Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
FenomenMaly

Dywagacje na jakze szacowny temat Hip-Hopu

Jak oceniasz muzyke HH  

1. 1. Jak oceniasz muzyke HH

• HH jest swietny!!
      6
    • O.K.
      6
    • Lepiej nie gadac
      11
    • Jaja sobie robisz
      2
    • Zapytam starego!!
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Do boju kaaczoor!! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michasiek nie przesadzaj Hip-Hop jest całkiem fajny ja uważam że pare utworów jest warych uwagi :) napewno nie wszystkie bo większośc to dno no ale osobiście niektóre utwory mi się podobają :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie, popieram Slaughtera, to, że wiekszosc polskich wykonawców hip hop kompromituje nie oznacza, że nie istnieją utwory z namiastką wartosci artystycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No własnie, popieram Slaughtera, to, że wiekszosc polskich wykonawców hip hop kompromituje nie oznacza, że nie istnieją utwory z namiastką wartosci artystycznej.

Rozlewajac rano mleko stowrzyłem plamę tak artystyczną, że mogłaby zatopić w swych odmętach cały artyzm hh. Przykładem wartości artystycznej ma być zacytowany przez Ciebie stronę wcześniej tekst? - piękna poezja, Norwid wymięka... :lol:

Owszem - był jeden element w jednym utworze, który mogłem pozytywnie ocenić, jednak Sammy wczoraj uświadomił mnie - podając autora i tytuł utworu z jakiego ten element został skopiowany (chodzi o przebój niejakiego jeden osiem L).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konkretniej ukradziona solówka fortepianowa piosenki "Jak zapomnieć" z utworu grupy Live o tytule Overcome - gorąco polecam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, o gustach sie nie dyskutuje, to po pierwsze, po drugie, analogicznie do dzisiejszej sztuki nowoczesnej, indywidualna sprawa kazdego jest odnalezienie głębszej wartosci w kilku kolorowych plamach i kreskach. Tak, moim zdaniem ten tekst jest jak na hh na dobrym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jak na hh na dobrym poziomie" - biorąc pod uwagę to, że hh jest na poziomie chodnika na którym smietnik stoi, nieciężko osiągnąć w nim dobry poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest twoje zdanie, ja mam moje, do niczego i tak nie dojdziemy. Słucham hip hopuokazyjnie i nie zamiezram jak narazie zniżać sie do poziomuowego chodnika, zycz mi szczescia :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to jest twoje zdanie, ja mam moje, do niczego i tak nie dojdziemy. Słucham hip hopuokazyjnie i nie zamiezram jak narazie zniżać sie do poziomuowego chodnika, zycz mi szczescia :-P
Więc przestań go słuchać, jesli nie chcesz się zniżać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem HH jest mało pasjonującym gatunkiem muzyki. Ale tak, jak wspomniała Joyce, o gustach się nie dyskutuję. Mogę powiedzieć to, co rzekł Sammy:

Do boju kaczor!!  8)

Z całego HH tylko o jednej piosence mogę powiedzieć, że w miarę mi się podoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiu, powiedz mi. czemu na siłe starsza sie mnie nawracać muzycznie, hmm? :-P Ja doceniam troskę, ale w tym temacie jestem juz stracona - tak przy okazji, toi nie wiem, czy kojarzysz,a le a nie słucham TYLKO hip hopu, a wrec zjesli chodzi o moje gusta muzyczne, to jest on w mniejszosci i sprowadza sie do kilku wykonawców, i to raczej z pogranicza souli i r&b z domieszką hip hopu, niż stricte tego gatunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michasiu, powiedz mi. czemu na siłe starsza sie mnie nawracać muzycznie, hmm? :-P Ja doceniam troskę, ale w tym temacie jestem juz stracona - tak przy okazji, toi nie wiem, czy kojarzysz,a le a nie słucham TYLKO hip hopu, a wrec zjesli chodzi o moje gusta muzyczne, to jest on w mniejszosci i sprowadza sie do kilku wykonawców, i to raczej z pogranicza souli i r&b z domieszką hip hopu, niż stricte tego gatunku.

Ja Cię nie próbuję nawracać - zwróciłem tylko uwagę na wewnętrzną niespójność logiczną Twych wywodów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie H-H jakoś nie trafia a już napewno nie w polskim wykonaniu Preferuje muzyke gitarową ja Deep Purple Rainbow czy Rush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do mnie H-H jakoś nie trafia a już napewno nie w polskim wykonaniu Preferuje muzyke gitarową ja Deep Purple Rainbow czy Rush
"H-H" mi się jakoś chemicznie kojarzy ;]

Witaj na forum człowieku o dobrym guście!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiesz Michał, że o gustach sie nie dyskutuje? Zastanawiam sie wogóle w jakim celu ten temat został założony - prawo wolnego wyboru mamy zagwarantowane, nie nawrócisz świata dowodząc swoich racji utartymi frazesami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
o gustach sie nie dyskutuje? Zastanawiam sie wogóle w jakim celu ten temat został założony - prawo wolnego wyboru mamy zagwarantowane, nie nawrócisz świata dowodząc swoich racji utartymi frazesami.

Podbnie jak z grami:

Z uporem maniaka jednak wszyscy robią dokładnie przeciwnie. Mimo, iż wiadomo, że i tak nie przekonamy rozmówcy do swoich racji, to staramy się za wszelkącenę wykazać, że jego gra "śmierdzi stęchlizną" a nasza "wymiata". Sam fakt dyskusji jest całkiem naturalnym i zdrowym zjawiskiem. Dlaczego jednak taka dyskusja przeradza się w podwórkową kłótnię???W graczu ( analogicznie słuchaczu) odzywa się chęć łoszenia prawdy swoistego mesjanizmu - pragnie pokazać "zbłąkanym owieczkom" jedyną słuszną drogę. Co gorsza potencjalna "owieczka" pragnie uczynic to samo. Po krótkiej wymianie zdań i opinii rozmowa zaczyna mieć corazmniej wsolnego z samą grą (czy mużą) , a wypowiadane słowa nienależą do kulturalnych i modki mają trochę roboty :wink: Zamiast marnować czas na jałowedyskusje lepiej rozegraćkilka szpilów albo przesłuchać płyt.

Uffff... trochę się zmęczyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ze przez kobiety umieramy to się moge zgodzić :D

Ale jeśli wy podajecie za przykład HH 18L to ja bardzo przepraszam ale Ci panowie nie mają z nim nic wspólnego, nie wiem czy wszystkim wiadomo ale Jeden Osiem L był wykonwacą utworów DiscoPolowych, więc argument, że ich teksty są płytkie nie trafia do mnie, ponieważ to co oni obią nie mozna nazwac Hip-Hop'em, ZAPRASZAM DO PRZESZŁUCHANIA NOWEGO KODEX'U (ŚWIETNY)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tym ze przez kobiety umieramy to się moge zgodzić  :D

Głębokie mam przmyślenia co nie?!

Ale jeśli wy podajecie za przykład HH 18L to ja bardzo przepraszam ale Ci panowie nie mają z nim nic wspólnego, nie wiem czy wszystkim wiadomo ale Jeden Osiem L był wykonwacą utworów DiscoPolowych, więc argument, że ich teksty są płytkie nie trafia do mnie, ponieważ to co oni obią nie mozna nazwac Hip-Hop'em, ZAPRASZAM DO PRZESZŁUCHANIA NOWEGO KODEX'U (ŚWIETNY)

Dodajmy do tego jeszcze DKA i wiele wiele innych hip-polo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: BAAAAAAARDZOOOO

a co do DKA to racja niestety ta formacja tez zalicza

sie do grona HIPHOPOLO

a nie chwaląc sie byłem ostatnio na Pokahontaz w Rybniku

zagrali Hip-Hop z prawdziwego zdarzenia

szególnie Fokus nie stracił nic ze swojego stylu

a kawałek Fiesta wyszedł odjechanie,

a i jeszcze taka mała uwaga, ponieważ może wielu

uznać to za żart ale było tak naprawdę sam to widziałem

i przeżyłem mianowicie zespół hiphopowy

występował z prawdziwym zespołem instrumentalnym

była gitarka elektryczna basowa perkusja klawisz

i wyszło to naprawde SUPER

POZDRO dla KIBICÓW WISEŁKI!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a co do DKA to racja

Ja zawsze mam rację :mrgreen: (cóż za skromność :) )

jeszcze taka mała uwaga, ponieważ może wielu

uznać to za żart ale było tak naprawdę sam to widziałem

i przeżyłem mianowicie zespół hiphopowy 

występował z prawdziwym zespołem instrumentalnym

była gitarka elektryczna basowa perkusja klawisz

i wyszło to naprawde SUPER

To chyba faktycznie żart, bo trudno mi w to uwerzyć

POZDRO dla KIBICÓW WISEŁKI!!!!!!!

Nie dojrzałem (jak narazie) żadnego tego typu frajera wśród nas :lol:

[z łaski swojej pieprz za siebie i sie nie utożsamiaj bo obrażasz ludzi tym "nas". Nie znalazłeś żadnego frajera? Cóż... jak to jest być jedynym?]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto mi się wtrąca w me posty??? Może byś dopisał xywkę

Oczywiście, że jestem jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny :mrgreen: [na szczęście... aż strach pomyśleć co by było jakby takich było więcej], ale wybacz jak w takim ot temacie pozdrawiasz kibiców to jest to trochę ( a nawet bardzo ) anormalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe śmieszny jesteś Wisła Krakowska ma najwięcej kibiców w Polsce, więc pewnie jakis "frajer" się znajdzie!!!!!!!

A jeśli nie to trudno będe pisał sobie co chce a Ty najwyżej mozesz pocałowac mnie w ****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...