Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Michał

Ceny kart z DX10?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy uwazacie, ze karty z DirectX 10 po wejsciu Visty beda znacznie drozsze od kart, ktore takowego standardu nie posiadaja? Nie wiem czy warto czekac z upgradem do pojawienia sie Visty na rynku, bo jesli beda znacznie drozsze to i tak w takowa karte sie raczej nie zaopatrze:P Czekam na wsze uwagi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej na początku zgodnosć z DX10 będzie domeną kart highendowych przynajmniej mi się tak wydaje, do premiery normalnych kart w normalnej cenie zgodnych z DX10 trzeba będzie jeszcze poczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się powołam na to co napisałem w aktualnościach :)

GeForce 8800GTX w dniu premiery ma kosztować 650 dolarów, GeForce 8800GTS dostępny będzie już za 449 dolarów, a na wiosnę Nvidia szykuje kartę DX10 o cenie poniżej 100 dolarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darek - a nie czasem 800$ za 8800GTX ? bo jak narazie na to wygląda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że w Stanach będzie tyle kosztowac... Tutaj z reguły karty graficzne nie przekraczaja ceny 600 dolarow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Europie GTX kosztuje niewiele poniżej 600E, GTS około 450E jest to cena tak wysoka, że według mnie premiera Visty nic już nie podniesie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek, ale na wiosne 2007?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX od EVGA u mnie kosztuje 759 CAN czyli 650 US (2000zł)

Tak, na wiosnę przyszłego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego czy doczekamy się Visty wogole...

info z PPC

Kilka dni temu Microsoft oficjalnie poinformował o listopadowej premierze Visty, a co się dziś dowiadujemy? Nie będzie żadnej Visty w tym roku! Powód zmian? Microsoft doszedł chyba do wniosku następującego - Po co mamy zarobić dużo jak możemy zarobić jeszcze więcej. Święta Bożego Narodzenia sprzyjają większej sprzedaży komputerów, więc lepiej poczekać i wydać system później. Po pierwsze sprzeda się więcej dystrybucji Windowsa XP, a po drugie, po nowym roku zapas gotówki z prezentów może przełożyć się na większy popyt na nowego Windowsa Viste. Tak więc nawet firmy dla których przeznaczona była listopadowa premiera Visty, zajmujące się sprzedażą systemów operacyjnych w zestawach komputerowych, nie ujrzą systemu w tym roku.

Ale darek ma racje, ceny kart wyżej raczej nie pójdą. Ale też ciężko będzie przez długi czas o tanią a jednocześnie dosyć wydajną graficzkę z DX10. Tak więc upgrade już teraz albo zaczekaj aż ramce stanieją ;) A na dx10 nie czekaj bo nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wiosne i ATI cos zaproponuje, zacznie się rywalizacja i ceny pójdą w dół. Myślę, że w okolicach kwietnia-maja będzie można kupi kartę DX10 o wysokim stosunku ceny do wydajności (jak GF7600GS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FS 8800GTS kosztuje ~2000zl zaleznie od prodecenta i sklepu.

Natomiast NV planuje wprowadzić tańsze modele w czasie zapowiedzianej premiery R600 od Ati, z kolei ta ma mieć miejsce na przełomie marca i kwietnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja darek mówi, że na wiosne już po 100 zielonych to nie będzie tak źle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale podejrzewam, ze to bedzie cos pokroju GF GX5200, co DX9 też mialo...

Cieszy za to spadek cen GeForców 7. BFG 7900 GS Oc kosztuje juz tylko 200 CAN czyli mniej niz 600zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No niestety ceny kart z dx10 będą teraz naprawde wysokie, w końcu nowy standard. http://www.youtube.com/watch?v=Ue1CYNtUYec Fajna reklama, sama prawda ;)

k|n|pg|n ;]

Ale podejrzewam, ze to bedzie cos pokroju GF GX5200, co DX9 też mialo...

z czasem

a 8800GTX kosztuje 2699 - 2899zł ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna juz ta karta w komputroniku jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Male sprostowanie bo widze pierdoly. W komputroniku 8800 itd od Gigabyte jest na zamowienie...a gdzie ZONK??? Ano w tym , ze Gigus jak zwykle sie popisal i wykonali ta karte z bledem>>>zle zaprojektowany laminat w rezultacie czego jeden bank ramow nie dziala , linia otwarta...>>> w skrocie mowiac , jesli ja zamowicie to z fabryki idzie wprost do wroclawskiego serwisu glownego , tam mala naprawa i do klienta...A miedzy prawda...to Gigabyte do tej pory wykonal 13 takich grafik i wszystkie sa we Wroclawiu...Nie wiem jak z Asusami itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Male sprostowanie bo widze pierdoly. W komputroniku 8800 itd od Gigabyte jest na zamowienie...a gdzie ZONK??? Ano w tym , ze Gigus jak zwykle sie popisal i wykonali ta karte z bledem>>>zle zaprojektowany laminat w rezultacie czego jeden bank ramow nie dziala , linia otwarta...>>> w skrocie mowiac , jesli ja zamowicie to z fabryki idzie wprost do wroclawskiego serwisu glownego , tam mala naprawa i do klienta...A miedzy prawda...to Gigabyte do tej pory wykonal 13 takich grafik i wszystkie sa we Wroclawiu...Nie wiem jak z Asusami itd.

wychodzi na to że zdolne chłopaki we wrocku pracują ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...