Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
nervous

Wymiana Dysku na SSD (Laptop DELL )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem ostatino używany Laptop Dell Latitude e6230 w który nie miał dysku twardego.

Dysk kupiłem sobie od razu SSD za 50f - nie wiem czemu po kilku dniach cana wzrosła do niema 80f, ale to nie ważne.

http://www.amazon.co.uk/SANDISK-SD6SF1M-256G-1022I-X110-256GB-mSATA/dp/B00HWHS6K0/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1445855053&sr=1-1

Problem w tym, że nie mam jak wpiąć tego dysku, bo nie ma kieszeni, kasetki, obudowy czy jak to tam się nazywa.

Zanim napisałem tutaj przeszukałem internet i znalazlem tylko filmy jak wyjąć dysk, oraz jak wsadzić nowy- W OBUDOWIE.

Dałbym sobie radę gdyby gdziekolwiek było napisane jak to się nazywa dokładnie, przejściówka, adapter, kieszeń.. i jaką dokładnie mam kupić.

Chce ten dysk używać jako jedyny wewnątrzny na system. Nie wyobrażam sobie chodzenia z zewnętrznym dyskiem głównym pod USB..

Poniżej wklejam zdjęcie dysku obok miejsca na dysk oraz cały otwarty spód.

Obecnie przebywam w Londynie więc raczej wszystko będe mógl tutaj znaleźć / zamówić, tylko jak będe wiedział czego dokładnie szukam.

Pozdrawiam

post-17273-0-47317900-1446663922_thumb.jpg

post-17273-0-25667400-1446663939_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo halo ? Czy ktoś poratuje odpowiedzią ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minał tydzień, brak reakcji na tym forum.... Czy z każdym tematem tutaj tak jest , czy ja po prostu oczekuje niemożliwego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam pojęcia co kupić... Napisz na innym forum jeśli to ci nie odpowiada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...