Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
pmd

Problem z downloadem kabel 16 MB/s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem, moja szybkosc internetu wynosi 16MB/s.

Używam routera, dzieli internet dla 2 komputerow, router jest absolutnie sprawny poniewaz na 2 kompie szybkosc to 11MB/s. Lecz na moim wynosi zaledwie 2-3MB/s kiedys wszystko działało dobrze lecz ostatnimi czasy prędkosc spadla z 16 gdy robilem testy na speedtest.net do 2-3. Problem musi być w konfiguracji kompa. Moze jakies oprogramowanie moze go spowalniac? nie pamietam co moglem instalowac ze tak spadla szybkosc. Zadnych wirusow nie mam komputer jest czysty i nie zagracony.

ps dodam ze w grach on-line mam czeste kicki a w bardziej wymagajacych od czasu do czasu lagi.

Jakieś propozycje?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Mój temat na który nie byli w stanie pomoc informatycy z elektrody http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7853480#7853480

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę całe mnóstwo informacji... Jakie to łącze? Jaki router? Jaka konfiguracja komputera? Jaki system operacyjny? Jaki Firewall? Jaki antywirus? ...

Co do winy komputera - nie musi to koniecznie leżeć po jego stronie. Równie dobrze może być coś nie tak z konfiguracją dla twojego komputera na pudełku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak mam stałe łącze 16MB/s, router netgear RP614v4, konfiguracja komputera - co mam tutaj podac? System - Windows XP, ESET smart security.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

widać marni informatycy (o ile wiem tam raczej elektronika siedzi :P)

dobra sprawdź transfer pomiędzy komputerami w sieci lokalnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jaki sposob moge to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze inaczej.

Kiedys gdy komputer był podłączony tak jak teraz szybkość łącza wynosiła 16MB/s

633303726.png

633306650.png

Teraz gdy sprawdziłem prędkosc poniewaz przy graniu w gry online zaczalem miec częste kicki, w gry posiadające lepszą grafikę itp. nawet ledwo co się loguje. Np. Cs chodzi płynnie od czasu do czasu jakis lag i to wszystko, w metinie dostaje denerwujace kicki co pare minut a w 9dragons czasami nie mogę sie zalogowac a gdy juz mi sie to uda to wywala mnie po niecalej minucie.

a rezultaty z speedtestu wychodza takie

756990996.png

757052288.png

757450739.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...