Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bahus

Ikony w Viscie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od około miesiąca jestem użytkownikiem Windowsa Visty w wersji 64bitowej z SP1. Ogólnie z większością problemów sobie poradziłem ale z tym jednym i to banalnym nie potrafię...

W XP bez najmniejszego problemu ikony w każdym z katalogów po ułożeniu ich przeze mnie pozostawały w stanie dokładnie takim w jakim je zostawiłem czyli powiedzmy dla galerii widok miniaturek i foldery poukładane po mojemu ... dla użytków widok listy i znów segregowane po mojemu... dodatkowo główne katalogi na danych partycjach układałem jak chciałem z jedynie włączoną opcją.. wyrównaj do siatki...

W Viscie jest to masakra... spędziłem pół dnia na układaniu galerii zdjęć (wyłączając autorozmieszczanie) poukładałem sobie główne foldery na partycjach a wystarczyło że przeszedłem do innego katalogu i zmieniłem sposób rozmieszczania ikon i już wszystko rozpieprzone w drobny mak w innych wcześniej poukładanych przeze mnie folderach ... każdy jeden gdzie indziej, widok zmieniony plus włączone autorozmieszczanie...

Ludzie poradźcie coś bo ta Vista wprowadza mi na kompie niezły burdel .. a tego nie lubię..

No i nie wspomnę już o Katalogu Gier gdzie jakbym tego nie układał to i tak i tak rozpiździaj.... mam gdzieś grupowanie obiektów jakie jest w viscie ... sam sobie je pogrupuje ale muszę wiedzieć jaki wichajster od szpungla wyłączyć ...

Dzięki ... Pozdrawiam B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

na kazdym windowsi potrafi sie to chrzanic, polecam po prostu przyzwyczaic sie do kolejnosci alfabetycznej,

a odpowiadajac na pytanie .. nie mam pojecia lata temu na win 3.11, 95,, 98, xp wszedzie to samo potrafiło sie od czasu do czasu psuc wiec odpusciłem sobie po prostu :) .. co do zdjec miłym nawykiem jest datowanie w nazwie :) to wprowadza porzadek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli że jak ? ... Vista mimo całego tego zaawansowania i przyjazności dla użytkownika i wygody obsługi .. (:D) potrafi mimo swojego zaawansowania zapamiętać tylko jeden widok i ustawienie folderów ??? i stosuje go do wszystkich folderów ?? ... przecież to CHORE ... rozumiem że MSyF robi wszystko żeby utrudnić życie szarym userom ale żeby PODSTAWOWE FUNKCJE interfejsu graficznego mieć w D...E ?? MASAKRA... nie ma żadnej możliwości poukładania po swojemu jakoś tych folderów ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

tak zeby miec 100% pewnosc ze nie ine rozwali ? nie nie ma, po prostu to siedzi w rejsetrze, i to sie potrafi posypać z byle powodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...