Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
power

Co moge jeszcze zmienic w moim blaszaku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , posadam kompa do gier , do tej pory bez problemu gralem w gry na fullhd i na maXA prawie na maxa czasem trzeba bylo zrezygnowac z aa, ale to mi nie przeszkadza, az do czasu crysisa 2 w dx11 z texturami wysokiej jakosci , musal zjechac z rozdzalki full hd do 720 p by grac plynnie na dx11 z teksturami i z grafa ultra, oczywisici po obnizeniu niektorych opcji z ultra , na extrem badz na hight , to dalo by sie grac na full hd , w dx 11 ale ja wole grac na ultra a znizyc rozdzalke do 720 p , bo i tak siedze daleko od tv :) i mam takie pytanie co moglbym zmienic w kompie , by poprawic jego wydajnosc w grach.

moj pc

phenom 2 x 4 820 , 2.8ghz

hd 6850 ,1gb

4gb ramu

zasilacz fortron 400w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko powiedz mi po co grasz w Crysis 2 w DX11? Teselacja w tej grze to bajka, ewentualnie widać ją w przypadku wody. Możesz też oglądać kamienie, ale chyba nie o to chodzi. Oświetlenie jest podobne na obu API, oczywiście będzie bardziej miękkie na DX11, ale i tak w ferworze walki to przegapisz. Jedyną różnicą jest paczka tekstur (nie wiem czy działa z DX9), ale i tak wątpliwą.

Ta gra w DX11 kosi równo wszystkie karty graficzne, a nie wiem czy opłaca Ci się zmieniać tego Radka na kartę kosztującą powyżej 1000 zł. Szczególnie dla jednej gry. Możesz ją podkręcić jak Ci tak bardzo zależy, ale zwiększenie liczby FPS o 1-2 to chyba nie będzie robiło Ci żadnej różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...