Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Qba

atrament do drukarki

Rekomendowane odpowiedzi

mam drukarke lexmark z45 i kupilem sobie do niej kolorowy tusz bo mi sie skończył. i teraz pytanie-jak je napelnić(tzn wiem jak ale ile wlać)?? wydaje mi sie ze zostalo jeszcze troche czerwonego tuszu a 2 pozostale sie juz wyczerpaly.czy tego tuszu musi by dokładnie tyle samo w trzech przegródkach kartridża??bo ponoć jak bedzie inna ilość to będą złe kolory. prosze o pomoc bo nie chce czegoś spieprzyć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ilość to będą złe kolory.

Bzdura na 137 proc. W ten sposób wraz z nierównomiernym przecież zużyciem atramentu w oryginalnym pojemniku kolory zmieniałyby się w czasie?

Zresztą byle odpowietrzyć (na pewno masz w instrukcji), ilość atramentu nie powinna w żaden sposób wpływać na ciśnienie w dyszach (bo nie w pojemniku się ono tworzy) czy cokoliwek innego.

Co do samego napełniania to musisz mieć instrukcję. Jak rozumiem, kupiłeś zestaw do napełniania? Nawet jeśli będzie lekki nadmiar, to co najwyżej się trochę wyleje...

Zaznaczam, że moje doświadczenia dot. HP, ale akurat jesli chodzi o takie skutki napełniania, jak różne kolory czy coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze mam nalac te 3 przegródki np 3ml koloru. A potem mam wpompowć powietrze tak??czyli musze sobie załatwić jakąś strzykawke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rozumiem ze mam nalac te 3 przegródki np 3ml koloru. A potem mam wpompowć powietrze tak??czyli musze sobie załatwić jakąś strzykawke :)

Kupiłeś atrament w buteleczce?

O rety, nie wiem, może w Lexmarkach jest jakoś cudacznie, ale w HP to jest strzykawka, uchwyt zapewniający hermetyczność służący do odciągania atramentu z dyszy już po zatkaniu wlotu kartridża...

Acha, jak rozumiem, to jakiś specjalny atrament do drukarek? Jeśli tak, to nie zdziwiłbym się, gdyby wymagał jednak wcześniejszego kupna zestawu i był przeznaczony dla tych, którzy nawet na tym chcą zaoszczędzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie. atrament jest w strzykawkach. wleje po troche do kazdego. to jeszcze rozumiem :). ale potem mam wstrzyknąc jeszcze powietrze tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie nie. atrament jest w strzykawkach. wleje po troche do kazdego. to jeszcze rozumiem :). ale potem mam wstrzyknąc jeszcze powietrze tak??

Nie. W HP się ODCI·GA powietrze. W ten sposób, że w zestawie jest specjalny uchwyt na dyszę i czubek strzykawki. Odciąga się atrament wraz z powietrzem PRZEZ DYSZę. Jeśli u Ciebie to konieczne, to masz taki uchwyt w zestawie. Tak czy inaczej musisz mieć w zestawie łopatologiczną instrukcję. Czego trzeba więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A atramentu to lej dopóki się nie będzie wylewał.

A jak wiesz,że masz pusty kadridż (brak koloru) i wiesz ile sie w nim mieści to na stryzkawce mililitry odlicz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...