Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Geo

Witam wszystkich!

Rekomendowane odpowiedzi

Pan PR wydaje się zachowyać wstrzemięźliwość od wszelkich stosunków z pracą...

:evil: :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widząc efektów jego nader ciężkiej pracy muszę się zgodzić ze słowami przytoczonymi przez michaśka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądźmy aż tak radykalni... Proponuje zapomnieć o tym co było i zastanowić się nad teraźniejszością, a przede wszystkim przyszłością! Nie ukrywam, że nasz serwis, zważywszy na jego "młody wiek", nie ma aż takiej reputacji, aby od razu otrzymywać tony sprzętu, darmową reklamę na ogromną skalę... nie ma nic za darmo! Musimy dołożyć wszelkich starań, aby tę reputację zmaksymalizować. Brak newsów... wiele w tym mojej winy, ale musicie mnie zrozumieć. Nie mam kopalni złota pod domem, a nie posiadam stałego łącza i mój dostęp do internetu, a tym samym moja aktywność na Com+ jest ograniczona.

"Wybaczmy" sobie nawzajem i róbmy to, co do nas należy...

... ale to tylko moje zdanie...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj Dacik - jakiś Ty pobłażliwy :wink:

Może Ci kiedyś przejdzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w najbliższym czasie wróce do pisania sporej ilosci newsów.....jak wyjasnią się moje sprawy osobiste...

Wtajemniczeni wiedzą oco (o kogo właściwie :twisted:) chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjaśnią tzn? Jak się jej pozbędziesz? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyszukiwarek - przyszło mi do głowy, ze na Allegro można kupić jakiś kurs pozycjonowana - wtedy Com+ będzie na pierwszej stronie.

Poruszając sprawę pobłażliwości - niestety, powoli zaczyna mi się kończyć. Nie dość, że redakcja się obija (nie dotyczy tych, z którymi rozmawiałem (zainteresowani wiedzą o co chodzi) - pragnę podziękować przy okazji Srekalowi, który raczył mnie poinformowac o tym, że ma zamiar wstrzymać się z pisaniem newsów na jakiś czas (zgodnie z umową - i nie tylko jemu), jakoś nie specjalnie mam wpływ na kształt serwisu, to jeszcze gdy wszedłem sobie na strone przywitało mnie:

I piszcie coś kur** łaskawie na tym je***** forum bo jak się wkur*** to przypie*****!!!!!!!!!:[

Gratuluje autorowi - nie ma co ukrywać, że twórcą tych słów jest michasiek. Konsekwencje zostały już wyciągnięte (niestety bardzo pobłażliwe - sam się sobie dziwie).

Co do redakcji - radzę wziąć się ostro do pracy bo nie wykluczam, że pod koniec tygodnia będzie nadzwyczajna konferencja, podczas której kilka osób może rozstać się z naszym gronem. W razie czego (zgodnie z umową) czekam na informacje, że z różnych przyczyn nie możliwym może być napisanie czegokolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jakiś Ty pobłażliwy! Pozwalasz ludziom za darmo być Twymi podwładnymi! Opierniczasz i rozkazujesz osobom, które łaskawie robią coś dla TWOJEJ strony (nie mając z tego żadnych korzyści). Dzięki Ci o panie! :lol: Stań na ulicy z rozwązaną sznurówką i krzycz na przechodniów, że się obiajają zamiast ją zawiązać! Bo w tym momencie zaistnieje, rzecz jasna, mit o wspolnej sznurówce, na kształt tego o wspólnej stronie! Srekal musiał się tłumaczyć, że nie będzie pisał niusów na Twoją stronę, dla której pracuje na warunkach mniej korzystnych od wolontariatu... Nie chce mi się pisać drugi raz - napisałem w niusie o strategii darmowych "harowników" Gea :P

Tak więc bierzcie się do roboty, bo może Was ominąć przywilej darmowej harówy!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek......jesteś najbardziej kontrowersyjną osobą w redakcji (raczej byłeś) - buntujesz się, ze pracujesz za darmo, a tymczasem nie robisz nic, by sponsorzy zainteresowali się naszą stroną...

Moja katywnosć jak obiecałem wróci...i to całkiem niedługo....w moim mniemaniu wtedy mogę się domagać aktywnego poszukiwania sponsora, itp.... a nie teraz, gdy od kilku dni moja aktywnosc jest śmiesznie mała....

Żeby brać, trzeba też dawać, ale ty chyba tego nie rozumiesz... (romantyczne zdanie mi wyszło :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

Świetlana wizja przedsiębiorstwa - pracownicy harują kilka lat za darmo i martwią się o sponsorów, żeby szef mógł im wreszcie zapłacić :)

Ideał pracownika - człowiek lubiący być wykorzystywanym

Chyba nie dociera - napiszę prościej. Praca za darmo nie przeszkadzałaby mi, gdyby Włodarz stosował metody choć trochę odbiegające od despotyzmu... Bo oczywiście w porządku jest rządzenie twardą ręką ludzmi, którzy łaskawie robią coś za darmo...

OT :)

Zmieniłeś plany co do mobo :) Będziesz musiał uzbroić się w moda v-dimm, bo płytka oferuje jedynie 2,9V...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękujemy bardzo Michasiek'owi za jego pracę na rzecz Com+ i życzymy dalszych sukcesów w branży internetowej. Koniec sprawy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja odpowiem na Off Topic:) płytka oferuje to 2,9V, ale to mi całkowicie wystarczy.....te pamiątki biegają na 500MHz przy 2,85V :twisted: Z DFI zrezygnowałem, jak podliczyłem koszty-ponizej 700zł nie da rady...

A wracajac do tematu...ja jakoś nie zauważyłem, by Goe miał jakieś despotyczne skłonnosci. mi przynajmniej nie rozkazywał ani nie mądrzył się...

Ale mimo wszystko dzięki za wspólną pracę, choc tak krótką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie zmusisz ich do pracy przy cl2... Mają małe opory, ktore powinny minąć w okolicach 4V :twisted:

co do dzięków - za nie ma co (bo rzeczywiście nie ma za co heh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie nie lubię publicznego prania brudów, ale niestety sytuacja mnie do tego zmusza. Poza tym muszę obalić spiskowe teorie, jakie krążą o mnie...;)

Pieniądze... hmm... czyżby michasiek myślał, że będzie tu zarabiał? Nikt mu tego nie obiecywał. Fakt - muszę się szczerze przyznać, że zarabiam na tej stronie - gdyby nie minus przez kwotą byłaby wcale nie aż taka mała...

Niejaki michasiek rozstaje się z redakcją complusa, żadając przy tym usunięcia ze strony wszelkich śladów jego działalności (artykuły sam usunął... reszty mu się nie chciało ).  

Uprasza jedynie o pozostawienie jednego śladu - rangi "niewiwasta" na forum... Prośba jednak zapewne wysłuchana nie zostanie, gdyż w stechnicyzowanej, bezpłciowej, kreślonej przy użyciu linijki idiotycznych zasadad myśli twórczej complusa nie ma miejsca na "takie rzeczy"... W końcu podstawą oryginalności jest wciskanie się w szablony...  

Można też zauważyć kolejny krok Włodarza obrazujący rozdwojenie hierarchii w redakcji. Jak zapewne zauwazyliście imć Geo buduje ją zależnie od własnych potrzeb.  

"Pracujcie aby NASZA strona się rozwijała" - przypadek pierwszy;  

"Mam prawo robić na MOJEJ stronie co zechcę" - przypadek drugi.  

Firma (pozwolę sobie tak nazwać com+) składająca siez więcej niż jednej osoby może istnieć na dwa sposoby.  

Pierwszy - szef i pacownicy.  

Drugi - grupa równoprawnych współpracowników.  

Geo jak widać stara się stworzyć sposób trzeci z szefem i darmowymi pracownikami, których mami się opowieściami o "naszej stronie". Gratuluję!  

Druga prośba - o nieusuwanie tego niusa.

Oryginalność - to (według michaśka):

- zamieszczanie następujących słów na stronie głównej:

"I piszcie coś kur** łaskawie na tym je***** forum bo jak się wkur*** to przypie*****!!!!!!!!!!!!!;[" i co gorsze chwalenie się nimi (zachęcające, nieprawdaż?)!

- stawianie siebie w centrum zainteresowań (nie chcę być gołosłowny - "GeoNightBlue (polecany przez michasiek'a)") i myślenie kategoriami "co chce to robie" (którymi oczywiście tylko i wyłącznie ja (Geo) myślę, nie spoglądając przy tym na innych) - oczywiście niech się tylko ktoś nie zgodzi z tym co myśli michasiek - od razu "nietolerancja" (zainteresowanych odsyłam do tematu pod tym samym tytułem); kolega (za jakiego zawsze go uważałem) zasłania się przy tym faktem, że serwis to grupa równoprawnych współpracowników; cóż...

- "wywyższanie się" (może i nieznaczne, ale jednak) ponad innymi: zapewne pamiętacie rangę "Szef" przy michaśku (= równouprawnienie) - to ostatnie przypomina odbicie oskarżenia na drugą stronę... jeżeli czyimś zdaniem wywyższam się nad kimś, prosiłbym o szczere wytknięcie tego (bez obaw - będzie to dla mnie pretekst do pracy nad sobą)

Narzekanie na innych; nie patrzenie przy tym na własną postawę to również cechy naszego obrażalskiego. Wszak może nieco słusznie poruszył sprawę PRa, aczkolwiek narzekanie na mnie, jako na lenia, który nic nie robi, to zakłamanie (Michał tego słowa nie cierpi) w całej swojej kwintesencji. Zawsze jestem zdania, że zanim nazwę kogoś w jakis niemiły sposób popatrzę, czy sam tak nie robię. Może nie zawsze mi to wychodzi, ale cóż - jam jest tylko człowiekem.

Zainteresowani wiedzą, że Michasiek (jak również Mac) mieli zająć się Downloadem. Praktycznie ani jeden, ani drugi nie zrobili nic. Dopiero po miesiącu (po licznych prośbach) Michał raczył wrzucić około 20 plików - . Newsy podobnie... = słabiutko (w jednym i drugim przypadku). Jest jednak coś co ich rozróżnia - Mac nigdy nie nazwałby mnie leniem, bo wie, że sam nie jest święty. Widać z tego, że nasz kochany kolega za takowego się uważa.

Michał G (24-02-2004 18:57)

witaj leniu

Nie chciało mi się szukać bardziej odpowiedniego przykładu (a może nie tyle niechciało, co nie wypadaby go publikować). Nawet jeżeli to tylko żart to bardzo niesmaczny i nie na miejscu.

Kwestię mojego lenistwa proponuję ocenić samemu... jak chcecie, udostępnię wersję z któregoś dnia grudnia (kiedy rozpoczynały się prace nad stroną). Jeżeli ktoś to potwierdzi, wycofam się z zarzutu adresowanego do Michaśka.

Dzięki Srekal... Wydaje mi się, że tylko michasiek narzeka, że się rządze, czy coś w tym stylu. Od innych redaktorów podobnych sygnałów nie dostałem, ale cóż. Z zasady 3 razy proszę; potem siedzę cicho i w ostateczności robię sam. W razie czego cały czas czekam na uwagi od innych.

Wykorzystywanie sytuacji do tego, ażeby móc pododawać sobie uprawnienia na stronie to przywary jami może chełbić się bohater mojego wywodu (nie jest tajemnicą, że 2 razy (może więcej) zapomniałem się w szkole wylogować; Michał wykorzystyjąc sytuację dwukrotnie zaznaczył przy swoim loginie opcję SuperUser, dającą mu pełny dostęp do wszystkich opcji panelu administracujnego; początkowo zwalał to na kod (lub coś podobnego) udając, że nie wie skąd się to wzięło; w końcu się przyznał - za szczerość otrzymał SuperUser'a, co przyniosło negatywne efekty [ta dywagacja] jakie widać). Warto wspomnieć, że karą za zamieszczone słowa było przywrócenie opcji panelu do stanu z początku działania serwisu (słowem odznaczenie opcji SuperUser i zdegradowanie z rangi administratora Forum).

Oprócz tego ma również kilkaset dobrych cech, za jakie go lubiłem i szanowałem. Ale cóż... niech jego wola się stanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziękowania pragnę zamieścić w osobnym poście, ażeby rzucały się w oczy. Mimo wszystko zrobiłeś bardzo wiele dobrego (szkoda tylko, że kazałeś usunąć swe działa (artyukły), ale to już Twoja decyzja - tak to dużo bardziej by się rzucało w oczy ;) ). Jeszcze raz dzięki za współpracę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja kiedys nie przepowiadalem rychlego rozsypania sie tego serwisu? Nie? To teraz to zapowiadam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(

Nie będzie tak źle...

Aha, zapomniałem... Nikt Srekalowi nie kazał się tłumaczyć... Koniecznym jest (tak jak zostało to ustalone na konferencji, z której michasiek uciekł) powiadomienie mnie o tym, ażebym sam mógł coś napisać. Taka drobna nieścisłość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michasiek, proponuję abyś zapropnował kogoś na swoje stanowisko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie...

I - Czy wy na prawdę spodziewaliście się zarobku za działalność na stronie? Owszem może kiedyś w dalekiej przyszłości..., ale teraz? Po kilku miesiącach? Za co?

II - Moim zdaniem decyzja Michaśka (z całycm szacunkiem) jest nieprzemyślana

III - Geo ma trochę/dużo racji w przypadku oceny działalności Michaśka/Maca (!!!)

IV - Jiker.... zbanował Cię kiedyś ktoś?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znowu spieszę z pomoca Geo:)

Faktem jest, ze na konferencji ustaliliśmy, że bedizemy powiadamiać o swoich problemach/powodach dla których chwiliowo będziemy mniej aktywni. Ja to zrobiłem. Co prawda późno, ale to już inna sprawa.

Co do rozsypki....wcale nie będize tak źle... z tego co słyszałem, PR jest aktywny i coś na pewno wykombinuje...

Wydaje mi się, ze najgorsze już za nami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za popracie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pieniądze... hmm... czyżby michasiek myślał, że będzie tu zarabiał? Nikt mu tego nie obiecywał. Fakt - muszę się szczerze przyznać, że zarabiam na tej stronie - gdyby nie minus przez kwotą byłaby wcale nie aż taka mała...

czy ja sięupominałem o jakieś pieniądzie? Chodzi o to, że zachowujesz się tak, jakbyś redaktorów opłacał...

Oryginalność - to (według michaśka):  

- zamieszczanie następujących słów na stronie głównej:  

"I piszcie coś kur** łaskawie na tym je***** forum bo jak się wkur*** to przypie*****!!!!!!!!!!!!!;[" i co gorsze chwalenie się nimi (zachęcające, nieprawdaż?)!

Był to żart, który się nawet udał (Mazur się przeraził... nie podejrzewająć że to ktoś z redakcji napisał :P). Udał się z tym wyjątkiem, że usunięcie tego tekstu (który miał być na stronie przez możliwie jak najkrótszy okres czasu) uniemożliwiła mi siła wyższa (nie wzrostem, lecz pozycją w rodzinie) odcinając mój komputer od źródła zasilania).

stawianie siebie w centrum zainteresowań (nie chcę być gołosłowny - "GeoNightBlue (polecany przez michasiek'a)")

Miało to oznaczać najlepszejszość tego schematu... równie dobrze mogłem napisać "gorąco polecany"... fakt, że polecany przeze mnie nie był (w moim zamiarze) istotny

zasłania się przy tym faktem, że serwis to grupa równoprawnych współpracowników; cóż...

To Ty używasz takiego mitu aby zagnać lud do roboty :P

"wywyższanie się" (może i nieznaczne, ale jednak) ponad innymi: zapewne pamiętacie rangę "Szef" przy michaśku

Miałem zamiar stworzyć sobie rangę specjalną, lecz brakowało mi pomysłu... aby nie czuć niedostu (że nie zrobiłem żadnej rangi) wpisałem to, co pierwsze mi przyszło do głowy... oczywiście z zamiarem wywyższenia się i poniżenia reszty redakcji :? Poza tym szef nie brzmi dumniej niż admin.

jeżeli czyimś zdaniem wywyższam się nad kimś, prosiłbym o szczere wytknięcie tego (bez obaw - będzie to dla mnie pretekst do pracy nad sobą)

Nie stwierdziłem, że się wywyższasz. Denerwujący jest jedynie fakt, iż straszysz słowami (parafrazując) "procujcie bo Was powyrzucam" ludzi, którzy swoją pracą ROBI· CI PRZYSŁUGę...

Newsy podobnie... = słabiutko (w jednym i drugim przypadku)

Moim zadaniem co do niusów miało być ich sprawdzanie i poprawianie, z czego się w miarę możliwości wywiązywałem... Fakt - znalazłeś kilka przypadków nie poprawionych przeze mnie, ale to z tej racji, że nie uznałem tamtych zdań za błędne, lub błędne ale niemożliwe do poprawienia. Do dziś nie wiem czym zastąpić wyraz "karta" w niusie nt. karty graficznej - omówienia typu "nowe dziecko gainwarda" są bardzo nie w moim guście... (to chyba nie był gainward ale mniejsza o to :P)

Michał Gawełczyk (24-02-2004 18:57)  

witaj leniu

O matko najdroższa! Doskonale wiesz że to są żarty... dokładnie jest to "witaj leniu :wink: "... co ma w grunice rzeczy sugerować znaczenie przeciwne... Ale co tam... Żart niesmaczny :? :? :? :?

PS co ma komunikacja poprzez gg wspólnego z tematem?

nie jest tajemnicą, że 2 razy (może więcej) zapomniałem się w szkole wylogować; Michał wykorzystyjąc sytuację dwukrotnie zaznaczył przy swoim loginie opcję SuperUser, dającą mu pełny dostęp do wszystkich opcji panelu administracujnego

Ile razy wykorzystałem możliwości jakie to przede mną otwierało, zanim sam przyznałeś mi SuperUsera? Powtórzę słowo "żart" raz jeszcze...

Oprócz tego ma również kilkaset dobrych cech

nie sądzę...

tak jak zostało to ustalone na konferencji, z której michasiek uciekł

Byłem jednym z nilicznych członkow redakcji, którzy się na niej pojawili. Gdy przy którymś z punktów zechciałem poddać go pod dyskusję, kazałeś mi się zamknąć... To nie było despotyczne, ależ skąd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... faktem jest również, że z redakcji nikt Cię nie wywalał - to była Twoja decyzja (bardzo nieprzemyślana). Zawsze możesz wrócić, ale jakoś niespecjalnie w to wierzę... (cuda się zdarzają na szczęscie).

Co do tego, że zachowuję się jakbym opłacał redaktorów.. hmm... nikt inny z wyjątkiem Ciebie podobnego błędu mi nie wytknął. Z drugiej jednak strony, gdybym tak się zachowywał, ktoś mógłby pomyśleć jakież to inne jest moje zadanie? Ktoś musi trzymać pieczę nad tym wszystkim. Szkoda, że Twoim zdaniem mi to nie wychodzi, ale cóż... powtórzę... jam tylko człowiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reszty nie skomentujesz - przyznajesz mi rację?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...