BowWow 1 Napisano 8 Styczeń 2004 Bow: ludzie ale bajer.........z pomoca Jikera (thx!!!!!) udalo mi sie podrac w Chrono Trigger'a....... Wow: to naprawde wypasiona giera - zdziwilibyscie sie....... Bow: ....nie przypuszczalem ze jakakolwiek emulacja bedzie taka fajna... BowWow: Niestety jako cRPG nie dorasta Falloutowi nawet do pięt......mówimy to z ręką na sercach......nawet w 1/1000 klimatu i fabuły jaka była w Falloucie nie ma - ale czemu się tu dziwić.......Fallout to gra legenda - raczej nie do przebicia.........heh tym bardziej przez jakąś (bez obrazy Jiker) emulację...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 8 Styczeń 2004 wiesz, mi bardziej odpowiadaja klimat i fabula, ktore zostaly ukazane w Chrono Trigger - przy tej grze spedzilem mase czasu, a nie jak w przypadku Fallout'a tylko kilka/kilkanascie minut... Sa rozne gusta . ps. no i Ty, BowWow, zapoznales sie z nia jedynie dzieki emulacji - natomiast ja mam w domciu Snesa razem z ta gra, i gdyby nie zniszczony pad to przeszedlbym ja jeszcze raz z mila checia . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BowWow 1 Napisano 8 Styczeń 2004 Bow: cRPG proponowane przez konsole i PC jednak troche sie roznia...... Wow: np. konsolowe sa, co by nie powiedziec, liniowe....... Bow: .......może sie myle (jesli tak to podaj tytul giery z moliwosciami jak wymienione ponizej)........ale nie znam konsolowki ktora proponuje tak rozlegle mozliwosci, sposoby i "wolna wole" jak chociażby wspomniany Fallout czy, tym bardziej, Morrowind........... Wow: .......chocby nie wiem jak fajna fabula tam byla i jak bardzo zaskakiwala - bedzie sie taka gre, przy kolejnych podejsciach, przechodzilo rutynowo......... Bow: ..........co nie oznacza ze nie mozna tego zrobic 20 razy....... Wow: .....jednak to nie bedzie to samo co przejscie Fallouta po raz 20 - gdzie ten 20 raz bedzie wciąz inny od poprzednich........ BowWow: Jednak za szybko jeszcze na ocenę, graliśmy w tą gre za mało żeby się głębiej wypowiadać...........będziemy na bierząco informowali o postępach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BowWow 1 Napisano 8 Styczeń 2004 Bow: .....aha jak juz jestesmy przy Chrono.......... Wow: .....tu macie linka do galerii gry Chrono Cross........ http://www.gamershell.com/hellzone_Playsta...ono_Cross.shtml Bow: oczywiscie giera na konsole PSOne [tu najpierw było "ps2" co jest niedopuszczalna bzdeta - stad uwaga Jikera za mu co dziękuje] ale przeciez jestesmy w dziale "konsole" ...:::>michasiek<:::... Bow: akurat TA giera (Chrono Trigger) nie traci na płynności - uwierz mi.........jest "troche" za stara na tracenie plynnosci..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 9 Styczeń 2004 Wow: .....tu macie linka do galerii gry Chrono Cross........http://www.gamershell.com/hellzone_Playsta...ono_Cross.shtml Bow: oczywiscie giera na konsole ps2 ale przeciez jestesmy w dziale "konsole" male sprostowanie: nie na PS2 tylko na PSOne Wydajesz się wychodzić z założenia, że "skoro jest na konsolę to jest lepsza" nie dając szans(może podświadomie?) grom na PC... a szkoda... tak nie jest, po prostu ja jestem za japonskimi erpegami (jRPG; i tu blad robi BowWow stawiajac w jednym szeregu gry cRPG [Fallout, Baldurs Gate] i jRPG [seria Final Fantasy, Chrono Trigger] - wbrew pozorom te dwa odlamy gier fabularnych dosyc istotnie sie roznia), to one do mnie bardziej przemawiaja niz nudne erpegi pecetowe Nie rozumiem - co mialaby ze swej jakości stracić gra podczas emulacji(poza płynnością...)? klimat, a Ty tracisz satysfakcje z gry na oryginalnej konsoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BowWow 1 Napisano 9 Styczeń 2004 Bow: racja Jiker, Chrono Cross to na PSOne of'corss - mój blad i niedopatrzenie........ Wow: .........niniejszym trafilem do grona lolków i "znawcow" konsol....... Bow: .....a co do computerowych RPG to nasz punkt widzenia na te kwestie jest diametralnie inny.......... Wow: ........choć nie rozumiem dlaczego mowisz o cRPG "nudne gry" - ja gram w zwanych prze Ciebie (choc osobiscie nie slyszalem takiego stwierdzenia) "jRPG" i wcale nie uważam je za nudy, przy jednoczesnym zachwycie nad pecetowymi cRPG.......... Bow: .......staram sie byc jak najmniej ograniczony - a Ty majac takie uprzedzenia robisz z siebie "konsolowego telesforka" i nie znajac (jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!) jednej platformy (no dobrze jednej dziedziny tejze platformy - gier) bez zmruzenia oka ja oceniasz i szufladkujesz jako "nudy, bzdety, szit i chlam"............. Wow: .........ja chetnie pogram zarowno w konsolowe Chrono, PES'a, MGS'a, Resident Evil i wszystkie inne tytuly jaki mi podasz (i jesli na to zasłuża bede sie nad nimi zachwycal) jak równiez w pecetowe giery i tam tez znajde zalety nad ktorymi bede skakal i tancowal............. Bow: .........ja sie NIE-O-GRA-NI-CZAM!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 9 Styczeń 2004 5 minut spedzilem jedynie na Fallout'em, poniewaz gra kompletnie mi sie nie spodobala, przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!"). ........choć nie rozumiem dlaczego mowisz o cRPG "nudne gry" - ja gram w zwanych prze Ciebie (choc osobiscie nie slyszalem takiego stwierdzenia) "jRPG" i wcale nie uważam je za nudy, przy jednoczesnym zachwycie nad pecetowymi cRPG.......... nie jestes mna, a ja nie jestem Toba .......staram sie byc jak najmniej ograniczony - a Ty majac takie uprzedzenia robisz z siebie "konsolowego telesforka" i nie znajac jednej platformy (no dobrze jednej dziedziny tejze platformy - gier) bez zmruzenia oka ja oceniasz i szufladkujesz jako "nudy, bzdety, szit i chlam"............. nie moglbym opisywac gier pecetowych takimi epitetami, gdybym na nich wczesniej nie gral, chyba jest to logiczne, prawda? konsolowy telesforek? PODOBA MI SIE TO . ........ja chetnie pogram zarowno w konsolowe Chrono, PES'a, MGS'a, Resident Evil i wszystkie inne tytuly jaki mi podasz (i jesli na to zasłuża bede sie nad nimi zachwycal) jak równiez w pecetowe giery i tam tez znajde zalety nad ktorymi bede skakal i tancowal............. ja rowniez bede sie zachwycal nad kolejna strzelanina FPP pokroju Painkiller (totalna, bezmyslna rzeznia, to lubie) lub nad kolejna stara przygodowka, w ktore gram by nadrobic zaleglosci, czyli grami na PC, jak rowniez i grami na konsole - nie jestem ograniczony! Jesli "cos" mi sie nie podoba to w "to" nie gram, a ze takim "czyms" sa z reguly pecetowe gry fabularne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BowWow 1 Napisano 9 Styczeń 2004 ....:::>Jiker<:::.... BowWow: To już zwykła złośliwość ale............ Bow: .........wypada zaznaczyc przy słowach "cRPG sa nudne i niefajne", ze "innym moze sie cos takiego podobac ale osobiscie......." - to tak gwoli uprzejmosci i raspektu dla, jak by nie bylo, "krewnych po fachu".... Wow: ....ja i z pewnoscia rzesze innych graczy (nie tylko pecetowych!) poczuly sie urazone tymi kategorycznie oznajmujacymi stwierdzeniami....... Bow: ........piętnującymi i sugerującymi, iz gry na PC (cRPG) nie sa fajne i byc NIE MOGA I NIE BEDA............ BowWow: Sorry, że się czepiamy, ale nie możemy się pogodzić z takim stwierdzeniem - zauważ, że my nie bluzgamy na konsolowy, niejednokrotnie szit (oczywiście w naszym mniemaniu) bo mamy szacunek i respekt dla ludzi, którzy "czują" się w tych grach i je po prostu lubią. ps. Bow: przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!"). a potem piszez ze Jesli "cos" mi sie nie podoba to w "to" nie gram, a ze takim "czyms" sa z reguly pecetowe gry fabularne... .....Baldurs Gate i Planescape Torment to jak najbardziej cRPG, wiec nie rozumiem Twojej riposty odnośnie mojej wątpliwosci w Twoją znajomość cRPG - sam sobie zaprzeczasz - raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 9 Styczeń 2004 ze Wy nie bluzgacie na konsolowcow.. co mnie to obchodzi? ja tez nie bluzgam na pecetowcow, ja bluzgam na gry pecetowe ;]]] ....raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!! bo te dwie gry byly pierwszymi pecetowymi grami fabularnymi, na ktorych gralem. Probowalem znalezc w nich jakies ciekawe elementy, ale sie ich nie doszukalem - przez to stracilem te kilkanascie godzin ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BowWow 1 Napisano 9 Styczeń 2004 Cytat: ....raz mowisz ze cRPG to nuda i strata czasu i ze nie grasz w takie gry bo wolisz jRPG, a nagle walisz tekst ze grales kilkanascie godzin w BG i PT, ktore sa niezaprzeczalnym fundamentem cRPG - wiec defacto musisz czuc respekt dla tego typu gier!!! bo te dwie gry byly pierwszymi pecetowymi grami fabularnymi, na ktorych gralem. Probowalem znalezc w nich jakies ciekawe elementy, ale sie ich nie doszukalem - przez to stracilem te kilkanascie godzin ;] Bow: no comments Wow: zonk BowWow: error WowBow: lubie ciastka........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 9 Styczeń 2004 Joysticki konsolowe teżsą lepsze prawda? Bo te do PC jakieś takie... be? nie ma czegos takiego jak joysticki konsolowe :PPP, urzadzenie, dzieki ktoremu kontrolujesz ruchy postaci w grach to PAD ;]]]]] (wiem nabijam sie;))) ps. a czy sa lepsze? ano, nie ma czegos lepszego niz Dual Shock 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jiker 0 Napisano 9 Styczeń 2004 a co w tym dual-shocku takiego wyjątkowego? wszystkie przyciski sa analogowe, czyli reaguja na sile nacisku (cos a la galki ;]), nastepnie ksztalt, plastik (przez co nie wysuwa sie z rak), no i dluuuuugi kabelek ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtzuch 0 Napisano 8 Listopad 2004 5 minut spedzilem jedynie na Fallout'em, poniewaz gra kompletnie mi sie nie spodobala, przy takim Baldurs Gate lub Planescape Torment spedzialem razem godzin kilkanascie (wiec nie pisz, ze: "jak mozna mowic ze sie ZNA cRPG jak sie gralo w nie 5 minut!!!"). Ja nad Jagged Alliance 2 spędziłem kilkaset. To była dopiero satysfakcja! Fallouty są niezrównane, ale też wymagają kilkudziesięciu godzin, aby je docenić. Liczba smaczków i zadań, postaci i odwołań do tego czy owego, sprzętu i ukrytych możliwści (drużynę też można cudną zbudować)... Jest ogromna, nieprzebrana, niezgłębiona! Ludzie grają w to po kilkanaście razy i odkrywają na nowo Co do konsoli vs pc to odsłyłam do trzeciej strony własciwego wątku, gdzie ostatnio się wypowiedziałem (link do tej właśnie strony): http://pcc.pl/modules.php?name=Forums&file...ic&t=6&start=40 BTW, właśnie nadrabiam BG1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach