Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
pepe

Program dla firmy

Rekomendowane odpowiedzi

Szukamy porządnej aplikacji do zarządzania firmą. Nie podaję konkretnych oczekiwań bo nie znam rynku. Podajcie proszę kilka sensownych propozycji, którymi warto się zainteresować - takie najbardziej funkcjonalne. Chciałbym mieć możliwość przetestowania kilku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno Berberis powinniście testować. To już program pod względem jakościowym z wyższej półki. Te aplikacje które testowałem, z tego samego budżetu, miały te funkcjonalności znacznie mniejsze. To ty musisz wiedzieć jakich rozwiązań potrzebujesz przy działalności. My mamy ci to powiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe o której wersji tego programu piszesz? Na stronie wymieniają kilka podstawowych i dwie wyższe. Nas by raczej interesował nie tyle CRM, co raczej cały ERP. O ile tylko faktycznie to będzie dostępne finansowo i faktycznie wykorzystamy funkcjonalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Berberis Minima masz do korzystania za darmo, komercyjnie. Tamte pozostałe wersje to tylko dema, do zapoznania się. Nie możesz tego używać w firmie nie mając wykupionej licencji. Jedno to CRM, a drugie to ERP. Opcja numer 2 jest rozbudowana, ale to chyba oczywiste, zgadza się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadaję głupie pytania a na stronie było pokazane jak wół co do czego służy i jakie funkcjonalności posiada:

http://bms.krakow.pl/erp-berberis/linie-produktowe/porownanie-produktow/ Minima to po prostu taki klasyczny CRM to zarządzania klientami.

Posiedzę trochę nad tym. Nikt więcej nie ma nic do powiedzenia w temacie? Żadnych innych aplikacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzisz zainteresowanie tematem jest ogromne :D Sam sobie wybierz ze dwa dodatkowe programy, zainstaluj i porównaj.

Ale jak dla mnie na tym poziomie cenowym niczego ciekawszego to ty raczej nie znajdziesz. No ale spróbuj dla świętego spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mało wiarygodny jesteś przedmówco, ale... dzięki.

Wydaje mi się, że odpowiednie w naszym przypadku będzie Berberis MultiMinor, ten z obsługą sieci i magazynu.

590 netto za użytkownika wychodzi. Do tego na poważnie myślę jeszcze o weBBell Ale to na razie pomysł. Testował to ktoś?

W ostatnim czasie Analitics zlicza mi dziwny spam, chcę go zmienić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są typowe statystyki - to daje dużo więcej, bo pozwala wyodrębić konkretne dane odwiedzającego, tak aby można było do niego dotrzeć, znaleźć stronę, nazwę, numer telefonu. Zresztą analitisc ukrywa mnóstwo danych. Tam masz opisane to dokładnie - http://bms.krakow.pl/webbell/zasada-dzialania/?pi_wb_es=92e6a477-ebba-41d9-b133-e19795629df0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widziałem screena z danymi jakie to pokazuje. A procentowo? Jakie procent udaje się rozpoznać, wskazać konkretne dane? Widziałem, że koszty są związane ze skutecznością rozpoznawania. Dobrze to zrozumiałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wdrożeniowca - BMS, bezpośrednio, czy szukać innej firmy? Chodzi zarówno o kwestie związane z kosztami, jak i jakością. Bo rozumiem, że producent powinien to teoretycznie najlepiej rozwiązać, zgadza się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy gdzie mieszkasz. Oni mają w różnych miastach wdrożeniowców-partnetów. Lista, którą my dostaliśmy:

Set IT - Rozwiązania Informatyczne

Way-IT Łukasz Kufel

KELDATA Krzysztof Specjał

SmartNet Piotr Moczkowski

PPUH Micro-Luc Lucjan Weissbek

Ale czy to nadal aktualne to nie mam pojęcia. Pytaj przy podpisywaniu umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zapytam w BMS, a później ewentualnie sprawdzę tych z listy. Generalnie jestem blisko pierwszych decyzji - moi współpracownikom aplikacja również się podoba. Sądzę, że przed końce miesiąca zdecydujemy się na wdrożenie rozwiązania. O ile będzie funkcjonalnie możliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was prośbę potrzebuję w swojej nie dużej firmie program służący do polepszania relacji z klientami. W tej chwili zatrudniam kilka osób a sam dużo czasu spędzam w podróżach służbowych i nie jestem w stanie wszystkiego sam ogarnąć. Więc potrzebuję dobrego oprogramowania cmr najlepiej mobilnego którym mógłbym się posługiwać za pomocą smartfona. Znalazłem coś takiego

http://www.chromecrm.com/blog/najlepszy-mobilny-crm-operacyjny/

Czy ktoś może mi doradzić udzielić jakichś opinii bądź coś co będzie mi przydatne. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzyj do oferty Comarchu ERP, jeśli chodzi o większą firmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Do zarządzania relacjami z klientami polecam chmurowy CRM firmy Salesforce.com. Salesforce ma dwie główne wersje:

- Sales Cloud - procesy sprzedażowe (rejestracja potencjalnych klientów, prowadzenie procesu sprzedażowego i raportowanie)

- Service Cloud - procesy obsługowe (używane głównie w Call Center - wielokanałowa obsługa i identyfikacja klienta przez czat, telefon, mail etc)

Salesforce to absolutny lider na rynku CRM. W tym roku zrobili nową świetną wersję Sales Cloud dla małych firm, która nazywa się SalesforceIQ. Bardzo dobrze integruje się z mailem, ma wersję mobliną. Polecam się zapoznać. Po więcej szczegółów zapraszam do kontaktu na prv.

Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was prośbę potrzebuję w swojej nie dużej firmie program służący do polepszania relacji z klientami. W tej chwili zatrudniam kilka osób a sam dużo czasu spędzam w podróżach służbowych i nie jestem w stanie wszystkiego sam ogarnąć. Więc potrzebuję dobrego oprogramowania cmr najlepiej mobilnego którym mógłbym się posługiwać za pomocą smartfona. Znalazłem coś takiego

http://www.chromecrm...crm-operacyjny/

Czy ktoś może mi doradzić udzielić jakichś opinii bądź coś co będzie mi przydatne. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma WILKSOFT ma w swojej ofercie kilka perełek, które ściągnęły moją uwagę i jestem zachwycony! Dzięki platformie sprzedażowej KAMELEON.B2B moja firma pnie się w górę, a zarządzanie firmą poprzez KAMELEON.ERP stało się dziecinnie proste. Wszelkie informacje mam teraz w jednym miejscu, dzięki czemu organizacja mojej firmy to teraz bułka z masłem. Wszelkie informacje o transakcjach, zakupach czy sprzedaży na jednej platformie to spełnienie marzeń. Na dodatek oprogramowanie jest proste w obsłudze i ciągle aktualizowane. Mogę polecić z całego serca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się podepnę pod temat, bo oprócz programu ułatwiającego zarządzanie w firmie i organizacją pracy szukam też jakiegoś prostego programu księgowego, ponieważ chcielibyśmy, by w firmie był porządny program do prowadzenia księgowości. Nie ukrywajmy, ale powoli tabelki w excelu (choć czasami wciąż niezastąpione) to odchodzą do lamusa i w dzisiejszych czasach chcemy, jak najbardziej ułatwiać sobie pracę.. Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat programów oferowanych przez http://finka.pl , bo te programy polecał mi znajomy, ale oprócz niego to w zasadzie nie znam nikogo, kto by korzystał z tego typów programów.. A można taki program wypróbować? Skorzystać na próbę? Jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szukałem cudownych oprogramowań aż rzuciłem to i założyłem konto w serwisie Firmino. Fakturowanie i CRM w jednym, przejrzysty panel i dostęp mobilny - czego chcieć więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się podepnę pod temat, bo oprócz programu ułatwiającego zarządzanie w firmie i organizacją pracy szukam też jakiegoś prostego programu księgowego, ponieważ chcielibyśmy, by w firmie był porządny program do prowadzenia księgowości. Nie ukrywajmy, ale powoli tabelki w excelu (choć czasami wciąż niezastąpione) to odchodzą do lamusa i w dzisiejszych czasach chcemy, jak najbardziej ułatwiać sobie pracę.. Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na temat programów oferowanych przez http://finka.pl , bo te programy polecał mi znajomy, ale oprócz niego to w zasadzie nie znam nikogo, kto by korzystał z tego typów programów.. A można taki program wypróbować? Skorzystać na próbę? Jak myślicie?

Irek.M, sprawdź również Microsoft Dynamics CRM on-line, który daje możliwość zarządzania bazą danych klientów, ale nie tylko. Umożliwia również obsługę klienta przez portale społecznościowe oraz zarządzanie zasobami marketingowymi. Otrzymasz pełną analizę sprzedażową i marketingową. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na naszej stronie http://bit.ly/203nRhb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz darmowej wersji czy płatnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...