zielony777 0 Napisano 10 Wrzesień 2010 Szukam osób, które interesują się tematem reinkarnacji Wierzycie w reinkarnację? Dlaczego tak, dlaczego nie? Czy wierzycie, że w poprzednim wcieleniu byliście zwierzętami? Wymieniajmy sie tu wiadomościami, artykułami na ten temat. Ja zaczynam i podaję wam link do artykułu opisującego proces reinkarnacji: http://www.naturaswiata.pl/index.php?lng=1&mod=view_lists&id=15 Autor tego artykułu napisał też kilka innych, w których pisze m.in. o tym iż nie wolno zabijać zwierząt, bo to ludzie po reinkarnacji. Słyszeliscie o czymś takim? Zapraszam do dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mkkot 0 Napisano 15 Wrzesień 2010 Jeśli już w temacie reinkarnacji, to podam tylko, że Kościół katolicki jej nie uznaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kolman 0 Napisano 27 Grudzień 2010 Kościół Katolicki wielu rzeczy i zjawisk nie uznaje Co nie znaczy, że na pewno ich nie ma - wiele pomyłek w swojej historii Kościół zanotował, niektóre kosztowały dużo istnień. Ale nie o tym temat. Jeśli chodzi o mnie, to jesteśmy tylko tu i teraz. A o reinkarnacji macie jeszcze tutaj kilka słów reinkarnacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
zelda 0 Napisano 31 Styczeń 2011 ja nie wierzę...choć może ta niewiara zdeterminowana jest kulturą w jakiej sie wychowałam....gdybym urodziła sie kilka tys kilometrów na wschód pewnie dziwnym byłoby wierzyć w cokolwiek innego... Taki świat... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mysza 0 Napisano 15 Luty 2011 ja nie wierzę...choć może ta niewiara zdeterminowana jest kulturą w jakiej sie wychowałam....gdybym urodziła sie kilka tys kilometrów na wschód pewnie dziwnym byłoby wierzyć w cokolwiek innego... Taki świat... Z tym nie można się nie zgodzić chyba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mysza 0 Napisano 15 Luty 2011 Jeśli już w temacie reinkarnacji, to podam tylko, że Kościół katolicki jej nie uznaje. Zdaje sie, że chodzi o twoje zdanie a nie o zdanie kościoła katolickiego....chyba, że są tożsame... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ewab1 0 Napisano 1 Czerwiec 2011 Szukam osób, które interesują się tematem reinkarnacji Wierzycie w reinkarnację? Dlaczego tak, dlaczego nie? Czy wierzycie, że w poprzednim wcieleniu byliście zwierzętami? Wymieniajmy sie tu wiadomościami, artykułami na ten temat. Ja zaczynam i podaję wam link do artykułu opisującego proces reinkarnacji: http://www.naturaswiata.pl/index.php?lng=1&mod=view_lists&id=15 Autor tego artykułu napisał też kilka innych, w których pisze m.in. o tym iż nie wolno zabijać zwierząt, bo to ludzie po reinkarnacji. Słyszeliscie o czymś takim? Zapraszam do dyskusji Poruszyłeś bardzo ciekawą kwestie. Czytałam ten artykuł i myślę, że jest w tym jakaś prawda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi