nord 0 Napisano 5 Sierpień 2004 Juz był ten temat na forum ale widze że mało poruszony, aktualnie doom3 juz wyszedł i zapewne niektórzy z was juz mogli w niego zagrać. Podzielcie sie swoimi wrazeniami, ocencie ta gre! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Napisano 5 Sierpień 2004 no właśnie ja go nie miałem okazji pograć, jakoś nie mogę znaleźć tego dooma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PUMAzPILY 0 Napisano 6 Sierpień 2004 Ja już ściągbnąąłem, ale tnie ogólnie EXTRA Już chyba >50000 osób ściągnęłóo. Trzeba tylko znać np. wyszukiwari cracków. Nie mogę podaćbo banan mnie czeka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 6 Sierpień 2004 Doom3 byl tworzony prawie 4 lata .Przez ten czas Pan Cramac (chyba to on nadzorowal prace nad gra?) zminial 3x engine gry .Kazdy wiedzial co to oznacza... Przez ostatnie 2 lata akceleratory graficzne zwielokrotnily swoje osiagi oraz efekty generowane w 3D . To ze gra miala wykorzystywac praktycznie wszelkie dostepne nowinki techniczne zawarte w kartach 3D bylo wiadome od samego poczatku i wlasnie ten aspekt zadycydowal o kilkukrotnym zmianie engine-u gry. Pytanie podstawowe brzmialo - "Jakie wrazenia" ,coz.. jesli ktos ma sprzet ktory potrafi plynnie grac w 1024/768 na High przy ANIZO x8 i Antyaliasingu x4 tto napewno nie bedzie zawiedziony .Ta gra potrafi praktycznie wysnac maksymalnie to ,za co zapalcilismy (karta graficzna) . Tego typu gra oczywiscie musi oczywiscie odkryc takze slabe strony sprzetu . Wymagania minimalne gry wszyscy znaja ,jednak aby moc zobaczyc prawdziwy efekt kilkuletniej pracy programistow potrzeba jednak zaopatrzec sie w conajmniej : procesor 2GHz ,karta graficzna w pelni zgodna z DX9 ,256Bitow ,8 potokow ,min 128MB pamieci na karcie , 1GB pamieci operacyjnej . Sama gra ma klimat ,ma w sobie tzw. "grywalnosc" ,dzwiek takze na wysokim poziomie .Wada jest niewatpliwie brak wiekszych przestrzeni (praktycznie wszystko toczy sie w zamknietych pomieszczeniach ) ,wedlug mnie za "ciemna" - do tego stopnia ze po raz pierewszy musialem moja dziewietnastke podrecic . Moja ocena to 9/10 i to w duzej mierze ze wzgledu spore zaawansowanie techniczne gry . Jako ciekawostke nalezy dodac iz jest to jedyna gra ktora w 3 dni przed premiera znalazla sie u 50.000 uzytkownikow komputerow na swiecie . Prawdopodobnie wyciek do sieci byl zamierzona strategia ID Software ,ktory liczy juz milony dolarow ze sprzedazy swojego engine-u . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtzuch 0 Napisano 22 Sierpień 2004 A ja zagram za wiele meisiecy na 100% ustawieniach, na pozyczonych sluchawkach klasy killkuset $ albo na 6.1 jak sie juz dorobie. Wole poczekac, niz wylaczyc cienie i krzyczec, ze gra nie ma klimatu i szajs. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Napisano 22 Sierpień 2004 Jeee... Cobra to przecież nielegalne :!: Zakapujemy go na policji :?: :-P :twisted: <joke> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hildek 0 Napisano 30 Kwiecień 2006 Juz był ten temat na forum ale widze że mało poruszony, aktualnie doom3 juz wyszedł i zapewne niektórzy z was juz mogli w niego zagrać. Podzielcie sie swoimi wrazeniami, ocencie ta gre! <{POST_SNAPBACK}> Mi ta gra nie przypadła do gustu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek{Xtreme} 0 Napisano 30 Czerwiec 2006 Tego typu gra oczywiscie musi oczywiscie odkryc takze slabe strony sprzetu . Wymagania minimalne gry wszyscy znaja ,jednak aby moc zobaczyc prawdziwy efekt kilkuletniej pracy programistow potrzeba jednak zaopatrzec sie w conajmniej : procesor 2GHz ,karta graficzna w pelni zgodna z DX9 ,256Bitow ,8 potokow ,min 128MB pamieci na karcie , 1GB pamieci operacyjnej . Nie zgodzę się z tobą, jak miałem Radeona 9500PRO - zmodowanego wersja 64mb 128bit, procka AMD Athlon 2500+ Barton i 256mb RAM Twinmos, to grałem na full detalach i rodziałce 1024x768 gra przycinała lekko po godzinie, ale w miare płynnie 20-40fps. Teraz doszła mi tylko kostaka pamięci 512mb, w sumie mam 768 i gra chodzi tak samo, bez żadnych zwolnień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 30 Czerwiec 2006 z tym w miare płynnie przy 20 fps to wiesz - osmieszasz się :] 40 fps no najmniej 35 minimalne- nie średnie- żeby dało sie grać -> a gra generalnie shit bez polotu i sensu jedno z największych rozczarowań - nie zebym liczył na cokolwiekw związku z tym tytułem :] no ale miałem pirata zaraz po premierze -> płyty tłoczone!! wyglądały jak orginały ps. qmpel przytargał jemu nie chciało ruszyć na gf2mx i 256 ram edit: gierka będzie śmigac na 256 ram ale na win98 z rosyjskim modem, albo na zmodowanym xp zajmujacym odpowiednio mniej w systemie i to na gf4ti który nie wykorzystuje dx9 juz na 9550mogloby ciąć :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 30 Czerwiec 2006 Nie zgodzę się z tobą, jak miałem Radeona 9500PRO - zmodowanego wersja 64mb 128bit, procka AMD Athlon 2500+ Barton i 256mb RAM Twinmos, to grałem na full detalach i rodziałce 1024x768 gra przycinała lekko po godzinie, ale w miare płynnie 20-40fps. Teraz doszła mi tylko kostaka pamięci 512mb, w sumie mam 768 i gra chodzi tak samo, bez żadnych zwolnień. <{POST_SNAPBACK}> znaczy się chcesz powiedzieć że gierka chodziła ci tak samo na 256MB i 768MB Ramu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek{Xtreme} 0 Napisano 30 Czerwiec 2006 znaczy się chcesz powiedzieć że gierka chodziła ci tak samo na 256MB i 768MB Ramu ? <{POST_SNAPBACK}> Tak, jedyna różnica polagała na tym, że przy przechodzeniu przez drzwi kiedy te się otwierały nie było zwolnień w grze. Nawiązując do opdowiedzi luk33, napisałem w miarę płynnie. 20fps'ów to miałem podczas jakiejś większej akcji. PS.Płynność gry zaczyna się od 25fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 1 Lipiec 2006 Athlon 1GHz, 256ramu (albo już miałem 512, niepamiętam) i....radziu 9200SE...przy większych akcjach ok.6fps! A na luzie to było jakieś 10-15. Normalnie grało się aż miło Wywaliłem go po 2dniach ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek{Xtreme} 0 Napisano 1 Lipiec 2006 Athlon 1GHz, 256ramu (albo już miałem 512, niepamiętam) i....radziu 9200SE...przy większych akcjach ok.6fps! A na luzie to było jakieś 10-15. Normalnie grało się aż miło Wywaliłem go po 2dniach ;] <{POST_SNAPBACK}> Do tego kastrata, na zwykłym Radku 9200 jeszcze pewnie by uszło ale nie na tym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 1 Lipiec 2006 A tam Później na 9550 próbowałem grać i też wcale zadowalająco nie było ;] Tak samo jak Quake IV, na obecnym konfigu, chodzić chodził, ale jak się nawaliło wrogów...15fps to był max. Ale pamiętam jak wyszedł DIII, jedna rzecz mnie zachwyciła od razu po włączeniu, modele dłoni i postaci. Wtdy to było naprawde coś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DvD 0 Napisano 1 Lipiec 2006 A tam Później na 9550 próbowałem grać i też wcale zadowalająco nie było ;] Tak samo jak Quake IV, na obecnym konfigu, chodzić chodził, ale jak się nawaliło wrogów...15fps to był max. <{POST_SNAPBACK}> Mi jakoś na R9550 dość zadowalająco działał D3. Inna sprawa, że pograłem w niego godzinę, odinstalowałem i wróciłem do HL2 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Napisano 1 Lipiec 2006 A mi jakoś wszystkie gierki słąbo chodzą, a 3d(S)marki tym bardziej :/ Podejrzewam asroczka kochanego ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luk33 0 Napisano 1 Lipiec 2006 as rocka sempa niskie fsb wsio na raz :] u mnie q4 calego przelazlem na 9550 420/520 na 800*600 2*AA większość detali low med troszke czegos tam- taki sobie fps ot co a dooma III wywaliłem po przejściu 2 leveli - jak zobaczylem ze to juz nic innego nie bedzie a chodził na ful detali 1024*768 (fps moglo momentami podupadać tym bardziej ze gralem na niekreconym radku na zewnątrz oczywiście bylo 6-15 ale w środku tylko w ostrej sieczce przycinało z lekka ) co z tego jak gra nie jest warta zachodu :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach