Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BowWow

Chrono Trigger - emulacja

Rekomendowane odpowiedzi

Bow: ludzie ale bajer.........z pomoca Jikera (thx!!!!!) udalo mi sie podrac w Chrono Trigger'a.......

Wow: to naprawde wypasiona giera - zdziwilibyscie sie.......

Bow: ....nie przypuszczalem ze jakakolwiek emulacja bedzie taka fajna...

BowWow: Niestety jako cRPG nie dorasta Falloutowi nawet do pięt......mówimy to z ręką na sercach......nawet w 1/1000 klimatu i fabuły jaka była w Falloucie nie ma - ale czemu się tu dziwić.......Fallout to gra legenda - raczej nie do przebicia.........heh tym bardziej przez jakąś (bez obrazy Jiker) emulację......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, mi bardziej odpowiadaja klimat i fabula, ktore zostaly ukazane w Chrono Trigger - przy tej grze spedzilem mase czasu, a nie jak w przypadku Fallout'a tylko kilka/kilkanascie minut... Sa rozne gusta :).

ps. no i Ty, BowWow, zapoznales sie z nia jedynie dzieki emulacji - natomiast ja mam w domciu Snesa razem z ta gra, i gdyby nie zniszczony pad to przeszedlbym ja jeszcze raz z mila checia :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: cRPG proponowane przez konsole i PC jednak troche sie roznia......

Wow: np. konsolowe sa, co by nie powiedziec, liniowe.......

Bow: .......może sie myle (jesli tak to podaj tytul giery z moliwosciami jak wymienione ponizej)........ale nie znam konsolowki ktora proponuje tak rozlegle mozliwosci, sposoby i "wolna wole" jak chociażby wspomniany Fallout czy, tym bardziej, Morrowind...........

Wow: .......chocby nie wiem jak fajna fabula tam byla i jak bardzo zaskakiwala - bedzie sie taka gre, przy kolejnych podejsciach, przechodzilo rutynowo.........

Bow: ..........co nie oznacza ze nie mozna tego zrobic 20 razy.......

Wow: .....jednak to nie bedzie to samo co przejscie Fallouta po raz 20 - gdzie ten 20 raz bedzie wciąz inny od poprzednich........

BowWow: Jednak za szybko jeszcze na ocenę, graliśmy w tą gre za mało żeby się głębiej wypowiadać...........będziemy na bierząco informowali o postępach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: .....aha jak juz jestesmy przy Chrono..........

Wow: .....tu macie linka do galerii gry Chrono Cross........

http://www.gamershell.com/hellzone_Playsta...ono_Cross.shtml

Bow: oczywiscie giera na konsole PSOne [tu najpierw było "ps2" co jest niedopuszczalna bzdeta - stad uwaga Jikera za mu co dziękuje] ale przeciez jestesmy w dziale "konsole" :P

...:::>michasiek<:::...

Bow: akurat TA giera (Chrono Trigger) nie traci na płynności - uwierz mi.........jest "troche" za stara na tracenie plynnosci.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wow: .....tu macie linka do galerii gry Chrono Cross........

http://www.gamershell.com/hellzone_Playsta...ono_Cross.shtml

Bow: oczywiscie giera na konsole ps2 ale przeciez jestesmy w dziale "konsole" :P

male sprostowanie: nie na PS2 tylko na PSOne :)

Wydajesz się wychodzić z założenia, że "skoro jest na konsolę to jest lepsza" nie dając szans(może podświadomie?) grom na PC... a szkoda...

tak nie jest, po prostu ja jestem za japonskimi erpegami (jRPG; i tu blad robi BowWow stawiajac w jednym szeregu gry cRPG [Fallout, Baldurs Gate] i jRPG [seria Final Fantasy, Chrono Trigger] - wbrew pozorom te dwa odlamy gier fabularnych dosyc istotnie sie roznia), to one do mnie bardziej przemawiaja niz nudne erpegi pecetowe

Nie rozumiem - co mialaby ze swej jakości stracić gra podczas emulacji(poza płynnością...)?

klimat, a Ty tracisz satysfakcje z gry na oryginalnej konsoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: racja Jiker, Chrono Cross to na PSOne of'corss - mój blad i niedopatrzenie........

Wow: .........niniejszym trafilem do grona lolków i "znawcow" konsol.......

Bow: .....a co do computerowych RPG to nasz punkt widzenia na te kwestie jest diametralnie inny..........

Wow: ........choć nie rozumiem dlaczego mowisz o cRPG "nudne gry" - ja gram w zwanych prze Ciebie (choc osobiscie nie slyszalem takiego stwierdzenia) "jRPG" i wcale nie uważam je za nudy, przy jednoczesnym zachwycie nad pecetowymi cRPG..........

Bow: .......staram sie byc jak najmniej ograniczony - a Ty majac takie uprzedzenia robisz z siebie "konsolowego telesforka" i nie znajac (jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!) jednej platformy (no dobrze jednej dziedziny tejze platformy - gier) bez zmruzenia oka ja oceniasz i szufladkujesz jako "nudy, bzdety, szit i chlam".............

Wow: .........ja chetnie pogram zarowno w konsolowe Chrono, PES'a, MGS'a, Resident Evil i wszystkie inne tytuly jaki mi podasz (i jesli na to zasłuża bede sie nad nimi zachwycal) jak równiez w pecetowe giery i tam tez znajde zalety nad ktorymi bede skakal i tancowal.............

Bow: .........ja sie NIE-O-GRA-NI-CZAM!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut spedzilem jedynie na Fallout'em, poniewaz gra kompletnie mi sie nie spodobala, przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!").

........choć nie rozumiem dlaczego mowisz o cRPG "nudne gry" - ja gram w zwanych prze Ciebie (choc osobiscie nie slyszalem takiego stwierdzenia) "jRPG" i wcale nie uważam je za nudy, przy jednoczesnym zachwycie nad pecetowymi cRPG..........

nie jestes mna, a ja nie jestem Toba

.......staram sie byc jak najmniej ograniczony - a Ty majac takie uprzedzenia robisz z siebie "konsolowego telesforka" i nie znajac jednej platformy (no dobrze jednej dziedziny tejze platformy - gier) bez zmruzenia oka ja oceniasz i szufladkujesz jako "nudy, bzdety, szit i chlam".............

nie moglbym opisywac gier pecetowych takimi epitetami, gdybym na nich wczesniej nie gral, chyba jest to logiczne, prawda? konsolowy telesforek? PODOBA MI SIE TO :D.

........ja chetnie pogram zarowno w konsolowe Chrono, PES'a, MGS'a, Resident Evil i wszystkie inne tytuly jaki mi podasz (i jesli na to zasłuża bede sie nad nimi zachwycal) jak równiez w pecetowe giery i tam tez znajde zalety nad ktorymi bede skakal i tancowal.............

ja rowniez bede sie zachwycal nad kolejna strzelanina FPP pokroju Painkiller (totalna, bezmyslna rzeznia, to lubie) lub nad kolejna stara przygodowka, w ktore gram by nadrobic zaleglosci, czyli grami na PC, jak rowniez i grami na konsole :) - nie jestem ograniczony! Jesli "cos" mi sie nie podoba to w "to" nie gram, a ze takim "czyms" sa z reguly pecetowe gry fabularne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....:::>Jiker<:::....

BowWow: To już zwykła złośliwość ale............

Bow: .........wypada zaznaczyc przy słowach "cRPG sa nudne i niefajne", ze "innym moze sie cos takiego podobac ale osobiscie......." - to tak gwoli uprzejmosci i raspektu dla, jak by nie bylo, "krewnych po fachu"....

Wow: ....ja i z pewnoscia rzesze innych graczy (nie tylko pecetowych!) poczuly sie urazone tymi kategorycznie oznajmujacymi stwierdzeniami.......

Bow: ........piętnującymi i sugerującymi, iz gry na PC (cRPG) nie sa fajne i byc NIE MOGA I NIE BEDA............

BowWow: Sorry, że się czepiamy, ale nie możemy się pogodzić z takim stwierdzeniem - zauważ, że my nie bluzgamy na konsolowy, niejednokrotnie szit (oczywiście w naszym mniemaniu) bo mamy szacunek i respekt dla ludzi, którzy "czują" się w tych grach i je po prostu lubią.

ps.

Bow:

przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!").

a potem piszez ze

Jesli "cos" mi sie nie podoba to w "to" nie gram, a ze takim "czyms" sa z reguly pecetowe gry fabularne...

.....Baldurs Gate i Planescape Torment to jak najbardziej cRPG, wiec nie rozumiem Twojej riposty odnośnie mojej wątpliwosci w Twoją znajomość cRPG - sam sobie zaprzeczasz - raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze Wy nie bluzgacie na konsolowcow.. co mnie to obchodzi? ja tez nie bluzgam na pecetowcow, ja bluzgam na gry pecetowe ;]]]

....raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!!

bo te dwie gry byly pierwszymi pecetowymi grami fabularnymi, na ktorych gralem. Probowalem znalezc w nich jakies ciekawe elementy, ale sie ich nie doszukalem - przez to stracilem te kilkanascie godzin ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat:  

....raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!!  

bo te dwie gry byly pierwszymi pecetowymi grami fabularnymi, na ktorych gralem. Probowalem znalezc w nich jakies ciekawe elementy, ale sie ich nie doszukalem - przez to stracilem te kilkanascie godzin ;]

Bow: no comments

Wow: zonk

BowWow: error

WowBow: lubie ciastka........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Joysticki konsolowe teżsą lepsze prawda? Bo te do PC jakieś takie... be?

nie ma czegos takiego jak joysticki konsolowe :PPP, urzadzenie, dzieki ktoremu kontrolujesz ruchy postaci w grach to PAD ;]]]]] (wiem nabijam sie;)))

ps. a czy sa lepsze? ano, nie ma czegos lepszego niz Dual Shock 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a co w tym dual-shocku takiego wyjątkowego?  

wszystkie przyciski sa analogowe, czyli reaguja na sile nacisku (cos a la galki ;]), nastepnie ksztalt, plastik (przez co nie wysuwa sie z rak), no i dluuuuugi kabelek ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut spedzilem jedynie na Fallout'em, poniewaz gra kompletnie mi sie nie spodobala, przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!").

Ja nad Jagged Alliance 2 spędziłem kilkaset. To była dopiero satysfakcja! Fallouty są niezrównane, ale też wymagają kilkudziesięciu godzin, aby je docenić. Liczba smaczków i zadań, postaci i odwołań do tego czy owego, sprzętu i ukrytych możliwści (drużynę też można cudną zbudować)... Jest ogromna, nieprzebrana, niezgłębiona! Ludzie grają w to po kilkanaście razy i odkrywają na nowo :)

Co do konsoli vs pc to odsłyłam do trzeciej strony własciwego wątku, gdzie ostatnio się wypowiedziałem (link do tej właśnie strony):

http://pcc.pl/modules.php?name=Forums&file...ic&t=6&start=40

BTW, właśnie nadrabiam BG1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...