Elion 1 Napisano 4 Grudzień 2017 Tak nasunął mi się ten temat.Studenci czasami tak chcą zaoszczędzić ,że nie płacą tego ubezpieczenia w ogóle .Sam tak swego czasu zrobiłem .Czasami są jakieś wymogi ,że ono musi być ,ale czasami jest dowolne.Mam teraz na studiach mlodszą siostrę i tak się zgadaliśmy o tym ubezpieczeniu .Według niej - nie warto i chyba nie zapłaciła.Mam konkretne pytanie - jaki jest zakres ochrony ubezpieczonego studenta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
maggamal1 0 Napisano 4 Grudzień 2017 Od studiów już trochę minęło ale nie kojarzę żebym miał ubezpieczenie na uczelni, na pewno ci co chodzili na jakieś kluby sportowe to wykupili sobie dodatkowe. Ja mam w concordii ubezpieczenie na życie, kiedyś po wypadku mnie tak natchnęło że warto się tematem zainteresować bo w razie czego nie zostawię rodziny bez środków. Nie jest to drogie a jakoś daje mi spokój, niedawno brat miał wypadek, ubezpieczenie jakie miał nie pokryło mu kosztów rehabilitacji, wszystko musiał płacić z własnej kieszeni a wyszło tego sporo, bo raz w tygodniu rehabilitacja, zabiegi, jakeiś tam taśmy kinetyczne czy coś w tym stylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
dylan80 0 Napisano 17 Maj 2018 (edytowane) A co z ubezpieczeniem na życie? Czy Waszym zdaniem warto w to inwestować? https://www.ubezpieczeniaonline.pl/ranking-ubezpieczen/ubezpieczenia-na-zycie/0.html Edytowane 21 Maj 2018 przez dylan80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi