Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BIGger

Jaki OS do O/C :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie... Prosze o wypowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a nie ma różnicy miedzy Win 98 a xp w o/c? :? :?: A Ty mi tutaj tak nie mów powiedzeniami, bo bedziesz miał przerąbane jak Pinokio w kominku :!: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No a nie ma różnicy miedzy Win 98 a xp w o/c? :?  :?:  A Ty mi tutaj tak nie mów powiedzeniami, bo bedziesz miał przerąbane jak Pinokio w kominku :!:  :wink:
oczywiście że system nie ma nic do rzeczy. Tzn. winXP i inne system na jądrze nt oraz linux na nowych jądrach mogą się lepiej trzymać na niestabilnym sprzęcie, ale jeśli chodzi o uzyskanie stabilnych taktowań - system nie ma na to żadnego wpływu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje, że XP ładuje sie dużo dłużej od powiedzmy 98 SE, a zdaza sie tak czasami(przynajmniej mi:P), ze procesor po wiekszym podkreceniu działa tylko pewien czas. Dlatego pomyslalem ze moze jest jakas roznica. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi się wydaje, że XP ładuje sie dużo dłużej od powiedzmy 98 SE, a zdaza sie tak czasami(przynajmniej mi:P), ze procesor po wiekszym podkreceniu działa tylko pewien czas. Dlatego pomyslalem ze moze jest jakas roznica. :)
no tak, ale co Ci po przetaktowaniu, po którym proc działa tylko chwile... liczą się stabilne, możliwe do wykorzystania osiągi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.K poddaje sie, masz rację! Choć! Twój najlepszy wynik to 2750Mhz Jesli dobrze pamietam! ALE! Napisales ze NIESTABILNE! Czyli reasumując, jesli winda wlaczyla by sie szybciej na wyzszym taktowaniu, byli bysmy w stanie zrobic screena taktowania jakiego nie udaloby sie nam zrobic majac mniej czasu :wink: Sam sie w tym pogubilem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O.K poddaje sie, masz rację! Choć! Twój najlepszy wynik to 2750Mhz Jesli dobrze pamietam! ALE! Napisales ze NIESTABILNE! Czyli reasumując,  jesli winda wlaczyla by sie szybciej na wyzszym taktowaniu, byli bysmy w stanie zrobic screena taktowania jakiego nie udaloby sie nam zrobic majac mniej czasu :wink:  Sam sie w tym pogubilem :-P
od takich osiągów są programy typu clockgen - do zmiany taktowania fsb (a co za tym idzie procesora) spod już odpalonego windowsa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wlasnie - mam pytanko. Co sie stanie jezeli pod windowsem powiedzmy clockgen;em podkrecimy proca za duzo? Nie mam wogole pojecia o takich programach. Niech mi ktos opowie:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...