Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
martawi

Cukrzyca

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny mój tato ma cukrzycę II stopnia i nie je żadnych owoców, warzyw, nic bo mowi ze to ma za dużo cukru.

Myślę, że to błąd, bo przecież owoce i warzywa są podstawowym źródłem witamin.

Zaproponowałam mu, żeby poszedł do dietetyka, ale nie chce się zgodzić, bo sam wie co może jeść a co nie,

więc nie ma takiej potrzeby. Jednak nie daje mi to spokoju. Znacie może jakąś stronę,

gdzie dostanę porady dietetyczne online? Co myślicie o tej stronie http://hb-dieta.pl/ Proszę, pomóżcie, to dla mnie ważne.

Edytowane przez martawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że powinien odwiedzić lekarza. Cukrzyca to jednak poważna choroba i w pewnym stopniu ogranicza dietę chorych. Warto, żeby twój tato poszedł po profesjonalą poradę. Wiem, że jeśli chorzy odwiedzą diabetologa, to mogą nawet dostać za darmo glukometr Diagnosis. A wiem, że to dobry sprzęt, więc warto się wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cukrzyca to choroba, która na pewno wymaga porad dietetyka i stałej kontroli spożywanych posiłków. Nie jest jednak prawdą, że diabetyk powinien całkowicie rezygnować z jedzenia warzyw i owoców. Na pewno powinien unikać takich owoców jak banany, czy dojrzałe gruszki, ale nie może eliminować ich całkowicie. Odpowiednimi owocami dla cukrzyków są m.in. arbuzy, truskawki, awokado i wiele więcej. Na pewno dietetyk szczegółowo doradzi w kwestii żywienia w cukrzycy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...