patendo3 0 Napisano 1 Maj 2009 Mam problem. Mam avasta home edition (tego darmowego) i przez rok działał sprawnie czyli wyskakiwały okienka ''baza wirusów została zaktualizowana" czasem znalazł wira kiedy coś ściągałem i po tym roku przestał chodzić i na pół roku nie miałem antyvira. No i problem bo po sprawdzeniu nortonem security scan i poźniej avastem (i jeszcze jakimś pc toolsem) okazało sie że miałem PONAD 1500 WIRUSÓW, i chciałem jakoś ochronić komputer, próbowałem kaspeskim (trial żeby się przekonać co potrafi) ale nie udało się go zarejestrować. Po tym roku nie chciał mi nic robić i nie wykrył 1500 wirków i miał to czerwone kółko przy tej szarej kulce w zasobniku systemowym i nie chciał się włączyć. Teraz chce mu się tylko skanować i wciąż ma to kółko. Co ja mam zrobić żeby avast znowu odżył?? próbowałem zmiany licencji. Prosiłbym o nie pisanie postów typu "znajdź sobie innego antyvira", ten mi się podoba i nie widać go kiedy pracuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conndor 0 Napisano 1 Maj 2009 Musisz Avasta odinstalować i programem Odukrzacz11 oczyścić komputer z wszelkich wpisów, oczywiście pamiętaj odinstalujesz oczyszczasz i resetujesz komputer. Potem instalujesz na nowo i robisz aktualizację ale zapomniał bym przed instalacją Avasta instalujesz program Spybot-Search&Destroy i nim skanujesz komputer jak coś znajdziesz klikasz napraw i po sprawie. Pamiętaj w czasie aktualizacji powinieneś na nowo dokonać bezpłatnej rejestracji programu. I jeszcze jedno sam Avas to za mało by skutecznie chronić twój komputer do tego potrzebny jest dobry firewall nie ten w Windowsie ale PC Tools Plus i Spybot-Search&Destroy, oraz Odukrzacz11, do co dziennego czyszczenia komputera przed zamknięciem, a raz na miesiąc do dokładnego czyszczenia a raz na trzy lub sześć miesięcy defragmentaryzacja dysku twardego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patendo3 0 Napisano 1 Maj 2009 ok dzięki za odpowiedź zaraz zrobie ale co do spybota, to mam spyware terminatora, czy on może być zamiast niego? I czy mógłbyś mi polecić jakiegoś dobrego najlepiej darmowego firewalla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conndor 0 Napisano 2 Maj 2009 Tak właśnie zrobiłem w poprzedniej odpowiedzi wszystkie wymienione przeze mnie programy sam posiadam i nie mam problemów z komputerem a zwłaszcza z wirusami. Nie S-S&D jest moim zdaniem najlepszy, tym bardziej że on pracuje w tle dodatkowo zabezpieczając komputer i nie powiela pozostałych dwóch programów a i skanowanie robi dokładniej. Jak go poznasz to możesz potem sobie sam poustawiać pracę programu tak jak pozostałe i wszystkie są free (bezpłatne) w języku Polskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patendo3 0 Napisano 3 Maj 2009 Dzięki za rady, avast! działa mam spybota i jeszcze pc tools firewall plus. Wszystko ok a avast ! właśnie mi w RAMie wykrył rootkita. dzięx jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 3 Maj 2009 Avast nie gryzie się z pc toolsem? Przeskanuj jeszcze na spokojnie cały komputer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patendo3 0 Napisano 26 Maj 2009 Wszystko ok, kolejne 65 wirków ale wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brokk 0 Napisano 29 Czerwiec 2009 i jak poprawia ci dalej statystyki? a zastanawiałeś się kiedyś ile wirusów nie wyłapał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eliza 0 Napisano 22 Styczeń 2010 Musisz Avasta odinstalować i programem Odukrzacz11 oczyścić komputer z wszelkich wpisów, oczywiście pamiętaj odinstalujesz oczyszczasz i resetujesz komputer. Potem instalujesz na nowo i robisz aktualizację ale zapomniał bym przed instalacją Avasta instalujesz program Spybot-Search&Destroy i nim skanujesz komputer jak coś znajdziesz klikasz napraw i po sprawie. Pamiętaj w czasie aktualizacji powinieneś na nowo dokonać bezpłatnej rejestracji programu. I jeszcze jedno sam Avas to za mało by skutecznie chronić twój komputer do tego potrzebny jest dobry firewall nie ten w Windowsie ale PC Tools Plus i Spybot-Search&Destroy, oraz Odukrzacz11, do co dziennego czyszczenia komputera przed zamknięciem, a raz na miesiąc do dokładnego czyszczenia a raz na trzy lub sześć miesięcy defragmentaryzacja dysku twardego. Hej... Mam taki problem, bo ni stad ni zowad (niby) Windows krzyczy mi (chociaz to na Windowsa mi nie wyglada), ze musze WYKUPIC sobie antywirusa, zarzuca mnie errorami, blokuje explorera, chrome, panel sterowania, menadzera zadan... nawet tapety zmienic nie moge. Mimo wszystko Avast nie widzi zadnego problemu, przeskanowalam, zaktualizowalam, wszystko swietnie.. a system dalej jest blokowany (Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze o problemie, bo sie kompletnie nie znam.. w razie czego wybaczcie). Czy wystarczyloby, ze zrobie to co wyzej z tym odkurzaczem itd itd??? Pomoz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Napisano 22 Styczeń 2010 Powininnaś napisać w osobnym wątku. Najprawdopodobniej zostałaś zaatakowana przez fałszywego wirusa. Wyświetla Ci się nazwa tego "antywirusa"? Wyświetla Ci się jakieś okienko z prośbą o wprowadzenie kodu odblokowującego komputer? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach