Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mac

Jak oceniacie bezpieczeństwo waszych komputerów?

Jak± ocenę powinien otrzymać wasz komputer za poziom bezpieczeństwa?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Jak± ocen? powinien otrzyma? wasz komputer za poziom bezpiecze?stwa?

• 6
      2
    • 5
      1
    • 4
      4
    • 3
      1
    • 2
      0
    • 1
      0

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że dzisiaj jest dzień bezpiecznego komputera, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób chronicie swoje komputery, by czuć się bezpiecznym w sieci. Proszę was także, by w waszych postach uwzględnić nazwy programów, których używacie, lub które uważacie za jedne z najlepszych.

Ja osobiście nie korzystam z żadnych programów antywirusowych i firewalli. Aktualizuje jedynie system, a w przypadku linuxa ograniczam ilość otwartych portów do minimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu przygniatany jestem ogromną liczbą zawirusowanej korespondencji (podziękowania dla administratorów serwera). Nie wyobrażam sobie komputera bez skanera antywirusowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, co do mnie to wiecie jak się zabezpieczam (kto czytał arta o bezpieczeństwie to wie ;)). W podanym przez Cobrę linku podsumowałem.

W zasadzie powienienem jeszcze blokować wpisy do rejestru (np. RegRun), ale nie ma chyba takiej potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nie mialem wirusa a spam trafia na moja skrzynke bardzo rzadko . Tak wiec jestem zadowolony, ale lepiej zawsze dmuchac na zimne. Oceniam swoj komputer na 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...