Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dacik

Obsługa Tunera TV

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowe, chłopcy i dziewczęta!

Jakiś czas temu nabyłem sobie drogą kupna-sprzedaży tuner TV do mojej maszyny dalej nazywanej złomem. Tuner ów jest owocem pracy firmy KWORLD oraz PHILLIPS (tzn firma 1 wykorzystała podzwspoły firmy 2). W opakowaniu do karty dołączone było m.in. oprogramowanie, dzięki któremu mogłem "cieszyć się" obradami komisji śledczej ds. Orlenu (itp.). Do czasu! Pewnego pięknego dnia postanowiłem nagrać fragment jakiegoś programu... klikam "rec" i... dupa... 20 sekund filmu zajmowało 407MB... Bez dźwięku :!: Postanowiłem pogrzebać w ustawieniach. Oprogramowanie nie pozwalało na zbyt wielką ingerencję w ustawienia. Udało mi się jedynie zmniejszyć rozmiar pliku, opłaciłem to brakiem dźwięku. Krew mnie obecnie zalewa i proszę Was, drodzy czytelnicy o pomoc.

Jakiego programu użyć do obsługi tunera TV :?:

Za odpowiedzi składam serdeczne Bóg zapłać!

Pozdrawiam.

Dacik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokladny model tunera.

Luknij tu i koniecznie tu bo jest spis wielu programow do przechwytywania obrazu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cód ów zowie się: Phillips Proteus (7134).

i z góry dzięki za szybką reakcje Darku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe nie masz co sie dziwic Darkowi :D On i Geo to wedlug mnie najlepsi "pracownicy" PCC i mi zawsze pomagają/odpowiadają na pytania szybko i sprawnie :o . hehe pozdrowienia dla nich :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się zgodzić... Jeszcze Michasiek oraz Wojtek "znają swój fach"... Ave im!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie philipsa nie ma ani slowa o Twoim tunerze... Wychodzi na to ze to stary model.

PS

A co do pomagania to musze sie pochwalic ze dzis zarobie pierwsze pieniadze na serwisowaniu komputera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary kupiony w październiku 2004... Wiedziałem, żeby nie kupować na wsi...

A tak btw... w niedalekiej przyszłości będę kupował drugi (tzn Tato będzie kupował)... ale to ma być już tuner satelitarny... może coś doradzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywa się nieźle, nie przerywa ani nic, ale nie mam dźwięku... może kable mam źle podpięte (wyjście z karty [line out] do wejścia w karcie dziwiękowej [line in])??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nagrywa się nieźle, nie przerywa ani nic, ale nie mam dźwięku... może kable mam źle podpięte (wyjście z karty [line out] do wejścia w karcie dziwiękowej [line in])??
tak i sprawdź w mikserze audio czy nie masz wyciszonego line in...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to ze wszystko dobrze jest podpiete, choc w zycie nie trzymalem w rekach tunera TV. Coz moge polecic, ja najbardziej zadowolony bylbym z tego :wink:

Mam sklep komputerowy po drodze ze szkoly do domu to sie spytam jakie tunery najelpiej sie sprzedaja. A tymczasem musze forum opuscic i spiesznym krokiem podazyc na lekcje stolarstwa :mrgreen: [/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Danke... miło z Waszej strony... aż się wzruszyłem.... <beczy>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w sklepie mi nic konkretnego nie poradzili (a bo to taki szczerze mówiąc dziadowski jest :wink: ) Wg mnie wydaje mi się, że najrozsądniejszy bedzie ten http://www.a.pl/article/view/948

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja myślałem o tym http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5459&sid=1 ale jest szalenie drogi jak na taki sprzęt... więc w grę wchodziłaby jego nieco starsza wersja http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4509&sid=1. Co o nich sądzicie?

Link co podalem w ostatnim poscie prowadzi wlasnie do tego tanszego tunera z siriusa - i tego bym wzial, ta nowa wersja musialaby byc naprawde wypasiona, zeby byc warta 3 razy wiecej niz mlodsza odmiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...