Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
ujmnhy

Najlepszy antywirus

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj ComboFix-a.

A później zainstaluj antywirusa.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedmówcy pisali o Avira. Antywirus godny polecenia. Roblili podajże, na wp.pl test antywirusów i tam wypadł jako jeden z najlepszych

szamba betonowe

Edytowane przez adam9112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wp.pl to naprawdę godne zródło informacji biggrin.png

W necie mozna znaleść kilka testów i każdy będzie lepszy od tego z wp.pl

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, ale warto też samemu testować antywirusy. Ja zacząłem ostatnio testować G Data. Sprawdza się bez zarzutów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel też ostatnio zaczął go testować i jest bardzo zadowolony z jego działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie i to jest kolejny powód dla którego warto się z nim bliżej zapoznać. Ja odkąd go używam nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeżeli chodzi o Kaspersky, Nod,AVG - u mnie się nie sprawdziły, za bardzo muliły system.

Avast - u mnie trochę przepuszczały, nie wiem jak u innych.

Teraz testuję G-data, póki co jestem zadowolona i jeżeli się sprawdzi to zainwestuję. Wolę zapłacić i mieć spokojną głowę niż później płakać.

Edytowane przez kasia02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się czasem lepiej zapłacić i mieć skuteczną ochronę przed wirusami jak np. G Data.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja z małymi przerwami od kilku lat instaluję AVAST.Free Jest lekki i generalnie dobrze sobie radził. Jednak ostatnio zaczęły pojawiać się pewne problemy. Otóż komputer zaczął trochę ślamazarnie chodzić. Sprawdziłem system i Avast niby nic nie pokazał. Przeskanowałem online za pomocą ESET i wykrył 2 zagrożenia. Dlatego chyba spróbuję czegoś nowego, ale tym razem płatnego. Ludzie ostatnio chwalą Bitdefendera, więc może spróbuję.

Edytowane przez Belik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem bratu w prezencie pakiet programu antywirusowego G Data 2+2 :) , cena jak na cztery antywirusy dosyć przystępna . Marudził ostatnio , że ma problemy z kompem , zresztą byłem ciekawy jak to wygląda :) , zestaw zawiera antywirusa na PC x 2 , tablet i telefon .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny pakiet godny polecenia. Sam się zastanawiam czy nie skorzystać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończył mi się testowy okres G-Data i muszę powiedzieć że jest OK. Żadnych wirusów, system też działa OK, nie zawiesza sie i nie zamula. Pewnie będę chciał kupić tylko mam jeszcze pytanie. Ostatnio wyszła nowa wersja z owczarkiem niemiecki(dobre skojarzenia). Myślicie że warto czy lepiej kupić wcześniejszą wersję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że warto bo ma sporo ciekawych funkcji. Jedną z nich jest ochrona komputera przed keyloggerami. Na twoim miejscu długo bym się nie zastanawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem sobie upgrade do tej nowej wersji i muszę przyznać, że jestem naprawdę zadowolony z jego skutecznego działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ostatnio usunął mi kilka groźnych wirusów i komputer zaczął od razu lepej śmigać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że wiele osób nie potrafi polecić innym bardzo dobrego ( skutecznego i wydajnego ) programu antywirusowego. Polecacie albo darmowe programy, które w ogóle nie chronią ( dają złudne poczucie ochrony ), albo płatne ( popularne rozwiązania ), które tylko rzucają kasą, aby być jak najwyżej w rankingach " niezależnych " laboratoriów np. AV-Comparatives. Chcecie naprawdę porządnego, skutecznego antywirusa?? Proszę bardzo: Emsisoft Anti-Malware. Pomyślicie sobie: " A co on takiego wyjątkowego posiada, że inne programy jest wstanie przegonić? " Oprócz zwykłych sygnatur i analizy heurystycznej, posiada także analizę behawioralną ( Mamutu Behavior Blocker ), która skanuje wszystkie aplikacje pod kątem zachowań. Jeżeli jakaś aplikacja będzie próbowała wykonać jakąś groźną ( dla Naszego komputera lub prywatności ) operację, zostanie zablokowana, a użytkownik zostanie o tym zdarzeniu poinformowany. Emsisoft Anti-Malware oferuje także bezpieczne surfowanie po zasobach internetu. W razie wykrytego zagrożenia, zablokuje je i poinformuje użytkownika. To rozwiązanie posiada także dwa silniki skanujące ( Bitdefender i Emsisoft ), dla jeszcze lepszej skuteczności. Emsisoft Anti-Malware chroni przed wszystkimi, znanymi oraz nieznanymi zagrożeniami: od robaków, wirusów, trojanów zaczynając - a na keyloggerach, backdoorach i rootkitach kończąc. Nawet ochroni przed ransomware ( programy blokujące cały komputer ) np. Weelsof, Urausy, Cryptolocker etc. ( „ wirusy Ukash „, „ wirusy policyjne „ ). Wykrywa także PNP / PUP, czyli wszystkie, potencjalnie niepożądane programy, które instalują się wraz z innym oprogramowaniem użytkowym, w celu: podmiany strony startowej w przeglądarce, dostawcy wyszukiwania oraz dodania paska narzędziowego. Chroni także przed exploitami i zagrożeniami 0-day ( luki w oprogramowaniu, szczególnie popularnym ( IE, Java, Adobe ), w którym nie pojawiła się jeszcze łatka, od producenta ). W dużym skrócie: Emsisoft Anti-Malware wykrywa wszystko, co zagraża komputerowi lub Naszej prywatności. Jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy program zabezpieczający Nasze, cyfrowe życie. Maksymalna ochrona, przy niskim zużyciu zasobów. Osobiście polecam przetestować to rozwiązanie. Tylko uwaga! Jeżeli przetestujecie, nie będziecie chcieli wrócić potem do Waszych, wcześniejszych programów antywirusowych - żeby potem nie było, że nikt Wam o tym nie powiedział :) Miłego surfowania po zasobach internetu z Emsisoft Anti-Malware http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/?id=10053358

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bezpłatnych korzystałam z avasta i AVG i oba zdawały egzamin. A jeśli chodzi o płatne antywirusy to niezaprzeczalnie Kaspersky ma u mnie pierwsze miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z płatnych antywirusów jak dla mnie hitem jest Kaspersky. Za to z darmowych, wypróbowanych przeze mnie nadal pierwszeństwo daję AVG i Avastowi, które trzymają poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My aktualnie w firmie korzystamy z najpopularniejszego chyba antywirusa w obecnych czasach. Konkretnie z Nortona:

http://www.skapiec.pl/site/cat/3000/comp/8046983 - o tutaj można sobie porównać ceny w sklepach.

Oczywiście jeśli kupujesz na więcej stanowisk możesz negocjować ceny.

Wszystko wstrzymuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem już w innym temacie ale też aktualnie używam Nortona 360 i jestem bardzo zadowolony szczególnie z tego że nie spowalnia komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku korzystałem z Avasta i byłem zadowolony,ale z czasem zaczął wykrywać wirusy tam,gdzie ich nie było,wtedy przerzuciłem się na Kaspra,ale strasznie zamulał mi kompa.Do niedawna miałem AVG,ale miałem problemy z bazami wirusów-od dwóch miesięcy używam Nortona i na razie jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczenia wydaje mi się że nie ma różnicy jeśli chodzi o skuteczność działania programów ze światowej czołówki. Używałem już płatnych rozwiązań pandy, kasperskiego i teraz nortona i nie widzę żadnej różnicy. komputer sprawdzam raz w miesiącu skanerami online, koniecznie z innej firmy niż mam zainstalowanego antywirusa(staram się zmieniać również skanery) i prawdziwego wirusa nie znalem już od 4 lat. W pracy kładziemy duży nacisk na bezpieczeństwo i sprawdzamy rózne rozwiązania więc wydaje i się że mam jakąś tam wiedzę na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odsyłam tutaj - wirtualny-wojownik/najlepszy-darmowy-antywirus

Cała lista darmowych apek - przetestuj. Część powinna spełniać oczekiwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko jest dobrać dobrego antywira. Najpierw wdepnie się w kilka niepowodzeń. Ja zablokowałem sobie porty prawie każdym antywirusem dla narzędzia śledzącego wizję z kamer Astim Alarmy - home security. Obecnie nie mam żadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...