Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
1dawid6

Jak rozdzielic internet Linksys BEFW11S4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jak w temacie jak rozdzielić internet na 2 komputery posiadam Linksysa BEFW11S4.

Na oby dwóch komputerach sa Xp-eki.Internet ma z kablówki 2mb.Proszę o szybka odpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za dostawa internetu? Posiadasz jakiś modem? Jeżeli tak to jaki...?

Mógłbyś podać wersję tego BEFW11S4? (na spodzie urządzenia powinnno pisać (były wersje 1.0, 2.0, 3.0 3.2, 4.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostawca jest smstv.pl (mam w domu kablówkę i interent z jednego kabla) tak interent mam z modemu Motorola SB5100E a wersja router to ver.3

// edit:

a wiesz może jak znaleźć login i hasło do routera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przytrzymaj guzik reset (znajdziesz go z tyłu) przez ok 10-20s. Przywróci to ust. fabryczne. Login i hasło (z reguły): admin / admin

// edit:

Jedno pytanie, te komputery mają uzyskiwać dostęp do internetu za pomocą WiFi? Jeżeli nie, czy w ogóle będziesz korzystać z WiFi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te komputery będą podłączone przewodowo i nie będzie mi w ogóle potrzeba wifi i nie moge sie w ogóle zalogować na routera wpisuje admin/admin i ciągle wyskakuje to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przywróciłeś ustawienia fabryczne tak jak pisałem - guzik z tyłu (reset) przytrzymaj dłuższą chwilę... Po "załadowaniu się" routera powinno dać radę się dostać... OFC. wpinasz się kablem w jeden z 4 portów switch-a (nie w port internet / WAN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...