PUMAzPILY 0 Napisano 17 Lipiec 2004 Jaka jest gamma na MAKach??? PS. Nie ma odpowiedniego działu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 17 Lipiec 2004 Jaka jest gamma na MAKach??? PS. Nie ma odpowiedniego działu co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 22 Lipiec 2004 Jaka jest gamma na MAKach??? PS. Nie ma odpowiedniego działu co? Potrzebne mi do kalibracji monitora - art GAMMA - nigdy się nie spotkałeś Na WINDOWS to masz START-->USTAWIENIA-->EKRAN-->USTAWIENIA-->ZAAWANSOWANE-->[nazwa karty graf.] itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
michasiek 0 Napisano 23 Lipiec 2004 Jaka jest gamma na MAKach??? PS. Nie ma odpowiedniego działu co? Potrzebne mi do kalibracji monitora - art GAMMA - nigdy się nie spotkałeś Na WINDOWS to masz START-->USTAWIENIA-->EKRAN-->USTAWIENIA-->ZAAWANSOWANE-->[nazwa karty graf.] itd. wiem czym jest gamma ale nie wiem o co pytasz :| Co w związku z gammą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kornel 0 Napisano 23 Lipiec 2004 Chyba chodzi mu o poziom gammy na MACu. Ale ja tez dokladnie nie wiem o co chodzi...( 100%???) Przecez gamme miezy sie w procentach i ona zalezy od typu monitora.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 26 Lipiec 2004 Chyba chodzi mu o poziom gammy na MACu. Ale ja tez dokladnie nie wiem o co chodzi...( 100%???)Przecez gamme miezy sie w procentach i ona zalezy od typu monitora.... Nie, mierzy się w ... cyfrach :wink: Typowa GAMMA na PC to 2,2 (możecie sprawdzić np. PowerStrip'em) a MAC podobno 1,8 ale nie jestem pewny "na bank" A co to jest to nie będę wyjaśniać bo to ma być art. ale krótko wpomnę może wzór związany z gammą: jasność=napięcie do potęgi gamma Gamma jest automatycznie korygowana przez komp. i dlatego to w większości wypadków nie zależy od monitora, bo i tak jest zmieniana na np. 2,2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kornel 0 Napisano 26 Lipiec 2004 A moze wejdz na strone Apple i poszukaj w danych technicznych.........a jak nie bedzie to napisz im milego maila i moze ci odpisza (moze byc tez polskie przedstwicielstwo)... pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 27 Lipiec 2004 A moze wejdz na strone Apple i poszukaj w danych technicznych.........a jak nie bedzie to napisz im milego maila i moze ci odpisza (moze byc tez polskie przedstwicielstwo)...pozdr. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
PUMAzPILY 0 Napisano 30 Lipiec 2004 znalazles? Taa 1,8 a czasami 1,7 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi