Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
darek_dade

Wicker Park....

Rekomendowane odpowiedzi

Nudny, letni, piątkowy wieczór. Obejrzeć mi się zachciało jakiś lekki przyjemny film. Wygodnie zasiadłem przed telewizorem w poszukiwaniach... Skończyły się one na thrillerze romantycznym "Wicker Park". Thriller romantyczny... to chyba pierwszy firm z tej półki jaki w życiu oglądałem. Co tu dużo mówić wyśmienity film, intrygująca opowieść, po obejzreniu wzruszyłem się niesamowicie... Moja ocena 9.5/10, polecam każdemu!

PS

Podzękowania dla firmy "Rogers" za udostępnienie filmu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj żebyś romatycznych nawyków nie posiadł, bo zamiast artykuły pisać, będziesz za dziewczynami z kwiatkami latał :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thriller romantyczny - szczerze powiedziawszy, nawet nie słyszałem o takim gatunku ;) A jeśli uda mi się gdzieś dorwać ten film, z pewnością go obejrzę :)

Ostatnio staram się nadrabiać zaległości w dziedzinie filmów - jednym z ciekawszych, jakie ostatnio widziałem, była "Zielona mila". Hmm... "Ciekawszych" to nieodpowiednie słowo, gdyż film był doprawdy rewelacyjny; oceniłbym go na 10/10 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ze Wicker Park nie oceniłem na 10, bo wczoraj oglądałem jeszcze lepszy film - Million Dollar Baby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielona mila została stworzona na podstawie powieści Stephena Kinga, także musiała wymiatać :) Na TVNie nie chcialo mi się oglądać, a swoją kopię zapasową gdzieś zgubiłem :

Million Dollar Baby oglądałem i tylko na końcówce zdeczka przysypiałem... Mimo iż emocji nie brakowało, ale jednak... ten szpital przez dłuższy czas każdemu może się znudzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zielona mila została stworzona na podstawie powieści Stephena Kinga, także musiała wymiatać :)

Wiem. Zainspirowany tym filmem, postanowiłem sobie, że przeczytam książkę :) Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować ten zamiar w czasie TEGOROCZNYCH wakacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Million Dollar Baby oglądałem i tylko na końcówce zdeczka przysypiałem... Mimo iż emocji nie brakowało, ale jednak... ten szpital przez dłuższy czas każdemu może się znudzić :)

Nie było w tym filme ani chwili, w której mógłbym przysypiać... Nie wiedziałem kiedy na podwórku zrobiło się ciemno a zegarek wybił 12 w nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geo, książki są 100x lepsze (szczególnie Kinga :roll: ).

btw, nie wgrałeś emotów, które Ci wysłąłem : [

darek_dade - film ze strony obiektywnej jest extra i tym okiem zazwyczaj patrze (bo samemu filmów nie oglądam), ale jak dla mnie to dłużyła się scena ze szpitalem - aczkolwiek więcej akcji chyba w końcówce być nie mogło. Film był pod tym względem dobrze stonowany - jednakże wolę horrory :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spać nie moge właśnie po filamch tj Million Dollar Baby, większość horroró jest nudna, albo obrzydliwa, a nie straszna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Geo, książki są 100x lepsze (szczególnie Kinga  :roll: ).

Owszem, ale ich przeczytanie często zajmuje 100x więcej czasu niż obejrzenie filmu, a na to rzadko mogę sobie pozwolić...

btw, nie wgrałeś emotów, które Ci wysłąłem : [

Nowe emotki będą udostępnione nie szybciej niż w chwili zaktualizowania i załatania forum... :(

Ja spać nie moge właśnie po filamch tj Million Dollar Baby, większość horroró jest nudna, albo obrzydliwa, a nie straszna.

Święte słowa... Już daaaaaaawno nie widziałem dobrego horroru, chyba ostatni dość dobry to Scritersi (czy jakoś tak - chodzi mi o te żarłoczne, włochate kulki...) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :D Ja tam lubię wszystkie ;) jeżeli przypadnie Ci coś do gustu to raczej nie jesteś wybredną osobą :) nie wiem jakie są ostannie nowości co do chorrorów :D ale the ring2 rządzi, klątwa również była fajna... ogólnie chodzi o to, aby coś obejrzeć... Komedyje też nie są złe - eurotrip, seria taxi... coś nudniejszego - amelia :) wsyzstko na swój sposób jest ciekawe.. zlaeży co kto lubi i czy jest mniej lub bardziej tolerancyjny na dany temat (ja z fikmów wszystko przetrawie).

PS. Frida rox :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Girl Next Door- to jest film, oglądałem go z 6 razy i nadal mam dreszcze(pozytywne) ehehehe polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, dobrze, ze mi przypomniales o tym filmie. A już się bałem, że nie będe miał co dziś wieczorkiem oglądać. Twój avatar mówi sam za siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niom, fajny film... oglądalem go w sylwka (2004/2005) u kumpla na imprezie (włączył, kiedy dziewczyny sobie poszły - a raczej musiały wrócić : po 4.00). Będę musiał jeszcze raz obejrzeć, tym razem trzeźwiejszym okiem :roll:

Heh.... najlepszy sposób na dziewczyne (do dziś słyszę te słowa) -

1. Zachowuj się tak, aby myślała, że jej nie lubisz.

2. Upij.

3. Dotykaj ją.

:lol: kolega jak to zobaczył w filmie to zaczął ze mnie się śmiać :( bo na początku mówiłem, że jego koleżanka, którą pierwszy raz zobaczyłem na oczy jest brzydka, także totalnie ją olewałem... Potem rozlewałem % i jej dolewałem, a skończyło się na tym, że razem tańczyliśmy przytulańce, a potem padliśmy na kanape (raczej ja wcinałem na kanapie chipsy, a ona na mnie się walnęła - na szczęście nie należała do tych z nadwagą :roll: ). Ale śmiechu była co niemiara... ja taki zmasakrowany ledwo czytam napisy... A kolega w śmiech - Przemek... Ty ją olałeś, potem polałeś, a na końcu to was rozłączyć nie można było :P

Ja tak sie na niego zwarzonym okime patrze - tja.... idź spać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe dobra opowieść :D, Darek widze że mój avatar Ci sie podoba ( ahhh Elisha :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie, aż sobie otworzyłem film, bo to co kolega mi powiedział (olać, upić, przykkleić się) nie za bardzo byś zrozumiał - więc z filmu dokładniej przytoczyłem :) i jaaaaaaaaaaaaaaawnie nie pamiętałem, że ona jest taka cudna 8) że jak jej na imie :D trzeba bedzie poszukać w necie (nie imienia... ale czegoś innego :P ) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow ale jestes kozak!

bez komentarza

albo bedzie komentarz - jakiś Ty żałosny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku - ile Ty masz lat :?: :| Za mało...

P.S. - A co powiecie o Nashville - dzieło Roberta Altmana, 24 wątki połączone w jedną całość, 4 nomicje do Oscara, klasyka kina amerykańskiego zrealizowana można powiedzieć w formie filmu dokumentalnego, z dobrym, czanym humorem, no i trochę za dużo country :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. - A co powiecie o Nashville - dzieło Roberta Altmana, 24 wątki połączone w jedną całość, 4 nomicje do Oscara, klasyka kina amerykańskiego zrealizowana można powiedzieć w formie filmu dokumentalnego, z dobrym, czanym humorem, no i trochę za dużo country :)

chyba troche za mało upijania i zaliczania panienek jak na tę gawiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba troche za mało upijania i zaliczania panienek jak na tę gawiedź...

Zdecydowanie -widziałem wprawdzie tylko połowę tego filmu (dobre filmy lecą b. późno w nocy :/). ale ani grama "pokarmu dla gawiedzi" nie zauważyłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: a co tu nagle tak głośno o moim wieku się stało :>

edit:

Każdy bawi się inaczej ( :roll: )... Ja nie palę (niczego) także jak widzę, że ktoś musi sobie wyjsć i papieroska lub coś innego zapalić - zdeczka mnie skręca, także rozumiem was, aczkolwiek skąd was wzieło na mój wiek :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:shock: a co tu nagle tak głośno o moim wieku się stało :>
Ja tam bardziej o twojej prymitywności pisałem. Dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś o prymitywności człowieka, którego nie znasz :>

Dobranoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pisałeś o prymitywności człowieka, którego nie znasz :>

Dobranoc :)

wystarczy mi to co opisałeś, a bardziej to, że jesteś z tego dumny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michaś - Pogromca Niemoralnych i Prymitywnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...