Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
biurowiecki120

Chłodzenie azotem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy da się tak po prostu to kupić. Ale jakby dało to kup z obiegiem zamkniętym, a nie rurę podłączaną do procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle, że da radę kupić takie zestawy. Ale możesz sam sobie zrobić, tylko nie wiem gdzie można kupić ciekly azot. Może lepiej suchy lód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może lepiej wybrać jakiś zestaw do chłodzenia wodą. Nie będziesz miał problemu z materiałem a i latwo dostać takie zestawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy da się tak po prostu to kupić. Ale jakby dało to kup z obiegiem zamkniętym, a nie rurę podłączaną do procka.

Jeśli miałby to być obieg zamknięty to musiałbyś mieć jakieś niesamowite ciśnienie w tych rurach. Widziałeś w ogóle zamknięty obieg pod ciekły azot? <_ przecie nawet dewar du termos w kt przechowuje si ln2 nie jest zamykany ze wzgl na to przez ci by rozsadzony od wewn>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecić? oO

Chłodzenie ciekłym azotem interesuje jedynie osoby, które zajmują się ekstremalnym podkręcaniem. Dana ekipa buduje sobie takie chłodzenie i jest to tymczasowe rozwiązanie. Nikt chyba sobie nie wyobraża pracować z czymś takim codziennie (wymagany by był jakiś pomagier co by dolewał azotu :D)

OK, koniec fantazji ;) ZAMYKAM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...