Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Przemas

graf a w WinXP_SP1a

Rekomendowane odpowiedzi

W menedzerze urzadzen windy nie mam obecnej katry grafiki (jest to FX 5200/128RAM) - zniknelo... Nie pomaga wrzucenie sterownikow nvidii ani w sposob automatyczny, ani w sposob reczny, nie pomaga tez kreator dodawania sprzetu ani odzyskiwanie czy tez odswierzenie systemu z plyty CD. Nie pomaga takze wrzucenie innej katry grafiki (probowalem z ATI9200/128) - urzadzenia PO PROSTU NIE MA, mimo ze fizycznie jest i cieszy sie jak najlepszym zdrowiem...

Wszystko co moge wyswietlic to: monotor nieznany na..... (puste miejsce) - tylko 800x600 i tylko 32 bit.

Nie chce mi sie instalowac windy od nowa bo duzo innych rzeczy mam... ma ktos jakis pomysl moze? pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko co moge wyswietlic to: monotor nieznany na..... (puste miejsce) - tylko 800x600 i tylko 32 bit.

To znaczy to Ci wyświetla, czy faktycznie masz taką rozdziałke?

I jak rozumiem, monitora nie widac Ci nie w menedżerze urządzeń, ale w panelu właściwości ekranu?

Po pierwsze, to może być kwestia odpowiednich sterowników. Miałem podobną sytuację (choć się nie przejmowałem tym) - jedne działają, inne jakoś nie. Mówię o sterownikach do monitora.

Ale to była jedynie kwestia, czy we właściwościach ekranu był "Standardowy monitor", czy mój Flatron.

Ale jeśli nie możesz w ogóle pracować w wysokiej rozdzielczości... to się tak nagle stało, czy po instalacji sterów? Bo jeśli to drugie, to może być tak, że nawet po ich deinstalcji zostaje np. usługa działająca w pamięci lub jakieś wpisy w rejestrze.

Jeśli natomiast w ogóle znika Ci urządzenie na liście, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to widok (w menedzerze urządzeń) - pokaż ukryte urządzenia, ale to raczej mało możliwe ;)

Jeśli oba ostatnie akapity mają zastosowanie, to nie wiem. Chyba jednak stery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...