Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Xardas

Kącik fanów gier RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Grywa ktoś w d2 na bn? ja na open bn barb 50 lvl Kserkses jakby coś, a z rpg to grałem w icewind dale 2 i 1 baldura wszystko d1 i d2 fallout 1 2 tactics oraz sacred z dodatkiem to takie chyba popularniejsze i grałem jeszcze w takie, że wy o nich nigdy nie słyszeliście.
Ja gram, jednak z góry zaznaczam, że bez LoDa. Miałem kilka leszych postaci powyżej 90lvl :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem o Westland i czytałem, ma podobny klimat do falouta, ale nie grałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie zagrał w jakies RPG w realiach sredniowiecznych, moze byc tez fantasy do tego wplecione ale ciekawe by tez było takie dosc realistyczne. Bo ostatnio rpg w pogoni za orginalnoscia wymyslaja rozne naprawde ale brak takiego starego dobrego klimatu tylko ze w jakiejs nowej odsłonie dobrze zrobionego.

Poza tym jest OGROMNA luka jesli chodzi o RPGi w klimatach cyberpunk, własciwie z świeczka takich szukac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twórcy odpowiedzialni za Bitwę o Śródziemię tworzą RPG w realiach Władcy Pierścieni, jak dla mnie brzmi ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Władca pierscieni sie nie nadaje na RPG, fabuła tam jest zbyt ścisła zeby wcielac sie w ktoras z postaci glownych. No chyba ze bedzie to RPG na zasadzie zupełnie nowa postac w realiach Władcy. Czytałem trylogie ale film mi sie nie podobał a co za tym idzie wszystkie gry na jego bazie tez...

Ja poprosze RPG w realiach Mad Maxa np :P albo Diuny O... albo jakas godna kontynuacja Elite, to moze bardziej symulator niz rpg ale jak sie przyjrzec to statek i jego rozwoj spelnia role jakby bohatera wiec jest cos na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym chcial wreszcie zagrac w fallouta 3 ktorego przygotowuje Bethesta ( Tak tak to ci od obliviona ) Klimat jesli go spieprzą to ukatrupioe ale wydaje mi sie ze marka Fallouta jest w dobrych rękach tak ze nie martwie sie noi przydalby sie jakis mmo ze swiata warhammera 40k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm najfajniejsze gry w jakie gralem o gatunku RPG to World of Warcraft i The Elder Scrolls IV OBLIVION

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja to bym chcial wreszcie zagrac w fallouta 3 ktorego przygotowuje Bethesta ( Tak tak to ci od obliviona ) Klimat jesli go spieprzą to ukatrupioe ale wydaje mi sie ze marka Fallouta jest w dobrych rękach tak ze nie martwie sie noi przydalby sie jakis mmo ze swiata warhammera 40k

Moim zdaniem F3 nie będzie miał już tego klimatu. Wszystkie RPGi są teraz robione w pełnym 3D, a to nie to samo co kiedyś ^^ Wydaje mi się, że jeśli seria od początku była dwuwymiarowa to powinno tak pozostać. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są jakieś nowinki na temat nowego The Elder Scrolls czy nic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ale był news odnośnie D3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bethesda na razie pracuje na F3 więc logicznym jest, że nie ma na razie info o TES V. Tym niemniej mam nadzieję, że po ukończeniu prac na nowym Falloutem, następną ich produkcją będzie właśnie nowy Elder Scrolls.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Oblivion z SS/ lub wersja Oblivion Game of the Year (czyli podstawka + dwa dodatki) jest wersją upatchowaną? Pytam, bo mi premierowy Oblivion wysypywał ciaglę do Windowsa ze znanym "Wystąpił problem (...) Oblivion.exe i zostanie ona zamknięta..." Sterowniki, directX - nic nie pomaga. Aż grę w końcu sprzedałem :/ Na szczęście to była tania używka z Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie Bethesda pracuje nad Falloutem 3. Ale nie obawiaj się, jak skończy prace na pewno stworzy kolejnego absolutnie, totalnie i bezkompromisowo nudnego Elder Scrollsa. Ja nie wiem jak można stworzyć tak pusty, nudny, bezpłciowy świat, tak przeraźliwie słabą fabułę oraz klimat, tak totalnie słaby rozwój postaci i jej tworzenie, na dodatek średnią walkę oraz taką masę uzbrojenia, że człowiek się gubi w tym wszystkim, a wszystko przypieczętowując średnią grafiką. Gdzie tu rozmach i kliamt Gothica; gdzie tu sugestywność świata, ten klimat panowania pod wodzą orków; gdzie tu jakieś wcielanie się w postać - na tym polega RPG czyż nie? - skoro nasza postać jest totalnie beznadziejna (i nie mówię tu o kreatorze wyglądu i cech postaci)?

A już pomysł levelowania wrogów wraz z postacią to IMO totalna porażka. Dlaczego?

Ano dlatego, że co to za frajda z rozwalenia świetnego stwora na początku rozrywki? Gdzie radość, że w końcu z niziołka jesteśmy herosem i wybijamy wszystkie szczury do nogi? Gdzie frajda, że znaleźliśmy super ukryty teren z super_giga_mega bossem pilnującym super_giga_mega miecz? Gdzie frajda, że nas zabił a my powracamy 20 leveli później i go wybijamy zdobywając świetny miecz, który jest elitarny? Jak gubi się klimat, gdy taką samą bronią męczymy się jednocześnie ze szczurem, orkiem i i smokiem? Co to za strach z odkrywania nowych terenów, zamieszkujących nieznany gatunek stworów? Gdzie tu logika fabularna, że jeden jest wodzem reszta może mu pięty czyścić? Jak rozeznać się który miecz na jakiego stwora, co daje naprawdę frajdę ze znalezienia nowego sprzętu i dopasowywania go do przeciwnika - taki smaczek fabularny? Że niby jestem gópi?... Ty mnie też! :P

Grałem kilka godzin w Obliviona, lecz później mnie wywala w jednym konkretnym miejscu i grać nie mogę. Ktoś jeszcze powie mi, że Gothic3 ma błędy...? A w Morrowindzie jak zobaczyłem setki linijek dialogowych TAKICH SAMYCH dla każdej postaci to mnie odrzuciło. Wiem, że to prawdziwy rolpley (wg definicji) ale ja nie tego szukam w tego typu grach. Chce świetnego świata, niezwykłego klimatu, genialnej fabuły. A nie TONY, ZALEWU opcji:

- dialogowych

- tworzenia postaci i jej rozwoju

- oraz masy uzbrojenia.

Jestem biedny bo kocham cRPG a ucieleśnieniem idei RPG jest tylko Gothic. Morrowinda nie trawię a w jak w NWN-ie zobaczyłem, że po kilku godzinach jeszcze nie skończyłem tutorialu i prawie poznałem zasady D&D3 to przestałem grać. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły...?

A Obliviona Game of the Year potrzebuję na jakąś publicystykę obszerniejszą o grach RPG. Przemęczę się z graniem ale radość ze zjechania Elder Scrollsa - bezcenna :D A potem na forum gothic.phx.pl będę bogiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0oczywiscie seria gothic za dobry klimat ktora jest dla mnie i bedzie zawsze najlepsza RPG, wiedzmin za fabule ktora wciaga i mass effect za originalnosc(wiekszosc RPG toczy sie w przeszlosci nie w przyszlosci :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantasy RPG rzeczywiście :P Ale było trochę tych futurystycznych ^^ Co prawda nie zbyt dobrych ^^ Chociaż KotOR niczego sobie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
albo Diuny

Było kilka gier na podstawie filmu Diuna, oczywiście wszystkie z lat 80 czy tam początek 90.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...