darek_dade 2 Napisano 5 Listopad 2004 Jaki są programy do oc karty graficznej, testowania stabilności karty graficznej i procesora oraz programy diagnostyczne które uruchamiają się pod linuxem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 5 Listopad 2004 hmm do samego oc to nie wiem ale poszukam, natomiast diagnostycznych jest dosc duzo najbardziej znane to: bonnie, memtest i cpuburn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 6 Listopad 2004 memtest bez znaczenia na os bedzie działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 6 Listopad 2004 Ale jest na linuxa specjalna wersja memtesta, co się zwie memtest86. Zresztą zobacz sobie http://www.memtest86.com/ :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michasiek 0 Napisano 7 Listopad 2004 Ale jest na linuxa specjalna wersja memtesta, co się zwie memtest86. Zresztą zobacz sobie http://www.memtest86.com/ :-PNo o tego memtesta Darkowi zapewne chodziło. Działa on BEZ UDZIAŁU SYSTEMU OPERACYJNEGO. Tworzy bootowalną dyskietkę z której sam się odpala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac 0 Napisano 7 Listopad 2004 HeHe, sorry, to ja byłem swojego czasu w posiadaniu dzikiej wersji (nie pamiętam już skąd) i byłem przekonany, że jest możliwe odpalenie tego na jakimś OSie :-P, no ale cóż myliłem się, teraz już będę wiedział ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BIGger 0 Napisano 25 Styczeń 2005 :shock: :shock: :shock: Mac czegos niewiedzial o Linuxie :shock: :shock: :shock: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jory 0 Napisano 5 Grudzień 2005 Programy się znajdą, tyle ze raczej będą sprecyzowane pod konkretną płytę główną itd. (jesli chodzi o podkrecanie procesora)*. Poza tym, nie liczylbym na zbyt wiele - chociaz sa, programy sa zwykle w wersjach pre-alpha lub dawno zostaly zaniechane. Oprocz tego, ich obsluga jest okropnie trudna - trzeba kompilowac i konfigurowac wszystko, a i same programy obsluguje sie z konsoli calkowicie debilnymi poleceniami. To raczej ciekawostka, niz cos uzytecznego w linuxie. *) jest np. programik 8rdavcore dla plyty glownej Epox 8RDA+, w starszej wersji dzialal na linuxie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach