of War 1,2,3 i bym go sprzedał....

Jedyne co jest tak naprawdę fajne w "Xklocu" to pad:)

Playstation to nie jest tylko sprzęt... To styl życia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam PS2, choć dziś wolę xbox'a. Choć najlepiej gra się i tak na pc'cie. Ale to kwestia gustu oczywiście. Na konsole wypatrzyłam też ostatnio trochę ciekawych gier na konsoleigry.pl. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś zawsze miałem większy sentyment do Xboxa 360, lecz z nowych next-genów wziąłbym Playstation 4, bo z Xbox One za dużo rzeczy spaprano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dla mnie Playstation 3 obecnie najlepsza konsola, pewnie zdanie zmienię jak kupię PS4 ale to trochę potrwa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie xbox ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od niedawna mam PS4 i jestem bardzo zadowolony :)

Nie miałem 3 ale nowa generacja bardzo mnie do siebie przekonała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się kłócicie. A przecież każdy wie, że pegasus był najlepszy :D

A tak serio - PS3 jest jak dla mnie wygodniejsza. Nie muszę dopłacać za live, jest popularniejsza = więcej gier i PSka jest wydajniejsza. A przynajmniej mi się tak wydaje po tym jak u kumpla gramy na xboxie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomimo tego, ze jestem fanem xboxa to bardziej wydajniejszy jest chyba playstation

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...