Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Kwinto14

Ile macie punktów w 3d marku 01SE??

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie... Gdyby michaś miał Celerona 500 MHz z pewnością podręciłby go do 20 GHz :) Co ja bym dał, żeby mieć takie osiągi, jak ty... Tymczasem mogę tylko narzekać.

Aha - masz pozdrowienia od kochanej Pani R.

Nie o to mi choidziło - na 3krotnie słabszej maszynie da się normalnie pracować... Ale gdy ktoś na takim komputerze instaluje winXP, który sam zajmie 90% zasobów, to nie ma się czemu dziwić...

ps - nie puściła Was do domu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu miałem celerona 300 i 96 ramu. Korzystałem z 98 SE ale w me ręce wpadł win xp. Pomyślałem że zainstaluje i zobacze jak będzie chodził. Ku mojemu zaskoczeniu chodził bardzo przyzwoicie, co prawda wolniej niż 98, ale i tak przyjeniej pracowało mi się na XP. Nie masz racji michasiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
swego czasu miałem celerona 300 i 96 ramu. Korzystałem z 98 SE ale w me ręce wpadł win xp. Pomyślałem że zainstaluje i zobacze jak będzie chodził. Ku mojemu zaskoczeniu chodził bardzo przyzwoicie, co  prawda wolniej niż 98, ale i tak przyjeniej pracowało mi się na XP. Nie masz racji michasiek...
Jakim cudem pracowało się lepiej skoro działał wolniej? Nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też zaraz po zainstalowaniu XP śmiga. Jednak kilka dni później, jak zainstaluję wszystkie potrzebne aplikacje (autostart jest pusty, żeby nie było) wszystko zaczyna zwalniać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
swego czasu miałem celerona 300 i 96 ramu. Korzystałem z 98 SE ale w me ręce wpadł win xp. Pomyślałem że zainstaluje i zobacze jak będzie chodził. Ku mojemu zaskoczeniu chodził bardzo przyzwoicie, co  prawda wolniej niż 98, ale i tak przyjeniej pracowało mi się na XP. Nie masz racji michasiek...

mu chodziło chyba o to że windows jest wygodniejszy w pracy od 98 nawet jeżeli chodzi troche wolniej (co jest nieprawdę pomodyfikowanie kilkunastu wpisów w rejestrze powoduje że komp śmiga jak trzeba, w ajkiejś gazecie to widziałem pc format bodajże...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mu chodziło chyba o to że windows jest wygodniejszy w pracy od 98 nawet jeżeli chodzi troche wolniej (co jest nieprawdę pomodyfikowanie kilkunastu wpisów w rejestrze powoduje że komp śmiga jak trzeba, w ajkiejś gazecie to widziałem pc format bodajże...)

Wygoda - każdy lubi co innego. Dla mnie automatyzacja i samodzielność WinXP jest czynnikiem przeszkadzajacym - zazwyczaj wybieram drogę bardziej krętą :P

Ale na serio - ilość ramu nie przekraczająca 128 wydaje mi się nie pozwalać na wydajne korzystanie z winXP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz rację. Jednak tak bardzo przyzwyczaiłem się do WinXP, że ciężko mi przesiąść się na jakąś starszą wersję - np. Windowsa 98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też śmigam już dużo wiosen na XP i nie zmieniam systemu (ewentualnie instaluje dwa ), ale pracuje na nim od czasu procka 450 i RAM'u 64. Troche mało ale tylko na wysuwanie się startu,bo wszystko inne da sie dopracować(tak jak to pisał darek) w rejestrze czy TweakXP , RamBooster itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też śmigam już dużo wiosen na XP  i nie zmieniam systemu (ewentualnie instaluje dwa ), ale pracuje na nim od czasu procka 450 i RAM'u 64. Troche mało ale tylko na wysuwanie się startu,bo wszystko inne da sie dopracować(tak jak to pisał darek) w rejestrze czy TweakXP , RamBooster itp.
Mam rozumieć, że wysuwanie menu start jest najbardziej obciążającą sprzęt funkcją systemu? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja też śmigam już dużo wiosen na XP  i nie zmieniam systemu (ewentualnie instaluje dwa ), ale pracuje na nim od czasu procka 450 i RAM'u 64. Troche mało ale tylko na wysuwanie się startu,bo wszystko inne da sie dopracować(tak jak to pisał darek) w rejestrze czy TweakXP , RamBooster itp.
Mam rozumieć, że wysuwanie menu start jest najbardziej obciążającą sprzęt funkcją systemu? ;]

Ma się rozumieć, że Ty też odgrzebujesz stare tematy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas wysuwania sie menu też można zmienić, ustawione jest w rejestrze specjalne opóźnienie wysuwania menu i na szybkich komputerach wygląda to bardzo płynnie jednak na starszych menu wysuwa się po po prostu długo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3dmarku2001 mam ok. 10000 pkt, a w 3dmarku2003 coś ok. 1600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio testowałem 2003 3DMarkiem i mam 500 punktów. Tyle co procek Geo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik 3Dmark2001: 11 722

Karta: GF3 Ti 200 200/450@243.4/544.1 (standard. chłodzenie)

Płyta główna: Abit NF7

Procesor: Athlon 1800+@2440MHz 1.93V (222x11) - Volcano 7+

Pamięci: Kingston HyperX 433 512 CL2-3-3-11 2.9V

Sterowniki: 43.45

Marzy mi się przekroczenie 12k, będę próbował choć nie licze na więcej. Uzyskując ten wynik karta już płakała... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprobuj na roznych sterownikach, moze akurat trafisz na takie ktore dadza twej karcie skrzydla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
poprobuj na roznych sterownikach, moze akurat trafisz na takie ktore dadza twej karcie skrzydla

Próbować na pewno będę, przyjazne dla tej karty są stery 40.72 i na nich powalcze. Po cichu licze na te 12k, wcześniej nie miałem moda L12 także pożyjemy zobaczymy... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim kompie w 3dmark2001se wycisnąłem 7104a po podkręceniu grafiki z c250 na 286 a m 513 na 567 mam teraz 10512. to dużo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało, ja miałem swego czasu wiecej na gf 3ti (9k po podkreceniu wszystkiego co w kompie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego wynika ze po podjreceniu krty graficznej moj komp jesli chodzi o punkty 3dmark jest rowny temu

1792 Mhz (14 x 128) Intel Celeron 1400 MHz 512 Mb RAM,

karta: nVIDIA (Gainward) / GeForce4 Ti 4600 128 MB clock=311 MHz / 720 MHz

driver: 44.03 / DirectX 9.0 / VSync=off / Windows XP

ABIT ST6 / SB LIVE 5.1

dobrze zrozumialem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yulko ze koles ma celerona... jakby mial jakiegoś bartona puszczonego na fsb powyzej 200 to podejrzewam ze wynik oscylowalby w granicach 17k...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darek napisales ze moj komp jest fajny a jakbys cos wymienial to zasilacz(tylko dlaczego??) i karte wiec dlaczego mam tak malo punktow w 3dmarku??taka karta słaba czy co?? mi sie wydawalo ze nie jest najgorsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
yulko ze koles ma celerona... jakby mial jakiegoś bartona puszczonego na fsb powyzej 200 to podejrzewam ze wynik oscylowalby w granicach 17k...
Darku, nie przesadzasz trochę? Żeby zrobić 17k musiałem puścić proca na 2,4 przy fsb koło 220 i dośc dobrze podkrecić radeona z 8 potokami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszac swoj wynik sugerowalem się wynikiem kolesia który na mocno podkreconym gf 4ti 4200 miał 15k dlatego myslalem ze na podkreconym gf4600 bedzie z 17k.

Qba - nie sugeruj się tylko i wyłącznie 3dmarkiem, może masz stery na których wyniki w 3dmmarku są niższe (w tej sprawie zajrzyj do działu F1 corner) może masz komputer zapchany. Pamietaj że w 3dmarka sie nie gra, jeżeli gry w ktore teraz gras chodza plynnie nie ma sensu ładowac pieniędzy w karte graficzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sterowniki troche stare bo 29.40:)musze sciagnac nowe.do mojego geforcea najlepsze chyba bedą 42.01??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...