Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BowWow

mysz Logitech MX700

Rekomendowane odpowiedzi

Bow: Logitech MX700 – mysz optyczna, wierless (bez kabla), z ładowarką obsługującą port USB 2.0

Najnowszy twór chyba, jednej z najlepszych firm w dziedzinie produkcji urządzeń do interakcji z komputerem, jest bezapelacyjnie najdokładniej wykonanym „gryzoniem” jaki się dotychczas pojawił.

Wow: Mysz wygląda fantastycznie! Kolory są wspaniale dobrane, a całość genialnie wyprofilowana. Wrażenia z używania myszki są niesamowite! Po zetknięciu naprawdę ciężko, jest się od niej odzwyczaić. Dłoń świetnie do niej przylega i można korzystać z niej wiele godzin, bez niebezpieczeństwa zwichnięcia nadgarstka. Podsumuję to stwierdzeniem: „cieszy się oko, cieszy się ręka”……

Bow: Często można napotkać na „znawców” twierdzących, że mysz jest za ciężka, a logo „Logitech” się ściera (i to wszystko, bo naprawdę trudno jest jej cokolwiek wytknąć). Niniejszym zadaję kłam tak niepoważnym dywagacjom. Mysz absolutnie nie jest za ciężka – wręcz przeciwnie, jest doskonale wyważona, a co do ścierającego się loga – jakieś głębokie nieporozumienie! Logo jest wytopione, a nie namalowane, więc jak może się zetrzeć?! Mega lol!!!

Wow: Pomijając te głupoty, warto też wspomnieć, że myszka jest wyposażona w najlepszy roller z jakim miałem do czynienia – ale żeby to zrozumieć trzeba samemu „dotknąć” (nie mam tu na myśli "Złego dotyku" :wink: ).

Bow: Inne istotne dane:

1. Zestaw jest wyposażony w ładowarkę (z czytnikiem). Do zestawu dorzucony, jest też komplet baterii „ładowalnych”. Oznacza to wyeliminowanie problemu ciągłego ich wymieniania i kupowania.

2. Na myszce jest 7 klawiszy.

3. Jest naprawdę bardzo dokładna - kursor dokładnie wykonuje polecenia :roll: .

4. Działa na dalekie odległości.

5. Niezawodność w łączności radiowej pomiędzy myszką, a czytnikiem (receiverem).

6. UWAGA!!! Kosztuje ok. 350 zł – co jednak nie jest wadą biorąc pod uwagę fakt, jak wspaniałe i dopracowane to urządzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to świetna mycha, ale ma wielkiego konkurenta. Jest nim Wireless IntelliMouse Explorer 4.0 for Bluetooth od Microsoftu. Oferuje lepszy czas reakcji od MX700, imho ładnieszy wygląd, a kosztuje samo...Ale na debiut w Polsce jeszcze musimy poczekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bow: taaaaa........slyszalem plotki ze gryzonie microsoftu sa bardzo dobre..........

Wow: .........jednak nie dane mi bylo ich "dotknac" czy nawet zobaczyc.......

Bow: .......slyszalem tez o nowym dziecku A4 techa - mycha wyglada niemal jak ta od Logitecha........

Wow: ..........normalnie plagiat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja słyszałem plotki o myszkach a4tech za 30zł z dwoma rolkami :) bardzo łatwo się je posuwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A4 Tech - szybko się psują przy ekstremanym wykorzystaniu przez mojego brata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A4 Tech - szybko się psują przy ekstremanym wykorzystaniu przez mojego brata...
działa od 4 lat bezbłednie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem myszke media tech i nie żałuje... zepsula się i dostałem w zamian optycznego logitecha :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja kupiłem myszke media tech i nie żałuje... zepsula się i dostałem w zamian optycznego logitecha :D
myszka bez kulki jest jak samochód na joystick...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam A4Tech(do teraz chodzi jak nie mam bateri w bezprzewodowej),jeszcze mam Geniusa ale na starym wejściu...no i Logitech MX700....the best :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja sie przymeirzam do kupna tanszej "alternatywy" A4-Tech Navigator Opto Radio 518 PS/2 / USB (RP-680), macie gdzies mzoe jakei slinki do testow?? ob sam jakos nie znalazlem.

uwazacie ze cena 120 zl jest dobra ?

pozdrowki, moj 1 post ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na twoim miejscu nie brałbym a4techa.. na allegro można znaleźć po 130 zł mysz Microsoft Optical Explorer 4.0 to jest wypsaiona myszka niestety teraz na allegro jest dostępna w kup teraz za 160zł, ogólnie rzecz biorąc szukaj myszki logitecha lup microsoftu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na twoim miejscu nie brałbym a4techa.. na allegro można znaleźć po 130 zł mysz Microsoft Optical Explorer 4.0 to jest wypsaiona myszka niestety teraz na allegro jest dostępna w kup teraz za 160zł, ogólnie rzecz biorąc szukaj myszki logitecha lup microsoftu
A kupując samochód szukaj ferrari. A co jak nie masz na ferrari? Zrezygnuj z bycia kierwcą? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo podoba mi sie ladowareczka( aka mx700 ) bezprzewodowosc no i oczywiscie optyka (800 dpi) tylko wlasnie nie wiem jak jest z uzytkowaniem( materialy, trwalosc, wygoda). occzywiscie jak mialbym wiecej kaski to bym sie nawet nie zastanawial co do wyboru :)

pozdrawiam ):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A kupując samochód szukaj ferrari. A co jak nie masz na ferrari? Zrezygnuj z bycia kierwcą? :/

aj tam gadasz za 150zł można kupić już bardzo fajną myszkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aj tam gadasz za 150zł można kupić już bardzo fajną myszkę

musiało by mi mocno paść na głowę abym wydał na myszkę więcej niż 35zł...

Chciałbym móc trkatować 150zł jako sumę znikomą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widzisz ja wydałem na swą myszke 40zł zepsuła się oddałem do gwarancji i dostałem w zamian logitecha optycznego (nie wiem jaki to model) i główka pracuje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a widzisz ja wydałem na swą myszke 40zł zepsuła się oddałem do gwarancji i dostałem w zamian logitecha optycznego (nie wiem jaki to model) i główka pracuje :]
raczej szczęście ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...