ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 11 Styczeń 2015 Witam chciałbym się zapytać was wszystkich na temat mojego zakupionego zestawu , co by w nim zmienić , jaka gierka pójdzie tak w miarę sensowne odpowiedzi mnie interesują . Płyta Główna : Gigabyte G1.SNIPER A88X Cpu : AMD APU A8-6600k 3,9GHz BOX (FM2) BE Gpu : Radeon R5 230 Asus 2GB DDR3 64BIT HDMI&DVI&DSub (PCI-E) Ram : GOODRAM DDR3 4GB 1866MHz CL9 Play Red Zasilacz : MODECOM Green Energy 500W BOX Active PFC Obudowa : Zalman Z3 MIDI TOWER USB 3.0 Monitor : 21,5'' Samsung SyncMaster S22D390HS Mam jeden problem a chodzi mi o wiatraki w obudowie 2 nie chcą działać jeden u góry drugi z tyłu obudowy albo źle podłączyłem albo sam nie wiem ktoś może rozeznaje się ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miulanek 0 Zgłoś Napisano 12 Styczeń 2015 Ja bym dołożył jeszcze raz tyle ramu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 12 Styczeń 2015 Grafika słaba, raczej na tym nie pograsz w rozsądnych detalach, ew. w gry z przed kilku lat. Co zmienić? Wymienić grafikę na mocniejszą, później dołożyć kolejną kostkę RAM-u. To jakiś gotowy zestaw ze sklepu rozumiem? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 12 Styczeń 2015 Nie sam go składałem kupując części co do ramu to fakt mam zamiar dokupić co do grafiki to mam ograniczony budżet jak na razie . Ale myślałem nad Radeon R7 260X Asus 2GB DDR5 DVI&HDMI&DP (PCI-E) OC albo innej w tej cenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kluzor 104 Zgłoś Napisano 13 Styczeń 2015 Ja bym CPU, MOBO I GPU sprzedał w cholere Nie spoglądałem na testy ale myślę że zintegrowana karat graficzna jest wydajniejsza od tej R5 230 Kupiłbym Intel Core i3-4160, MSI H81M-E33, Asus Radeon R9 270 2GB DDR5 OC. Sprzedając tamto powiększysz budżet który chcesz przeznaczyć na nową kartę. To co podałem będzie wydajniejsze do gier. Później radził bym dokupić jeszcze 4GB RAM. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 13 Styczeń 2015 Ja bym CPU, MOBO I GPU sprzedał w cholere Nie spoglądałem na testy ale myślę że zintegrowana karat graficzna jest wydajniejsza od tej R5 230 Kupiłbym Intel Core i3-4160, MSI H81M-E33, Asus Radeon R9 270 2GB DDR5 OC. Sprzedając tamto powiększysz budżet który chcesz przeznaczyć na nową kartę. To co podałem będzie wydajniejsze do gier. Później radził bym dokupić jeszcze 4GB RAM. Lepsze rozwiązanie, jednak jak kupił sprzęt zapewne całkiem niedawno, raczej nie będzie miał ochoty go sprzedawać. Szkoda, że kolega nie zajrzał do naszych polecanych zestawów: http://pccentre.pl/article/show/jaki-komputer-kupic-styczen-2015/id=18212. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szonda 0 Zgłoś Napisano 13 Styczeń 2015 Ram musi być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 13 Styczeń 2015 Fakt te zestawy są ciekawe za nie wielką cena , ale intel mnie nie interesuje może dobry do gier ale nie przepadam za tą firmą , Dysk Seagate pozostawię wypowiedź bez komentarza raz kupiłem 3 razy wymieniłem i możliwe że niedługo padnie kupiony był w morele nie polecam tej złodziejskiej firmy tak po za tematem . Co do płyt głównych tylko i wyłącznie Gigabyte brat ma 4 lata płytę śmiga bez zastrzeżeń w drugim kompie tez mam 5 letnią Gigabajta płytkę . No cóż zestaw sobie sam zrobiłem i to był mój pierwszy mało czytałem fora i dla tego wyszło to co wyszło ale dzięki za podpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 16 Styczeń 2015 Zapomniał bym Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera dla mojej kobiety pod obudowę : MODECOM COOL USB 3.0 BEZ ZASILACZA Ogólnie teraz w tej obudowie jest : Płyta : Gigabyte M68M - S2P Ram : 2gb ddr2 (Nie pamiętam firmy) wolał bym ddr3 hehe Dysk Twardy : Toshiba 500 gb ata II 5400 Procek : AMD Athlon 64 proc 3500 + 2,2 Ghz Interesuje mnie do tej obudowy : Płytę główną Ram Procek Zasilacz Bez grafiki , bez monitora , klawiatury , myszki itp to wszystko mam Tak w miarę rozsądna cena ale dużo lepszy zestaw od tego z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 17 Styczeń 2015 Jaka cena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 17 Styczeń 2015 1500 zl maks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 18 Styczeń 2015 A grafikę jaką masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 18 Styczeń 2015 Grafiki nie potrzebuje bo chce procesor z zintegrowaną grafą nawet ten amd co opisałem poprzedni zestaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Zgłoś Napisano 18 Styczeń 2015 i3 na Haswellu, do tego płyta wg uznania (mATX pewnie wystarczy na H81), RAM kostka 4/8 GB (jakie zastosowanie sprzętu?), zasilacz np. Thermaltake Smart SE 530 W + jakiś SSD 128 GB na system - znaaacznie wpłynie to na komfort pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProCzubek 0 Zgłoś Napisano 18 Styczeń 2015 No właśnie tylko i wyłącznie AMD , Zastosowanie internet jakaś słabsza gierka ( Przez neta ) a co do SSD to patrzyłem na SanDisk 2.5'' Ultra II SSD 120 GB(Serial ATA3) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urszulkaa 0 Zgłoś Napisano 2 Kwiecień 2015 A czy ktoś z was zna się może na kopiarkach?zobacz tu znajdę w ogóle jakiś dobry sprzęt do firmy?korzystaliście kiedyś z minolty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fixxmis 0 Zgłoś Napisano 2 Kwiecień 2015 No dobre, ramu zawsze więcej trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kravczyk11 2 Zgłoś Napisano 31 Lipiec 2015 Pozwól, że podkradnę ten pomysł na zestaw. Granie będzie przyjemne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
justynaharas 0 Zgłoś Napisano 2 Październik 2015 zestaw swietny, ramu dorzucic i juz w ogole bedzie smigal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natec90 0 Zgłoś Napisano 14 Październik 2015 Też bym dołożył z 8GB RAMU. Zastanów się nad zintegrowaną grafiką. bo twoja karta to raczej nie do Wiedźmina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
florianek 0 Zgłoś Napisano 17 Październik 2015 1500 zl maks Zobacz nowy zestaw w zasięgu Twojego budżetu : -Procesor Intel Core i3-4160, LGA1150, 64bit, 3.6GHz, 54W, cache 3MB, BOX (BX80646I34160) – 500,00 zł -Płyta główna Asus B85M-G, B85, DualDDR3-1600, SATA3, GBLAN, mATX (B85M-G) – 265,00 zł -Pamięć GeIL Evo Leggera 4GB 1600MHz DDR3 CL9 (GEL34GB1600C9SC) – 115,00 zł -Dysk Seagate Dysk Seagate Barracuda 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM, 16MB, NCQ (ST500DM002) – 200,00 zł -Zasilacz Chieftec iArena GPA-350 350W - GPA-350S8 – 125,00 zł -Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM – 55,00 zł -Karta graficzna Asus GeForce GT 730, 2GB DDR3 (128 Bit), HDMI, D-Sub, DVI-D, BOX (GT730-2GD3) – 270,00 zł Razem : 1530 ,00 zł . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach