Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
michasiek

człowieka z nf7 z okolic Rybnika JUŻ NIE szukam ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest tu ktoś z okolic mojego miasta posiadajacy płytę łówną abit nf7 (s) rev.2 niech sie zgłosi!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mozesz troszke* poczekac?

*troszke - jakis tydzien ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie mozesz troszke* poczekac?

*troszke - jakis tydzien ;]

chory?! tydzien na pII 233@350 + riva tnt?! :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu nie? kiedys ludzie na 386 przez kilka lat jechali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu nie? kiedys ludzie na 386 przez kilka lat jechali...

jechałem przez 4 lata ;]

a tak poważniej - poprostu składanie wc i kupowanie pamieci do niedzialajacego kompa mnie nie rajcuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam! a co? Tylko czy jestez z twoich okolic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja mam! a co? Tylko czy jestez z twoich okolic?

Chwała Ci za to, ale wielka woda nas dzieli ;/

Zresztą i tak bym Cie o takie rzeczy nie prosił. Otóż nie wiem czy wiesz że każde "save and exit" w BIOSie tej płyty to ryzyko jego uszkodzenia (bywa że zamiast wyświetlić czerwoną ramkę"do not power off blabla..." komputer się wyłączy. Po takim zajściu może już się ponownie nie uruchomić. No i tak się u mnie stało. Potrzebujęteraz albo programatora albo drugiej płyty gł. - żeby zrobić hotflasha (włączasz sprawny komp - wyjmujesz kosci biosu na chodzie wkładasz zrombaną, flashujesz . przekładasz spowrotem). ech... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. rozumiem. Niezly jestes w sprawach technicznych widze.....Nie wiedzalem ze sie moze zrobac bios(no chyba za ustawisz cos co go rozwali) a opcie pare razy zmienailem. Powiedz mi jeszcze czemu nie mozesz usunac zawartosci BIOSu przez odlaczenie go od baterii. Bo najwazniejsze dane znajduja sie na pamieci ROM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aha. rozumiem. Niezly jestes w sprawach technicznych widze.....Nie wiedzalem ze sie moze zrobac bios(no chyba za ustawisz cos co go rozwali) a opcie pare razy zmienailem. Powiedz mi jeszcze czemu nie mozesz usunac zawartosci BIOSu przez odlaczenie go od baterii. Bo najwazniejsze dane znajduja sie na pamieci ROM...
Ja wiem że nic sie nie ma prawa stać i nie powinno. Ale to podstawowy mankament tej płyty. Cytat z gościa z serwisu: "jak dostaniemy nf7 to idzie bez sprawdzania na programator, bo nic poza biosem w tych płytach nie siada". Clear cmos nic nie da bo uszkodzeniu ulega główny blok biosu. Opcje zmieniałes kilka razy... i nie polecam zmieniać częściej. tego dnia gdy ją szlag trafił "save and exit setup" zastosowałem jakieś 30 razy... Poza tym stabilnosci kompa podczas tych zapisów 100% pewny nie byłem...

poszłaby do serwisu na gwaracji gdyby nie to że w kości wgrany jest bios d10beta4 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
poszłaby do serwisu na gwaracji gdyby nie to że w kości wgrany jest bios d10beta4 ;]

Aha rozumiem. To powiedz i jeszcze jak oni sprawdza jaka jest wersja biosu skoro jest on uszkodzony....???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha rozumiem. To powiedz i jeszcze jak oni sprawdza jaka jest wersja biosu skoro jest on uszkodzony....???

moze sięda moze się nie da- zależy w jaki sposób jest uszkodzony. Możliwe że kostka jest pusta, mozliwe że brakuje kilku bajtów i w tym drugim przypadku - program nie jest zdolny do działania, ale zawartość kosci przecież można odczytac (nie wykonując jej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale idac do serwisu nic nie rezykujesz...najwyzej ci nie przyjma....a pozatym ten wasz Rybnik nest dziwny ze w dupnym sklepiku na osiedlu maja zawnetrzne czytniki biosow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale idac do serwisu nic nie rezykujesz...najwyzej ci nie przyjma....a pozatym ten wasz Rybnik nest dziwny ze w dupnym sklepiku na osiedlu maja zawnetrzne czytniki biosow...
Raczje nie mają.... płyta by poleciała do abita (pewnie na tajwan ;]). Szybciej i bez nerwow załatwię to z pominieciem tego sklepu (bardzo nie przepadam za szefem... ale nikt inny nie chciał mi abita do Rybnika sprowadzic...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sroleci na srajwan. Juz taniej bedzie dac ci nowa plyte z magazynu w polsce niz na Tajwan leciec(lot by kosztowal wiecej niz plyta!)

Nie wiem czy wiesz ale reperowanie plyt glownych sie nie oplaca ekonomicznie bo czas pracy specjalisty od tego drozej kosztuje niz wartosc naprawy -->destination: smietnik.

Robia to tylko kolesie z gieldy w Polsce, Rumunii i w Rosii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polak potrafi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sroleci na srajwan. Juz taniej bedzie dac ci nowa plyte z magazynu w polsce niz na Tajwan leciec(lot by kosztowal wiecej niz plyta!)

Nie wiem czy wiesz ale reperowanie plyt glownych sie nie oplaca ekonomicznie bo czas pracy specjalisty od tego drozej kosztuje niz wartosc naprawy -->destination: smietnik.

nie zauważyłeś że tajwan to był żart? Ale płyta na pewno trafiłaby do polskiego przedstwicielstwa (bo sklepy przecież nie realizują gwarancji) a tam sprawdziliby ją, orzekli, że uszkodzenie wyniknęło z mojej winy (wgranie nieoficjalnej wersji biosu) i odesłali do mnie na mój koszt.

PS - w Polsce istnieją serwisy (autoryzowane) wielu popularnych firm produkujących płyty główne.

Ilu ludzi, którym naprawiono na gwarancji producenta płyty takich marek jak Abit, Asus, Epox mam Ci przedstawić? Nawet Jamicony warte 200zł naprawiają (od jakichś 4 lat - powstał wtedy jedyny w Polsce serwis tej firmy)...

sroleci na srajwan
a ja myślałem że masz więcej niż 13 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zauważyłeś że tajwan to był żart? Ale płyta na pewno trafiłaby do polskiego przedstwicielstwa (bo sklepy przecież nie realizują gwarancji) a tam sprawdziliby ją, orzekli, że uszkodzenie wyniknęło z mojej winy (wgranie nieoficjalnej wersji biosu) i odesłali do mnie na mój koszt.

PS - w Polsce istnieją serwisy (autoryzowane) wielu popularnych firm produkujących płyty główne.

Ilu ludzi, którym naprawiono na gwarancji producenta płyty takich marek jak Abit, Asus, Epox mam Ci przedstawić? Nawet Jamicony warte 200zł naprawiają (od jakichś 4 lat - powstał wtedy jedyny w Polsce serwis tej firmy)...

sroleci na srajwan

1. Przyrko mi ale nie nie zauwazylem ze to zart...jakos to z twojej wypowiedzi nie wynikalo.....

2. Wiem ze sa autoryzowane serwisy, ale ja i tak bym zaryzykowal. Nie wiedomo czy dojda ze to twoja wina(flasowanie biosow nie jest zabronine) i to nie bios sie zle wgral tylko cos powaznej sie w nim uszkodzilo. Nawet jak dojda to mozesz powiedziec ze sobie zyczysz platnej naprawy i zapolacisz za wymiane kosci biosa. Nie sadze aby sobie za to 300zl. policzyli....

3. Nie wiem o co ci chodzi z tym wymienianiem ludzi...

4. Wiesz, zwykle to ty bYles redakcyjnym specjalista OD gadaniA nestorzny bzdur i tekstow bez sensu(Defekalia) wiec teraz nie udawaj takiego powazniaka. Ja uzywam tego ztwotuj jak ktos mowi cos tak bzdurnego ze tego wytrzymac nie moge. Dawno tak nie mowielem, a nauczylem sie teog ok kolegi jak mialek ok.14,15lat....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Już niczego nie potrzebuje ;]

ale myslem ze cohciaz na moj post ostani odpowiesz............:-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosze bardzo - na życzenie ;]

sroleci na srajwan

1. Przyrko mi ale nie nie zauwazylem ze to zart...jakos to z twojej wypowiedzi nie wynikalo.....

2. Wiem ze sa autoryzowane serwisy, ale ja i tak bym zaryzykowal. Nie wiedomo czy dojda ze to twoja wina(flasowanie biosow nie jest zabronine) i to nie bios sie zle wgral tylko cos powaznej sie w nim uszkodzilo. Nawet jak dojda to mozesz powiedziec ze sobie zyczysz platnej naprawy i zapolacisz za wymiane kosci biosa. Nie sadze aby sobie za to 300zl. policzyli....

3. Nie wiem o co ci chodzi z tym wymienianiem ludzi...

4. Wiesz, zwykle to ty bYles redakcyjnym specjalista OD gadaniA nestorzny bzdur i tekstow bez sensu(Defekalia) wiec teraz nie udawaj takiego powazniaka. Ja uzywam tego ztwotuj jak ktos mowi cos tak bzdurnego ze tego wytrzymac nie moge. Dawno tak nie mowielem, a nauczylem sie teog ok kolegi jak mialek ok.14,15lat....

1. wskazuje na to emotka

2. to ryzykuj, flashowanie nie jest zabronione pod warunkiem że wgrywa się oryginalny bios od abita. Nie wiem po co miałbym ryzykować (chyba dla frajdy) i czekać 2 tygodnie skoro mogę za 15zł zaprogramować bios na profesjonalnym programatorze.

3. o to chodzi, że Twoim zdaniem uszkodzone płyty główne idądo śmietnika a delikwenci dostająna gwarancji nowe.

4. moze mi zacytuj niestworzone bzdury, które rzekomo prawię? To, że czegoś nie rozumiesz nie oznacza, że jest to głupie. Zawsze moze być też na odwrót...

ps - wyczuwam niechęc do Polski, Rumunii i Rosji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1. wskazuje na to emotka

2. to ryzykuj, flashowanie nie jest zabronione pod warunkiem że wgrywa się oryginalny bios od abita. Nie wiem po co miałbym ryzykować (chyba dla frajdy) i czekać 2 tygodnie skoro mogę za 15zł zaprogramować bios na profesjonalnym programatorze.

3. o to chodzi, że Twoim zdaniem uszkodzone płyty główne idądo śmietnika a delikwenci dostająna gwarancji nowe.

4. moze mi zacytuj niestworzone bzdury, które rzekomo prawię? To, że czegoś nie rozumiesz nie oznacza, że jest to głupie. Zawsze moze być też na odwrót...

ps - wyczuwam niechęc do Polski, Rumunii i Rosji...

1. I nic wiecej....

2. Ok. fajnie tyle ze przedchwila mowiles ze nie masz dostepu do porgramatora, wiec nie dziw sie ze wydaje takie osady maja nieaktualne dane

3. Moze niedoslowanie, ale bardzo czasto tak wlasnie postepuja firmy z niektorym sprzedem (i nie chodzi mi o kompy czy cos takieg). Tak sie naprzyklad z komorkami robi. W 200 tys. miescie tylko jeden stary arab naprawia komorki...

4.zaby daleko nieszukac: "odbyt stanowi jedyne wyjście z pogmatwanych dróg naszego wnętrza... "

ps. ja bym na nazwal raczej lekka ironia i zacofaniem ekonomicznym(=bieda)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak jest proszę państwa - ABIT żyje ;]

mimo wszystko ciesze sie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...