darek_dade 2 Napisano 2 Lipiec 2005 Nudny, letni, piątkowy wieczór. Obejrzeć mi się zachciało jakiś lekki przyjemny film. Wygodnie zasiadłem przed telewizorem w poszukiwaniach... Skończyły się one na thrillerze romantycznym "Wicker Park". Thriller romantyczny... to chyba pierwszy firm z tej półki jaki w życiu oglądałem. Co tu dużo mówić wyśmienity film, intrygująca opowieść, po obejzreniu wzruszyłem się niesamowicie... Moja ocena 9.5/10, polecam każdemu! PS Podzękowania dla firmy "Rogers" za udostępnienie filmu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Damianos 0 Napisano 2 Lipiec 2005 Uważaj żebyś romatycznych nawyków nie posiadł, bo zamiast artykuły pisać, będziesz za dziewczynami z kwiatkami latał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 3 Lipiec 2005 Thriller romantyczny - szczerze powiedziawszy, nawet nie słyszałem o takim gatunku A jeśli uda mi się gdzieś dorwać ten film, z pewnością go obejrzę Ostatnio staram się nadrabiać zaległości w dziedzinie filmów - jednym z ciekawszych, jakie ostatnio widziałem, była "Zielona mila". Hmm... "Ciekawszych" to nieodpowiednie słowo, gdyż film był doprawdy rewelacyjny; oceniłbym go na 10/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 4 Lipiec 2005 Dobrze ze Wicker Park nie oceniłem na 10, bo wczoraj oglądałem jeszcze lepszy film - Million Dollar Baby... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 4 Lipiec 2005 Zielona mila została stworzona na podstawie powieści Stephena Kinga, także musiała wymiatać Na TVNie nie chcialo mi się oglądać, a swoją kopię zapasową gdzieś zgubiłem : Million Dollar Baby oglądałem i tylko na końcówce zdeczka przysypiałem... Mimo iż emocji nie brakowało, ale jednak... ten szpital przez dłuższy czas każdemu może się znudzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 4 Lipiec 2005 Zielona mila została stworzona na podstawie powieści Stephena Kinga, także musiała wymiatać Wiem. Zainspirowany tym filmem, postanowiłem sobie, że przeczytam książkę Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować ten zamiar w czasie TEGOROCZNYCH wakacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 4 Lipiec 2005 Million Dollar Baby oglądałem i tylko na końcówce zdeczka przysypiałem... Mimo iż emocji nie brakowało, ale jednak... ten szpital przez dłuższy czas każdemu może się znudzić Nie było w tym filme ani chwili, w której mógłbym przysypiać... Nie wiedziałem kiedy na podwórku zrobiło się ciemno a zegarek wybił 12 w nocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 4 Lipiec 2005 Geo, książki są 100x lepsze (szczególnie Kinga :roll: ). btw, nie wgrałeś emotów, które Ci wysłąłem : [ darek_dade - film ze strony obiektywnej jest extra i tym okiem zazwyczaj patrze (bo samemu filmów nie oglądam), ale jak dla mnie to dłużyła się scena ze szpitalem - aczkolwiek więcej akcji chyba w końcówce być nie mogło. Film był pod tym względem dobrze stonowany - jednakże wolę horrory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 4 Lipiec 2005 Ja spać nie moge właśnie po filamch tj Million Dollar Baby, większość horroró jest nudna, albo obrzydliwa, a nie straszna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 5 Lipiec 2005 Geo, książki są 100x lepsze (szczególnie Kinga :roll: ). Owszem, ale ich przeczytanie często zajmuje 100x więcej czasu niż obejrzenie filmu, a na to rzadko mogę sobie pozwolić... btw, nie wgrałeś emotów, które Ci wysłąłem : [ Nowe emotki będą udostępnione nie szybciej niż w chwili zaktualizowania i załatania forum... Ja spać nie moge właśnie po filamch tj Million Dollar Baby, większość horroró jest nudna, albo obrzydliwa, a nie straszna. Święte słowa... Już daaaaaaawno nie widziałem dobrego horroru, chyba ostatni dość dobry to Scritersi (czy jakoś tak - chodzi mi o te żarłoczne, włochate kulki...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 5 Lipiec 2005 Hehe Ja tam lubię wszystkie jeżeli przypadnie Ci coś do gustu to raczej nie jesteś wybredną osobą nie wiem jakie są ostannie nowości co do chorrorów ale the ring2 rządzi, klątwa również była fajna... ogólnie chodzi o to, aby coś obejrzeć... Komedyje też nie są złe - eurotrip, seria taxi... coś nudniejszego - amelia wsyzstko na swój sposób jest ciekawe.. zlaeży co kto lubi i czy jest mniej lub bardziej tolerancyjny na dany temat (ja z fikmów wszystko przetrawie). PS. Frida rox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 5 Lipiec 2005 The Girl Next Door- to jest film, oglądałem go z 6 razy i nadal mam dreszcze(pozytywne) ehehehe polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 5 Lipiec 2005 O, dobrze, ze mi przypomniales o tym filmie. A już się bałem, że nie będe miał co dziś wieczorkiem oglądać. Twój avatar mówi sam za siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 6 Lipiec 2005 Niom, fajny film... oglądalem go w sylwka (2004/2005) u kumpla na imprezie (włączył, kiedy dziewczyny sobie poszły - a raczej musiały wrócić : po 4.00). Będę musiał jeszcze raz obejrzeć, tym razem trzeźwiejszym okiem :roll: Heh.... najlepszy sposób na dziewczyne (do dziś słyszę te słowa) - 1. Zachowuj się tak, aby myślała, że jej nie lubisz. 2. Upij. 3. Dotykaj ją. kolega jak to zobaczył w filmie to zaczął ze mnie się śmiać bo na początku mówiłem, że jego koleżanka, którą pierwszy raz zobaczyłem na oczy jest brzydka, także totalnie ją olewałem... Potem rozlewałem % i jej dolewałem, a skończyło się na tym, że razem tańczyliśmy przytulańce, a potem padliśmy na kanape (raczej ja wcinałem na kanapie chipsy, a ona na mnie się walnęła - na szczęście nie należała do tych z nadwagą :roll: ). Ale śmiechu była co niemiara... ja taki zmasakrowany ledwo czytam napisy... A kolega w śmiech - Przemek... Ty ją olałeś, potem polałeś, a na końcu to was rozłączyć nie można było Ja tak sie na niego zwarzonym okime patrze - tja.... idź spać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Qba 4 Napisano 6 Lipiec 2005 hehehe dobra opowieść , Darek widze że mój avatar Ci sie podoba ( ahhh Elisha ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 6 Lipiec 2005 Normalnie, aż sobie otworzyłem film, bo to co kolega mi powiedział (olać, upić, przykkleić się) nie za bardzo byś zrozumiał - więc z filmu dokładniej przytoczyłem i jaaaaaaaaaaaaaaawnie nie pamiętałem, że ona jest taka cudna 8) że jak jej na imie trzeba bedzie poszukać w necie (nie imienia... ale czegoś innego ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 6 Lipiec 2005 wow ale jestes kozak! bez komentarza albo bedzie komentarz - jakiś Ty żałosny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 6 Lipiec 2005 Przemku - ile Ty masz lat :?: :| Za mało... P.S. - A co powiecie o Nashville - dzieło Roberta Altmana, 24 wątki połączone w jedną całość, 4 nomicje do Oscara, klasyka kina amerykańskiego zrealizowana można powiedzieć w formie filmu dokumentalnego, z dobrym, czanym humorem, no i trochę za dużo country Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 7 Lipiec 2005 Przemku - ile Ty masz lat :?: :| Za mało... P.S. - A co powiecie o Nashville - dzieło Roberta Altmana, 24 wątki połączone w jedną całość, 4 nomicje do Oscara, klasyka kina amerykańskiego zrealizowana można powiedzieć w formie filmu dokumentalnego, z dobrym, czanym humorem, no i trochę za dużo country chyba troche za mało upijania i zaliczania panienek jak na tę gawiedź... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Geo 9 Napisano 7 Lipiec 2005 Przemku - ile Ty masz lat :?: :| Za mało... P.S. - A co powiecie o Nashville - dzieło Roberta Altmana, 24 wątki połączone w jedną całość, 4 nomicje do Oscara, klasyka kina amerykańskiego zrealizowana można powiedzieć w formie filmu dokumentalnego, z dobrym, czanym humorem, no i trochę za dużo country chyba troche za mało upijania i zaliczania panienek jak na tę gawiedź... Zdecydowanie -widziałem wprawdzie tylko połowę tego filmu (dobre filmy lecą b. późno w nocy :/). ale ani grama "pokarmu dla gawiedzi" nie zauważyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 7 Lipiec 2005 :shock: a co tu nagle tak głośno o moim wieku się stało :> edit: Każdy bawi się inaczej ( :roll: )... Ja nie palę (niczego) także jak widzę, że ktoś musi sobie wyjsć i papieroska lub coś innego zapalić - zdeczka mnie skręca, także rozumiem was, aczkolwiek skąd was wzieło na mój wiek :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 7 Lipiec 2005 :shock: a co tu nagle tak głośno o moim wieku się stało :>Ja tam bardziej o twojej prymitywności pisałem. Dobranoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
przemsiar 0 Napisano 7 Lipiec 2005 Pisałeś o prymitywności człowieka, którego nie znasz :> Dobranoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 7 Lipiec 2005 Pisałeś o prymitywności człowieka, którego nie znasz :>Dobranoc wystarczy mi to co opisałeś, a bardziej to, że jesteś z tego dumny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
darek_dade 2 Napisano 7 Lipiec 2005 Michaś - Pogromca Niemoralnych i Prymitywnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi