Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
magbrzo

internet mobilny

Rekomendowane odpowiedzi

czy używa ktoś może internetu mobilnego LTE? Jak tak to skąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałem przez jakiś czas z Plusa. Generalnie wszystko fajnie szybko śmiga, denerwujące mogą być jedynie te limity transferu, przy szybko działającym necie dosyć szybko się wyczerpują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm, a jaki miałeś limit? Bo zastanawiałam się czy przy siedzeniu koło 5h dziennie 20GB mi wystarczy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także podpisuję się pod tym tematem, jak sprawuje się internet LTE ? Myślałem o jego zakupie na komputer stacjonarny jednak nie jestem do końca przekonany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LTE sprawuje się dobrze, ale jedynie na wybranych obszarach kraju. Zwykle są to te większe aglomeracje. I raczej w najbliższym czasie się to nie zmieni, ponieważ sama infrastruktura jest bardzo droga... Poza tym w LTE są limity - no tereaz Play teoretycznie wprowadził abonamenty bez limitu (ale podobno też jest jakiś limit). Ja obecnie działam na takim modemie Huawei E3131-s2 http://www.skapiec.pl/site/cat/9/comp/4129611 i internecie mobilnym z play 2GB. Na stronki w zupełności wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam LTE z Plusa i jest wszystko OK. Dla porównania posiadam też 3G z T-Mobile. Niebo a ziemia. T-Mobile leży nieużywany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeżeli vectra działa na infrastrukturze play to będę miała ich zasięg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby mają największy zasięg. Koleżanka ma to ze stabilnością jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w Playu LTE a wcześniej miałem u nich 3G-różnica jak dzień i noc oczywiście na korzyść LTE które prędkość dochodzi mi do ok.38 Mb/s a wcześniej miałem do 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałem z cyfrowego polsatu jak u z plusa. Szybkość ok ale po połowie miesiąca trzeba było doładowywać więc kasy szło sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakich obszarach LTE działa dobrze? Jestem zainteresowana ze względu na częste wyjazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam internetu mobilnego w dużych miastach do używania "domowego". Pingi są tak koszmarne, że nie odczuwa się prędkości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mobilny i stacjonarny od orange. Przed wyborem oferty korzystałem z Panawybieraka i tam wychodziło najkorzystniej. Jak ktoś stoi przed wyborem oferty to warto skorzystać z tej porównywarki. Wyszuka dostawców którzy oferują zasięg internetu pod dany adres.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z internetem mobilnym różnie to niestety bywa, jeżeli ktoś ma grać w jakieś gierki sieciowe, które wymagają dość stałego połączenia z intereten i niskiego pingu, to szczerze odradzam. W takich sytuacjach zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest internet stacjonarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie. Jaki polecicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej porównaj to sobie na tej stronie:

https://panwybierak.pl/

Chyba jedyna tak aktualna porównywarka ofert w sieci.

Z moich doświadczeń wynika,że:

orange ma dobry zasięg ale jest drogie

plus - dobry zasięg i całkiem niezła oferta

play - trochę się pogorszyło jeśli chodzi o ceny

virgin - tanio, ale z zasięgiem możę byc problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nonstoper używam internetu mobilnego od swojego operatora Play. Po pierwsze mega wygodny i intuicyjny program łączący z siecią, po 2 automatycznie dokupowanie limitu, stałe fpsy i ogółem jest git, a nawte niska cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, internet mobilny jest niezwykle dobrym i logicznym rozwiązaniem. Najważniejsze jest to, że internet LTE można wykorzystywać nie tylko na telefonie do sprawdzania Facebooka czy instagrama, ale też do wielu innych aspektów. Taki prosty przykład jak optymalnie wykorzystywać internet mobilny - http://pinhouse.pl/mag/optymalnie-wykorzystac-internet-lte-oto-4-sprawdzone-pomysly/ - teoretycznie wszyscy o tym wiedzą, ale prawda jest taka, że większość z nas o tym zapomina i wiesza psy na internecie mobilnym jako średnio potrzebnej technologii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten moment najlepsza opcja jeżeli chodzi o internet mobilny to darmowe lte od play'a na kartach red bull mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam się zastanawiam gdzie warto obecnie internet mobilny wybrać, jest dużo ciekawych opcji , może play?

http://www.flashcom.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...