Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Mięsień

Krytycy muzyki - łaczmy się!!!

Rekomendowane odpowiedzi

ja mogę się podjąć moderowania tej dyskusji, więc proszę się nie kłócić ;)

"Mam smoka i nie zawaham się go użyć!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na moje oko to Kurt "obchodzi" urodziny 20 lutego. Widzę, że wierny fan nie zna daty urodzin jego IDOLA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I bardzo proszę - nie "fan" i nie żadnego "idola"...

Dlaczego nie!!!

przecież to jasne jak słońce. Michasiek, gdy przyszedł na świat, miał napisane na czole "Kurt Cobain II". A pierwsze jego słowo, które wypowiedział to nie "mama", nie "tata", ale (i tu cytuje, to byly 2 słowa): "Kurt Cobain" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SYSTEM OF A DOWN ruleeeeez :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na waszą polemike na temat tolerancji w muzyce, drodzy panowie, odpowiem następujaco:

" To Bóg stworzył muzykę, a człowiek podzielił ją na kategorie."

Michał Urbaniak

Nic dodac, nic ująć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat obumarł - pora go wskrzesić.

Artyści na dziś:

-Vintersorg :!: - którykolwiek z krążków

-The White Stripes - "Elephant"

-Portishead

Joyce - masz rację, jednak niektóre twory kandydujące do miana "kategorii muzycznej" w istocie muzyką nie są (np. hh).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A słyszeliście Eweliny Flinty "Respect". B.Dobre wykonanie rockowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ale "Respect" Arethy Franklin jest po prostu nie do pobicia;) Tak samo zresztą jak "I feel good" James'a Brown'a:)

Hehe, a tak prz okazji - wiecie, że rock ma swoje korzenie w jazzie?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem ale mam dobrze wyrobione zdanie nt. gwizad z idola itp programów. Flinta wydawała się materiałem na dobrą wokalistkę, ale została kim została - słodką dziewczynką śpiewającą ładne popowe pieśniczki...

Podobnie z Zalewskim - jaki on ma głos!!!! - wokalista kalibru (przesadzam?) Dickinsona (a przynajmniej z takim potencjałem) śpiewa... nie powiem co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZiekuje za totalne zignorowanie mojego wpisu:P Po drugie, fakt, ze komercja potrafi zdusić najwiekszy talent...Choć z drugiej strony, jeśli ktoś jest dobry, predzej czy później zdolności wezmą górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mozliwe, ale "Respect" Arethy Franklin jest po prostu nie do pobicia;) Tak samo zresztą jak "I feel good" James'a Brown'a:)

każda porządna muzyka ma korzenie w jazzie i bluesie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każda porządna muzyka ma korzenie w jazzie i bluesie

szczególnie muzyka klasyczna :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, muzyka klasyczna rozwijała sie w nieco innym kregu kulturowym:P Ale byłabym sklonna stwierdzić, że dzisiejszy jazz w pewnym stopniu z niej czerpie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Heh, muzyka klasyczna rozwijała sie w nieco innym kregu kulturowym:P Ale byłabym sklonna stwierdzić, że dzisiejszy jazz w pewnym stopniu z niej czerpie...
Jeśli szukać wpływów muzyki klasycznej na współczesną to najwięcej ich można odnaleźć w metalu (najbardziej dojrzałym, najbogatszym, najkunsztowniejszym nurcie muzyki współczesnej).

Dlatego też mówię Wam - posłuchajcie metalu...

Przykre jest tylko to, że znaczna większość twórców kieruje się w stronę szatańskich idiotyzmów. Bywają mega-ziomalo-szatano-beboki tworzące taką kreację ze względów komercyjnych (Kredki, Dimmu...). Bywają też geniusze, niestety - geniusze zła, jak Varg... Dlaczego akurat Ci najlepsi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słyszałem ale mam dobrze wyrobione zdanie nt. gwizad z idola itp programów. Flinta wydawała się materiałem na dobrą wokalistkę, ale została kim została - słodką dziewczynką śpiewającą ładne popowe pieśniczki...

Podobnie z Zalewskim - jaki on ma głos!!!! - wokalista kalibru (przesadzam?) Dickinsona (a przynajmniej z takim potencjałem) śpiewa... nie powiem co...

Myślę, że rozchodzi się o to, że polskie młode(przyszłe) gwiazdy potrafią rewelacyjnie śpiewać.., ale tylko cudze piosenki. A jak dochodzi co doczego to płyty (m.in z BMG polskich wykonawców) są mierne. Alicja Janosz śpiewa o jajecznicy-karygodne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że rozchodzi się o to, że polskie młode(przyszłe) gwiazdy potrafią rewelacyjnie śpiewać.., ale tylko cudze piosenki. A jak dochodzi co doczego to płyty (m.in z BMG polskich wykonawców) są mierne. Alicja Janosz śpiewa o jajecznicy-karygodne

Haha - Alicja Janosz to moja ulubiona "gwiazda". Ostatnio widziałem wywiad, w którym stwierdziła, że teraz, jako dorosła kobieta, może zacząć być sobą. Świetny wstęp do image'u niegrzecznej dziewczynki. :lol: Matko - jakie to żałosne... Czyżby jej życie po raz kolejny "zmieniało się o 360 stopni"? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha - Alicja Janosz to moja ulubiona "gwiazda". Ostatnio widziałem wywiad, w którym stwierdziła, że teraz, jako dorosła kobieta, może zacząć być sobą. Świetny wstęp do image'u niegrzecznej dziewczynki. :lol: Matko - jakie to żałosne... Czyżby jej życie po raz kolejny "zmieniało się o 360 stopni"? :lol:

Widże że naczelny jest fanem Ali J. :lol: A tak serio to ona już chyba bardziej obrócić się nie może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki naczelny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki naczelny??

Ach drobna pomyłka wczoraj byłem bardzo zmeczony wybacz mi michasiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki naczelny??

wybaczam, ale kary nie unikniesz! Trzy uderzenia odbytnicą Cię za to spotkają! ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki naczelny??

wybaczam, ale kary nie unikniesz! Trzy uderzenia odbytnicą Cię za to spotkają! ;]

po ponad miesiecznych rozwazaniach raczyles Cobrze wybaczyc, jestes boski Wielki Miszczu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecierz niektorz w tej muzyce sie odnajduja, po prostu :/ ehhhhhh

wiecie mozecie narzekac sobie na ta muze, ale ona do tanczenia jest milion razy lepsza niz rock czy jakies tam inne rodzaje muzyki. wiem ze napewno zostane zjechany za wypowiedz sie w tym watku, ale jako "technomul" jestem po prostu troche rozczarowany sklasyfikowaniem tej muzy jako podrzednej i jakiejs gorszej. gusta gustami i o nich sie nie dysktuje. przyznaje rocka czasem slucham jak mam gorszy humor ( nie za czesto i nie za dlugo ;) )

bardzo latwo jest kogos obrazic, wiec technomuly moglyby tez zalozyc watek tylko po co ? zeby sie klucic ??

pozdrawiam wszystkich ;)

*

*nie bijcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przecierz niektorz w tej muzyce sie odnajduja, po prostu :/ ehhhhhh 

wiecie mozecie narzekac sobie na ta muze, ale ona do tanczenia jest milion razy lepsza niz rock czy jakies tam inne rodzaje muzyki. wiem ze napewno zostane zjechany za wypowiedz sie w tym watku, ale jako "technomul" jestem po prostu troche rozczarowany sklasyfikowaniem tej muzy jako podrzednej i jakiejs gorszej. gusta gustami i o nich sie nie dysktuje. przyznaje rocka czasem slucham jak mam gorszy humor ( nie za czesto i nie za dlugo ;) )

bardzo latwo jest kogos obrazic, wiec technomuly moglyby tez zalozyc watek tylko po co ? zeby sie klucic ?? 

pozdrawiam wszystkich ;)

*

*nie bijcie ;)

po co ta dziura w poście? ;]

O różnicy gustów można mówić kiedy ktoś stwierdza że nie lubi danego gatunku równocześnie uznając jego jakość. W taki sposób stwierdzam, że niespecjalnie przepadam za jazzem. Co do techno jest wręcz przeciwnie - jestem świadomy prymitywności tej "muzyki" i nieraz zatrważa mnie to, że te melodyjki potrafią mi wpaść w ucho...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa jest ze próba jakiegokolwiek porównanaia rocka i techno jest niemożliwa, poniewaz sa to zbyt skrajne gatunki w których ciezko byłoby znaleźć jakiekolwiek cechy wspólne. Na poczatku tematu powiedziane było coś w stylu:laicy amja prawo do zycia, ale niech siezda cicho, wie stosujmy sie do tego, b jakoś nie wierze ze ktos z krytyków tego gatunku, jak zreszta ja sama, ma na ten temat jakiekolwiek pojecie i jest w tej dziedzinie takimż samym laikiem.

A co do kolegi, który stamnał w obronie techno - dołaczam sie do Ciebie, kazdy tutaj jest krytykiem muzycznym na swój sposób, uszanujmy to :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...