Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
luks__pl

Moje WC na grafę... czyli szron na 6800GT ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Obiekt katowania

IMG_1855.jpg

izolacja1.jpg

Bloczek z peltierem 89W puszczonym na 16V

blok3.jpg

blok1.jpg

blok2.jpg

Izolacja tyłu karty

izolacja2.jpg

Po chwili pracy:

ice1.JPG

Kadet+atman305+jeden (z 2) z zasilaczy peltiera

WC1.jpg

WC2.jpg

Temp. karty - czujnik ogłupiał przy ujemnych :/

256.JPG

Pod obciążenie temp. są dodatnie i czujnik zaskoczył

6800GT%20temp.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, nie napisałeś tylko do jakich częstotliwości podkręciłeś GPU. Mojemu radkowi by sie coś takiego przydało... 80 stopni zle mu robi. Nie boisz się robić takich eksperymentów na tak drogim sprzęcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wow, nie napisałeś tylko do jakich częstotliwości podkręciłeś GPU. Mojemu radkowi by sie coś takiego przydało... 80 stopni zle mu robi

350/1000 @ 450/1200 więcej by było ale nie miałem stacji dyskietek i jak podmienićbiosa na z wyrzszym napieciem. Ale będzie więcej i sądze, ze dużo wiecej bo dziś całą kartę wykąpałem w lakierze zakrywajac tylko rdzeń i pamięci więc jest gotowa na załozenie FC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie wiecej to zrób zdjęcia i pokaż :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały powyrzszy zestaw chłodzenia jest na sprzedarz. Zbieram $ na kolejne FC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie lakieru - nie uważasz że to nie do końca bezpieczne? zalewasz wszystko poza pamiecią i jądrem... A co ze stabilizatorami itp? Dopóki są blisko miejsca założenia pelta to się przez płytkę schłodzą ale takie na skraju karty (byćmoże też ale warto to sprawdzić)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
odnośnie lakieru - nie uważasz że to nie do końca bezpieczne? zalewasz wszystko poza pamiecią i jądrem... A co ze stabilizatorami itp? Dopóki są blisko miejsca założenia pelta to się przez płytkę schłodzą ale takie na skraju karty (byćmoże też ale warto to sprawdzić)?

Dobrze o tym wiem :) Warstwa lakieru jest najgrubsza na tyle rdzenia oraz z przodu dookoła rdzenia. Reszta karty jest już tylko pokryta profilaktycznie jedną warstwą. Na front karty wieje/ą 1/2 wentyl/e 80mm, a na tył jeden :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to piknie :)

tak przy okazji - przewija sie przez Twoje ręce dużo sprzętu - nie umiałbyś skombinować oryginalnego coolerka sapphire z radeona 9500 (taki "złoty" okrągły) i te różowej blaszki chłodzącej stabilizatory w rogu karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no to piknie :)  

tak przy okazji - przewija sie przez Twoje ręce dużo sprzętu - nie umiałbyś skombinować oryginalnego coolerka sapphire z radeona 9500 (taki "złoty" okrągły) i te różowej blaszki chłodzącej stabilizatory w rogu karty?

Kart ati nie preferuje więc nie mam skąd wytrzasnać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...