Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
slox

Problem z właczeniem gry

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak...

Mam problem z właczeniem gry. Kiedy właczam gre np: metin2 ;d . Po chwili zwiesza mi sie komp. Wydaje mi się ,ze problem jest przez jakis sterownik. Jakiś czas temu robilem format ,a po nim instalowalem sterowniki do dźwięku i karty graficzej, nie wiem czy jeszcze cos powinienem instalowac.

moja karta graficzna:

Karta wideo NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (128 MB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe przyczyny:

- sprzętowe (spuchnięte kondensatory)

- przegrzewanie się karty graficznej, procesora (sprawdź wiatraki)

- lipny zasilacz

- złe sterowniki (najnowsze dla twojej karty - http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra dzialala przed formatem.

btw sterownikow.

stronka ktora podales:Page Not Found

The page you tried was not found. You may have used an outdated link or may have typed the address (URL) incorrectly. You might find what you're looking for in one of these areas....

Edytowane przez slox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skrypt forum tak zinterpretował... poprawiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem sterowniki ale niestety nic nie daly ;/ Dzisiaj zrobie jeszcze formata i zainstaluje na nowo sterownik do dźwięku i grafiki. Czy powinienem po formacie jeszcze cos zainstalowac?? i zmienic cos w biosie? Jesli mam ustawione botowanie z plyty musze po formacie cos zmienic? Pytam bo po ostatnim formacie przy wlaczaniu kompa laduje mi sie taki bialy pasek ;d przed formatem go nie było. Ogolnie mowiac komp przed formatem lepiej dzialal xd

Edytowane przez slox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz po formacie gra działa :D ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy to normalne ,ze podczas włączania się kompa laduje sie taki biały pasek?(około 3 minut) przed formatem by JA tego nie bylo ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak miałęm w starym kompie ... to raczej normalne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...