Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Kwinto14

Jaki cooler na procka??

Rekomendowane odpowiedzi

jaro: zaszalałeś z tymi wiatrakami ;]

Ja idę w drugą stronę

blok wodny na cpu 100

- | | - gpu 60

- | | - chipset 50 (w sumie niepotrzebny ale chce powalczyć o wiecej niż FSB 253MHz...)

pompka 50

chlodnica 60

węże 30

Razem daje to 350zł, jak odjąć od tego to co mam zamiar zyskać na sprzedaży obecnych coolerków to wyjdzie bilans 240zł albo i mniej...

Jedynym wiatrakiem będzie ten w chieftecu, jako że na wlocie będzie otrzymywał powietrze o temp pokojowej bo taka będzie panować w obudowie można pominąc kotrolę obrotów i na stałe podłączyćgo pod 5V...

Cisza absolutna ;]

Z tym że wc nie jest tak bezobsługowe jak ac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Cisza absolutna ;]" - no nie wiem ...wiem tylko tyle ze chlodzenie wodne nie jest bezglosne .

Co do Chiefteca - wlasnie sie przymierzam do wymiany wiatraka .Wymiana tej 80-tki na Artica = bardzo cichy zasilacz .

Idac dalej w strone WC :

- WC na dyski ?

- WC na karte graficzna ?

Wole jednak jak cyrkulacja powietrza chlodzi wnetrze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC na grafike w poprzednim poscie uwzględniłem. Z perspektywą podłożenia pod nie peltiera w niedalekiej przyszłości...

HDD w życiu nie chłodziłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ma Pentagram Freezone QC-92Cui jestem z niego zadowolony. na procku athlon 1700(1466) podkrecony na 2088 srednia temp wynosi 41-43 stopnie. dla mnie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Cooler na procka? Najlepiej cytrynowy(moim zdaniem najlepszy :-P ) :wink: Ja mam Thermaltake Volcano 7+, MasterCoolerka na tyle obudowy i ColorCooler na grafice :D Na CPU temp waha sie ok. 38*C w idle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...