Terminatorix 0 Napisano 27 Marzec 2008 Sytuacja wygląda tak, gram sobie na kompie i nagle, łup wyłącza mi się bez powodu i nie mogę go znowu włączyć, słyszałem, że Vista właśnie ma czasem takie wystrzały, czy to prawda czy to tylko legendy tak prawdziwe jak o smoku wawelskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 27 Marzec 2008 Vista to wynalazek pozaziemski (bo aż dziw, jak człowiek mógł coś takiego napisać ). Przyczyn wyłączania sie komputera bez powodu może być wiele: - zasilacz - płyta główna - przegrzewanie sie procesora.... / karty graficznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminatorix 0 Napisano 28 Marzec 2008 Vista to wynalazek pozaziemski (bo aż dziw, jak człowiek mógł coś takiego napisać ). Przyczyn wyłączania sie komputera bez powodu może być wiele: - zasilacz - płyta główna - przegrzewanie sie procesora.... / karty graficznej Zasilacz jest wporzo i karta na 100% się nie przegrzewa więc chyba najpewniejsze płyta główna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 28 Marzec 2008 procesor / karta - obie rzeczy lub jedna z nich może się przegrzewać... Byłbyś tak dobry i wymienił co masz za podzespoły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 28 Marzec 2008 Możliwe że tranzystory na płycie się przepaliły/są wybrzuszone. Otwórz obudowe i sprawdź czy wszystko jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 28 Marzec 2008 (edytowane) eeee... sorek... tranzystory się wybrzuszyły? eee... jak to możliwe? Chyba chodzi o kondensatory Edytowane 28 Marzec 2008 przez Nerio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xardas 0 Napisano 28 Marzec 2008 W ogóle przede wszystkim zapomniałeś napisać, że masz laptopa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorek 2 Napisano 28 Marzec 2008 eeee... sorek... tranzystory się wybrzuszyły? eee... jak to możliwe? Chyba chodzi o kondensatory Eee, no tak ^^ Sorki, zwracam honor. Nie jestem dobry z elektroniki xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terminatorix 0 Napisano 28 Marzec 2008 Ech no tak to jest notebook Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 28 Marzec 2008 super ... to sie nazywa objaśnienie problemu No to: Sterowniki do wszystkiego masz najnowsze? Kolejna sprawa wyłącza sie? Nie jest tak: brak prądu => lapek na baterii => koniec baterii i sie wyłącza (czasami są jaja z bateriami ze nawet przy podłączonym zasilaniu głupieją... wyciąganie i wkładanie co jakiś czas pomagało lub nowy BIOS). Może styki z baterii przeczyścić... A przegrzewać też się może, jak np. chłodzenie jest mocno zabrudzone lub źle założone przy produkcji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach