1dawid6 0 Napisano 31 Październik 2009 Witam.Jak w temacie jak rozdzielić internet na 2 komputery posiadam Linksysa BEFW11S4. Na oby dwóch komputerach sa Xp-eki.Internet ma z kablówki 2mb.Proszę o szybka odpowiedź. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 31 Październik 2009 Co to za dostawa internetu? Posiadasz jakiś modem? Jeżeli tak to jaki...? Mógłbyś podać wersję tego BEFW11S4? (na spodzie urządzenia powinnno pisać (były wersje 1.0, 2.0, 3.0 3.2, 4.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1dawid6 0 Napisano 31 Październik 2009 Dostawca jest smstv.pl (mam w domu kablówkę i interent z jednego kabla) tak interent mam z modemu Motorola SB5100E a wersja router to ver.3 // edit: a wiesz może jak znaleźć login i hasło do routera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 31 Październik 2009 Przytrzymaj guzik reset (znajdziesz go z tyłu) przez ok 10-20s. Przywróci to ust. fabryczne. Login i hasło (z reguły): admin / admin // edit: Jedno pytanie, te komputery mają uzyskiwać dostęp do internetu za pomocą WiFi? Jeżeli nie, czy w ogóle będziesz korzystać z WiFi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1dawid6 0 Napisano 31 Październik 2009 te komputery będą podłączone przewodowo i nie będzie mi w ogóle potrzeba wifi i nie moge sie w ogóle zalogować na routera wpisuje admin/admin i ciągle wyskakuje to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 31 Październik 2009 a przywróciłeś ustawienia fabryczne tak jak pisałem - guzik z tyłu (reset) przytrzymaj dłuższą chwilę... Po "załadowaniu się" routera powinno dać radę się dostać... OFC. wpinasz się kablem w jeden z 4 portów switch-a (nie w port internet / WAN) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach