wojtzuch 0 Napisano 7 Listopad 2004 http://kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1...1200265&KAT=241 Dariusz Brzozok przez długi czas był rzetelnym klientem TP S. A. Rachunki nie przekraczające miesięcznie około 100 zł płacił systematycznie. Zmieniło się to w pierwszych miesiącach 2000 roku, kiedy za telefon przysłano faktury na łączną kwotę 88 tys. zł. Z telefonicznych bilingów wynika, że w tym okresie z numeru Dariusza wykonywano połączenia na 0-700 i na numery stacjonarne, na które zwykle dzwonił Dariusz. Mężczyzna twierdził, że stał się ofiarą pajęczarzy. TP S. A. taką możliwość wykluczyła i oddała sprawę do sądu. Jakiś monter z telekomunikacji okablował mu mieszkanie, śladu po tym w papierach nie zostało. Skrzynka była wg relacji świadków zupełnie niezabezpieczona. Tepsa oczywiście: ktoś to wykręćił, ktoś musi zapłacić. Mamy dowody, że winę ponosi klient (bo nie było papierów na inną okoliczność - no tak, ale monter był prawdziwy). Klient popełnił samobójstwo, ojczym wcześniej zmarł na zawał, teraz matka ma dług na głowie, chyba że się zrzeknie spadku i w ogóle następstwa prawnego. Co o tym myślę. Tepsa, co wiemy, ma w tym interes, żeby ludziom domyślnie nei blokować 0-700, żeby nie kontrolowac firm które ten numery wykupują. Nie zabezpieczają skrzynek, nie likwiedują możliwości podpinania się, a jeszcze wprowadzają usługi, które wręcz stanowią pole do popisu dla oszustów (to doładowywanie kart). No i bezczelnie zakładają, że skoro nie ma śladu osób trzecich, ktoś musi zapłacić. Oczywiście klient. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 7 Listopad 2004 z wszystkim tym co napisales sie zgadzam ale o co ci chodzi z doladowywaniem kart?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
wojtzuch 0 Napisano 8 Listopad 2004 z wszystkim tym co napisales sie zgadzam ale o co ci chodzi z doladowywaniem kart?? Dokładnie to nie wiem na czym to polega, ale możesz sobie dzwonić na jakiś numer tepsy i doładować komórkę chyba. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby z cudzego numeru (podłączając się) doładować swoją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 9 Luty 2006 Wowo,ostra i smutna historia,żeby tak gościa zamęczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 14 Luty 2006 terroryści mają sposób: zamiast podkładać bomby niech nabijają innym na telefon -klijenci sami się zabiją hehe "spokój duszy klijenta" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Havoc 8 Napisano 15 Luty 2006 terroryści mają sposób: zamiast podkładać bomby niech nabijają innym na telefon -klijenci sami się zabiją hehe "spokój duszy klijenta" <{POST_SNAPBACK}> Prosze...to nie było śmieszne Najśmieszniejsze jest to że za te wszystkie połaczenia, które rzekomo facet wykonał TPSA, wiele nie straciła. Koszt ponoszony przez nich za wykonanie przez nas połaczenia jest wielokrotnie niższy od ceny którą płacimy. Bisnes is bisnes ale mogli przecież nałożyć na niego karę w wysokości kosztów rozmowy a nie normlnych cen, które są na prawdę wysokie. Mi sie ktoś podłączył do sieci i miałem godzinę rozmowy na jakieś wyspy kuka - rachunek ponad 600zł. Przez godzinę rozmawiałem z kumplem który dzwonił ze stanów, koszt rozmowy, nie wiem czy przekroczyło ponad 2$. To o czym tu wogóle gadać?! TP SA może pomóc ludziom, może wykazać odrobinę dobrej woli, ale poprostu nie chce. Bo prędzej czy później ktoś im ten dług odda a ich nie interensuje niestety ile ludzi zginie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 15 Luty 2006 Prosze...to nie było śmieszne Najśmieszniejsze jest to że za te wszystkie połaczenia, które rzekomo facet wykonał TPSA, wiele nie straciła. Koszt ponoszony przez nich za wykonanie przez nas połaczenia jest wielokrotnie niższy od ceny którą płacimy. Bisnes is bisnes ale mogli przecież nałożyć na niego karę w wysokości kosztów rozmowy a nie normlnych cen, które są na prawdę wysokie. Mi sie ktoś podłączył do sieci i miałem godzinę rozmowy na jakieś wyspy kuka - rachunek ponad 600zł. Przez godzinę rozmawiałem z kumplem który dzwonił ze stanów, koszt rozmowy, nie wiem czy przekroczyło ponad 2$. To o czym tu wogóle gadać?! TP SA może pomóc ludziom, może wykazać odrobinę dobrej woli, ale poprostu nie chce. Bo prędzej czy później ktoś im ten dług odda a ich nie interensuje niestety ile ludzi zginie :/ <{POST_SNAPBACK}> ,,TPSA to ludzka rzecz okradać" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 15 Luty 2006 słyszałem że na walentynki był oszust co dzwonił do ludzi wmawiał im że wygrali konkurs i aby potwierdzić wygraną trzeba wykręcić cyfrę 9. LUDZIE ODKŁADAJCIE TAKIE TELEFONY BO WAS PRZEKIERUJE NA SEX TELEFONY DO WIELKIEJ BRYTANII PRZEZ PÓŁ ŚWIATA PRZEZ WYSPę NIUA NA PACYFIKU. NAWET JEŚLI WCIŚNIESZ 9 TO JEŚLI NATYCHMIAST ODŁOŻYSZ SŁUCHAWKę TO WAM NIC NIE DA POŁĄCZENIE SKOńCZY SIę PRZED UPŁYWEM 5 MIN A KOSZT TAKIEGO POŁĄCZENIA WYNOSI 1500 ZŁOTYCH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 15 Luty 2006 ,,TPSA to ludzka rzecz okradać" <{POST_SNAPBACK}> Smutne ale prawdziwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 16 Luty 2006 zawsze są afery o telefony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 17 Luty 2006 Różne takie przekręty,zwłaszcza w firmach. Wchodzi niby kureier , mówi że coś przywiózł i tzreba zapłacić. Ale my nie zamawialiśmy. No to zadzwonię do szefa-może pomyłka-i kurier dzowni ze stacjonarnego firmy inabija kase nie wiadomo gdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 20 Luty 2006 noo mogę gdzieś zadzwonić???tak proszę (i rozmawiamy z ziomówą z sextelefonu z anglii) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Anek 0 Napisano 22 Luty 2006 noo mogę gdzieś zadzwonić???tak proszę (i rozmawiamy z ziomówą z sextelefonu z anglii) <{POST_SNAPBACK}> No nie,jakbyś gadał z panią z sekstelefonu , to chyba by się kapnęli (po słowach) Chodzi o automatyczne przekierowanie w celu wygarnięcia większej kasy a nie wydzwanianie komuś na sekstelefon:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 22 Luty 2006 Co jak ktoś już wykazał na innym forum internetowym jest kompletną bujdą ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gangez 0 Napisano 23 Luty 2006 No nie,jakbyś gadał z panią z sekstelefonu , to chyba by się kapnęli (po słowach) Chodzi o automatyczne przekierowanie w celu wygarnięcia większej kasy a nie wydzwanianie komuś na sekstelefon:) <{POST_SNAPBACK}> to mówisz po polsku najwyżej nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sammy-s 0 Napisano 23 Luty 2006 te słowa są we wszystkich językach takie same Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AndrzejSnk 2 Napisano 23 Luty 2006 słyszałem że na walentynki był oszust co dzwonił do ludzi wmawiał im że wygrali konkurs i aby potwierdzić wygraną trzeba wykręcić cyfrę 9. LUDZIE ODKŁADAJCIE TAKIE TELEFONY BO WAS PRZEKIERUJE NA SEX TELEFONY DO WIELKIEJ BRYTANII PRZEZ PÓŁ ŚWIATA PRZEZ WYSPę NIUA NA PACYFIKU. NAWET JEŚLI WCIŚNIESZ 9 TO JEŚLI NATYCHMIAST ODŁOŻYSZ SŁUCHAWKę TO WAM NIC NIE DA POŁĄCZENIE SKOńCZY SIę PRZED UPŁYWEM 5 MIN A KOSZT TAKIEGO POŁĄCZENIA WYNOSI 1500 ZŁOTYCH <{POST_SNAPBACK}> niemożliwe aby sama cyfra 9 powodowała przekierowanie na sex telefony w angli i mimo rozłaczenia dalej nabijało ci impulsy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi