Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
laskasub

Dostawca internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sobie zmnienić dostawcę i szukam najlepszego. Mam do wyboru Vectrę, Multimedia i Neostradę. Możecie coś polecić, macie jakieś doświadczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo każdy dostawca ma swoje plusy i minusy. Wiem że Neostrada jest dość wadliwa, w Vectrze też zdarzają się przestoje ale rzadko. Nie wiem jak ceny ale myślę, że będą porównywalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie brał Neostrady, bo strasznie drogo. Natomiast z tego co widze Vectra ma nawet ciekawe stawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończy mi się właśnie roczna umowa z Multimedią i jestem już pewny, że będzie przedłużana. Internet był właściwie niezawodny - raz wystąpiła awaria w całym Toruniu, ale po zadzwonieniu na infolinię automat od razu o tym poinformował i jednocześnie podał przewidywaną porę zakończenia naprawy. Multimedia ma to też do siebie, że jeśli lubisz ściągać duże ilości danych nocami lub wstajesz wcześnie rano, to dostajesz lepszy transfer (od 23.00 do 13.00). W moim przypadku są do 2 Mb/s (czyli dwukrotnie więcej). Razem z pakietem telewizyjnym komfort (przy umowie na 12 miesięcy) płaciłem 104 zł, ale teraz widziałem na ich stronie całkiem interesujące promocje, więc na pewno warto zwrócić uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe bo tak miałem w Vectrze, a co masz w tym pakiecie telewizyjnym komfort? Bo ja jestem dość mocno przywiązany do programów w Vectrze i nie chciałbym za bardzo zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neostrady to nie polecam. W dwóch pozostałych są zawsze ciekawe promocje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co Neostrada odpada. To zostaje Vectra i Multimedia. Tylko jak tam z dodatkami, czyli telewizja i telefon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez dodatków też możesz wziąć - przynajmniej multimedię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega się pyta raczej, bo chce wziąć. Ale w Vectrze z tego co widzę są nawet ciekawe te całe zestawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś z Was miał doświadczenia z dostawcami neta mobilnego? Zastanawiam się nad orange, z tym, że będę brała na firmę.

Jak jest z zasięgiem? Na co warto zwrócić uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądając mapki odniosłem wrażenie, że największy zasięg ma Blueconnect, ale jednocześnie najwyższe ceny. Z iPlusem jest tak średnio - choć ludzie sobie go chwalą. Osobiście miałem dwa lata i potrafił mnie wyprowadzić z równowagi. Jako student powracający z wakacji do domu, w którym nie ma internetu zdecydowałem się na prepaid Orange (swoją drogą mają najlepszą ofertę na kartę i oferują przy tym dość duży zasięg) i przez ten dzień, w którym miałem jeszcze sprawny komputer działało wszystko bardzo znośnie (awaria laptopa nie ma nic wspólnego z internetem, co by nie było ;p). Najmniejszy zasięg i chyba jednocześnie najlepsze ceny ma IMO Play. Dlatego chyba najkorzystniej pod tym względem wypada pomarańczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że po przejrzeniu ofert najbardziej korzystna wydała mi się oferta właśnie orange,z tym ,że interesuje mnie pakiet biznesowy ,a więc bussines everywhere. Orientujesz się czym ten net różni się od free? tzn. czy jest różnica pod względem zasięgu? czy można brać na próbę etc.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadzę, żeby zasięg miał się jakoś różnić, bo niby czemu mieli by ograniczać go użytkownikom orange free. Pewnie oferta biznesowa ma więcej promocji i darmowych dodatków. Jednak z tego co wiem to nie można brać ich na próbę, takie rzeczy tylko dla indywidualnych klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że nie znam się na stronach technicznych, dlatego wolałam zapytać, skoro są to dwa oddzielne segmenty. Z tego co kojarzę zasięg dla klientów indywidualnych jest chwalony , więc z ofertą biznesową powinno być podobnie. A orientujecie się czy są jakieś dodatkowe pakiety w przypadku korzytania za granicą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie pomóc nam może strona http://www.dostawcy-internetu.pl/ . Jest naprawdę warta polecenia i niezastąpiona w chwili gdy szukamy nowego dostawcy internetowego. Posiada naprawdę dużą bazę ofert firm zajmujących się dostarczeniem internetu. Zdziwiło mnie, gdy wynikach wyszukiwania dla mojej wioski znalazło tyle dostępnych ofert. Dotychczas wiedziałem tylko o 3, a tu taka miła niespodzianka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...